Menu
Reply
decwood99
  • 4
  • 0
  • 0
Tuning in
862 Views
Message 1 of 12
Flag for a moderator

Slow speed Hub4 1gig

Hi so I have had the new hub4 1gig package since last thursday, 09/07/2020.

since having it our wifi went down from a solid 250-300 mbps, anywhere in the house, to around 20-30 mbps, before hand I was on 350m hub3. if I was to do a speed test on my ipad, or any phone in the house, we get about 103ms ping. even hard wired with a cat6 ethernet cable we get about 350-400mbps with the new hub4? anyone had this issue and got any solutions. 

This link below shows the internet speed I am getting with the new hub4 1gig, on hard wired.

 

https://prnt.sc/tj3k50

 

 

Tags (3)
0 Kudos
Reply
jb66
  • 12.28K
  • 912
  • 1.79K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
856 Views
Message 2 of 12
Flag for a moderator

Re: Slow speed Hub4 1gig

0 Kudos
Reply
decwood99
  • 4
  • 0
  • 0
Tuning in
850 Views
Message 3 of 12
Flag for a moderator

Re: Slow speed Hub4 1gig

This is showing 1000mbps+ but isn't that only to show the speed to the router from VM, not the bottleneck

0 Kudos
Reply
jb66
  • 12.28K
  • 912
  • 1.79K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
847 Views
Message 4 of 12
Flag for a moderator

Re: Slow speed Hub4 1gig

Yes, this means the fault is likely to be either your equipment or setup rather than the incoming feed

0 Kudos
Reply
decwood99
  • 4
  • 0
  • 0
Tuning in
840 Views
Message 5 of 12
Flag for a moderator

Re: Slow speed Hub4 1gig

so when you say my equipment or setup, are you referring to my computers/phones, or the hub itself? 

0 Kudos
Reply
Anonymous
Not applicable
809 Views
Message 6 of 12
Flag for a moderator

Re: Slow speed Hub4 1gig

Does the HUB 4 have any config settings related to QOS?

0 Kudos
Reply
jhuk
  • 3.03K
  • 52
  • 290
Problem sorter
777 Views
Message 7 of 12
Flag for a moderator

Re: Slow speed Hub4 1gig

If you are getting 1000+Mb/s on SamKnows built into the HUB4 then you are getting the correct speed to your home then it is going to be lowered by the 1Gb/s LAN Port  on the HUB4 to about 920-940Mb/s after overheads then if you are only getting 300Mb/s max it is your own devices causing that.

0 Kudos
Reply
sotonsoldier2k8
  • 79
  • 1
  • 7
Dialled in
764 Views
Message 8 of 12
Flag for a moderator

Re: Slow speed Hub4 1gig

It appears that we are beta testing it 🤢

0 Kudos
Reply
gary_dexter
  • 31.3K
  • 1.94K
  • 4.2K
Alessandro Volta
725 Views
Message 9 of 12
Flag for a moderator

Re: Slow speed Hub4 1gig


@sotonsoldier2k8 wrote:

It appears that we are beta testing it 🤢


No it appears no one understands networking...


*****
If you think my answer has helped - please provide me with a Kudos rating and mark as Helpful Answer!!
I do not work for Virgin Media - all opinions expressed are of my own and all answers are provided from my own and past experiences.
Office 365, Dynamics CRM and Cloud Computing Jedi
0 Kudos
Reply
gary_dexter
  • 31.3K
  • 1.94K
  • 4.2K
Alessandro Volta
722 Views
Message 10 of 12
Flag for a moderator

Re: Slow speed Hub4 1gig


@Anonymous wrote:

Does the HUB 4 have any config settings related to QOS?


Nope.

Same feature-less options as the Hub3. 


*****
If you think my answer has helped - please provide me with a Kudos rating and mark as Helpful Answer!!
I do not work for Virgin Media - all opinions expressed are of my own and all answers are provided from my own and past experiences.
Office 365, Dynamics CRM and Cloud Computing Jedi
0 Kudos
Reply