Menu
Reply
Broxibear97
  • 8
  • 1
  • 0
Tuning in
293 Views
Message 1 of 8
Flag for a moderator

Slow connection over ethernet from 70Mbps to a lowly 5Mbps

Hi

Since Thursday 14th Jan, my speed is 70Mbps(roughly) down to a measely 5Mbps. We pay for M100.
This is over a cat7 ethernet connection whilst being the only device connected to the router.
A replacement router was sent but even still I'm experiencing the same slow speed (Both routers are Hub 3)
I've reset the hub (30 second hold down reset) and I've checked the cabling to ensure it's connected properly still nothing.
Virgin media's status service reported no faults in the area(Exeter EX4) but something is clearly wrong.

Any assistance would be great!

Thanks,
Joshua

0 Kudos
Reply
Broxibear97
  • 8
  • 1
  • 0
Tuning in
287 Views
Message 2 of 8
Flag for a moderator

Re: Slow connection over ethernet from 70Mbps to a lowly 5Mbps

Cable Modem Status Item Status Comments

Acquired Downstream Channel (Hz)
659000000
Locked
Ranged Upstream Channel (Hz)
46200000
Locked
Provisioning State
Online
 

 

 

0 Kudos
Reply
Broxibear97
  • 8
  • 1
  • 0
Tuning in
283 Views
Message 3 of 8
Flag for a moderator

Re: Slow connection over ethernet from 70Mbps to a lowly 5Mbps

Downstream bonded channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) SNR (dB) Modulation Channel ID

16590000001.438256 qam32
24110000002.738256 qam1
34190000002.538256 qam2
44270000002.538256 qam3
54350000002.238256 qam4
64430000001.738256 qam5
74510000001.738256 qam6
84590000001.538256 qam7
94670000001.438256 qam8
105230000000.238256 qam15
115470000000.538256 qam18
125550000000.538256 qam19
135630000000.738256 qam20
145710000000.938256 qam21
155790000000.238256 qam22
165870000000.238256 qam23
175950000000.738256 qam24
186030000000.738256 qam25
196110000000.938256 qam26
206190000001.238256 qam27
216270000001.238256 qam28
22635000000138256 qam29
23643000000137256 qam30
246510000001.438256 qam31
0 Kudos
Reply
Broxibear97
  • 8
  • 1
  • 0
Tuning in
280 Views
Message 4 of 8
Flag for a moderator

Re: Slow connection over ethernet from 70Mbps to a lowly 5Mbps

 

Downstream bonded channels

Channel Locked Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors

1Locked38.65675776
2Locked38.652712630
3Locked38.652483098
4Locked38.946523920
5Locked38.92811047
6Locked38.6297566
7Locked38.63089692
8Locked38.6198410501
9Locked38.62759806
10Locked38.92889402
11Locked38.626810503
12Locked38.62669514
13Locked38.62531914
14Locked38.62519553
15Locked38.62639560
16Locked38.62539504
17Locked38.62599542
18Locked38.62369161
19Locked38.6244895
20Locked38.92589485
21Locked38.62549081
22Locked38.97556369
23Locked37.65856569
24Locked38.67186377
0 Kudos
Reply
Broxibear97
  • 8
  • 1
  • 0
Tuning in
279 Views
Message 5 of 8
Flag for a moderator

Re: Slow connection over ethernet from 70Mbps to a lowly 5Mbps

Upstream bonded channelsChannel Frequency (Hz) Power (dBmV) Symbol Rate (ksps) Modulation Channel ID
14620000048.5512064 qam1
22580000047.3512064 qam4
33260000047.8512064 qam3
43940000048512064 qam2


Upstream bonded channelsChannel Channel Type T1 Timeouts T2 Timeouts T3 Timeouts T4 Timeouts
1ATDMA0020
2ATDMA0000
3ATDMA0000
4ATDMA0000
0 Kudos
Reply
Broxibear97
  • 8
  • 1
  • 0
Tuning in
275 Views
Message 6 of 8
Flag for a moderator

Re: Slow connection over ethernet from 70Mbps to a lowly 5Mbps

Broxibear97_0-1611096888716.png

Speed tests although I realise this might be in the "we are checking this" state.
Link: https://www.speedtest.net/results?sh=4cf2816143ff9b694331cb76a98b9e7c

0 Kudos
Reply
Broxibear97
  • 8
  • 1
  • 0
Tuning in
273 Views
Message 7 of 8
Flag for a moderator

Re: Slow connection over ethernet from 70Mbps to a lowly 5Mbps

MY BQM 

0 Kudos
Reply
Broxibear97
  • 8
  • 1
  • 0
Tuning in
175 Views
Message 8 of 8
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Slow connection over ethernet from 70Mbps to a lowly 5Mbps

Issue turned out to be a fault to the local area (EX4). Service status page reported no problems(nor the call line) for days but late last night/early morning I received a notification saying that an engineer has been sent to investiage a fault.

That seemingly fixed the problem as far as I can tell. Speeds went up from 5Mbps to around 112Mbps(with only 1 device on ethernet so mileage may vary)

0 Kudos
Reply