Menu
Reply
Highlighted
  • 47
  • 0
  • 0
Tuning in
475 Views
Message 1 of 6
Flag for a moderator

Slow Upload Speed

Hi,

for the last few weeks I’ve only been getting 3mb upload. I’ve logged my speed for years so I know what I should be getting. I log at different times of the day and on a box wired into the hub.

i have a hub 3.0 and I have reset the hub which made a slight improvement of half a mb but the help pages suggest I should be getting 10mb. I run a web server so upload is important to me plus I upload photos and videos to google a lot.

my area ref is 31

You can see my results here:

Speed Test

See output from my hub here:

 

Item Status Comments
Acquired Downstream Channel (Hz)
579000000
Locked
Ranged Upstream Channel (Hz)
46200000
Locked
Provisioning State
Online


Downstream bonded channels
Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) SNR (dB) Modulation Channel ID
1 579000000 5.8 40 256 qam 22
2 411000000 5.6 40 256 qam 1
3 419000000 5.8 40 256 qam 2
4 427000000 5.9 40 256 qam 3
5 435000000 6.1 40 256 qam 4
6 443000000 6 40 256 qam 5
7 451000000 6 40 256 qam 6
8 459000000 6.1 40 256 qam 7
9 467000000 5.8 40 256 qam 8
10 475000000 5.8 40 256 qam 9
11 483000000 6 40 256 qam 10
12 491000000 5.8 40 256 qam 11
13 499000000 6 40 256 qam 12
14 507000000 5.6 40 256 qam 13
15 515000000 5.6 40 256 qam 14
16 523000000 6 40 256 qam 15
17 531000000 5.6 40 256 qam 16
18 539000000 5.9 40 256 qam 17
19 547000000 6 40 256 qam 18
20 555000000 5.6 40 256 qam 19
21 563000000 6 40 256 qam 20
22 571000000 6 40 256 qam 21
23 587000000 6.5 40 256 qam 23
24 595000000 6 40 256 qam 24

 

Downstream bonded channels
Channel Locked Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors
1 Locked 40.3 0 0
2 Locked 40.3 6 0
3 Locked 40.3 7 0
4 Locked 40.3 0 0
5 Locked 40.9 5 0
6 Locked 40.3 5 0
7 Locked 40.3 6 0
8 Locked 40.3 5 0
9 Locked 40.3 6 0
10 Locked 40.9 5 0
11 Locked 40.3 5 0
12 Locked 40.3 5 0
13 Locked 40.9 6 0
14 Locked 40.9 5 0
15 Locked 40.3 0 0
16 Locked 40.3 4 0
17 Locked 40.9 5 0
18 Locked 40.9 6 0
19 Locked 40.9 6 0
20 Locked 40.3 5 0
21 Locked 40.9 6 0
22 Locked 40.9 5 0
23 Locked 40.3 4 0
24 Locked 40.9 4 0


Upstream bonded channels
Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) Symbol Rate (ksps) Modulation Channel ID
1 46200000 4.325 5120 64 qam 65
2 25800000 4.225 5120 64 qam 68
3 32600000 4.275 5120 64 qam 67
4 39400000 4.325 5120 64 qam 66

 

Upstream bonded channels
Channel Channel Type T1 Timeouts T2 Timeouts T3 Timeouts T4 Timeouts
1 ATDMA 0 0 0 0
2 ATDMA 0 0 0 0
3 ATDMA 0 0 0 0
4 ATDMA 0 0 0 0

 


General Configuration
Network access
Allowed
Maximum Number of CPEs
1
Baseline Privacy
Enabled
DOCSIS Mode
Docsis30
Config file
cmreg-vmdg505-rtsl10016u-b.cm

 

Primary Downstream Service Flow
SFID 149914
Max Traffic Rate 117000047
Max Traffic Burst 42600
Min Traffic Rate 0

 

Primary Upstream Service Flow
SFID 149913
Max Traffic Rate 10500047
Max Traffic Burst 16320
Min Traffic Rate 0
Max Concatenated Burst 16320
Scheduling Type BestEffort

 


14/11/2019 12:12:30 Error DHCP RENEW sent - No response for IPv4;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
15/11/2019 13:01:33 Error DHCP REBIND WARNING - Field invalid in response;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
15/11/2019 19:31:2 critical No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
19/11/2019 10:38:48 Error DHCP RENEW sent - No response for IPv4;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
20/11/2019 12:10:50 Error DHCP REBIND WARNING - Field invalid in response;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 4.6K
  • 844
  • 1.22K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
471 Views
Message 2 of 6
Flag for a moderator

Re: Slow Upload Speed

Hello


Thank for joining in on the forum, we will try the best to get your issue resolved.

How are you doing the speedtest is it either wired or wireless, wired is always the best option.

Can you please post your network stats from the hub
Open a Web browser (e.g. Internet Explorer) and enter the address http://192.168.0.1
Note: If you have enabled Modem Mode on your Hub 3.0 you will need to use 192.168.100.1 instead.
Posting the stats by copy and paste will remove all personal information so no breaches.
Do not login but click on where it says "Check Router Stats" and then copy and post from the following 4 tabs, Downstream, Upstream, Configuration and Network logs (if they are pasted then all personal information is * out) and we can check your power level, also while you about that can you please go around and check that all connectors to VM equipment are hand tight. Also while doing this please check for any damage to cable, or un-terminated connection without either coax or a terminator.
Also please run "Check service status" at the top right of this forum and call 0800 561 0061 to check for local issues.
Also one think you can do is too signup at https://www.thinkbroadband.com/broadband/monitoring/quality and setup a broadband quality monitor which will keep an eye on you connection by sending a small amout of data to the hub asking if it still on.

Regards Mike

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 47
  • 0
  • 0
Tuning in
459 Views
Message 3 of 6
Flag for a moderator

Re: Slow Upload Speed

Thank you for the reply, i saw this on another post so have already followed your helpful suggestions.

My original message already covers these points and the stats are already pasted.

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 2.29K
  • 137
  • 177
Forum Team
Forum Team
414 Views
Message 4 of 6
Flag for a moderator

Re: Slow Upload Speed

Hi rikbignell,

 

Thanks for your post.

 

Sorry that you're having some issues with slow upload speeds. I can appreciate you'd like to get this looked in to so you can can the upload speeds we'd expect.

 

I know you mentioned in your first post that you've done a reset, but I just wanted to check whether you have done a full factory reset using the pinhole on the back of the hub? This refreshes more settings than a normal reboot.

 

I've had a look at the backend of your services, and I'm not able to see anything specific that could be causing an issue, although there is a slight discrepancy which I'd like to investigate a little more, so I'll need to email the Area Field Manager. 

 

I'll pop you a private message now to take some details.

 

Thanks

 

Melissa 

 

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 2.29K
  • 137
  • 177
Forum Team
Forum Team
413 Views
Message 5 of 6
Flag for a moderator

Re: Slow Upload Speed

In addition to this, could you please set up a BQM here so we have some further information if we need it? We'd advise to leave this to run for at least 24 hours and you can post the results via a live link or with screenshots.

 

Thank you 🙂 

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 47
  • 0
  • 0
Tuning in
399 Views
Message 6 of 6
Flag for a moderator

Re: Slow Upload Speed

hi Melissa,

the problem now seems to have solved itself.

thanks for your help.

http://www.speedtest.net/result/8792577135.png

0 Kudos
Reply