Menu
Reply
saintuk
  • 6
  • 0
  • 0
Joining in
849 Views
Message 1 of 13
Flag for a moderator

Slow Speed - 200mb but getting only 5mb & Disconnections

FK5 Area;

Last week my speeds have plummeted, barely scraping 5mbs (Tested on Speedtest this morning). I've also been getting a number of disconnects, roughly every 30mins or so. 
Desktop is ethernet to router, which I've reset and still facing issues. I have checked cables to router internally, all fine. Externally, I was surprised to see exposed colour wires from cable to pavement thought not sure if this is a stripped back & removed installation to neighbour.

Router Results.

Downstream bonded channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) SNR (dB) Modulation Channel ID

12270000001.531256 qam12
21390000001.529256 qam1
31470000002.527256 qam2
41550000002.530256 qam3
5163000000229256 qam4
61710000001.729256 qam5
71790000001.930256 qam6
8187000000231256 qam7
91950000001.733256 qam8
102030000001.733256 qam9
112110000001.729256 qam10
122190000001.527256 qam11
132350000001.533256 qam13
142430000001.233256 qam14
152510000001.433256 qam15
162590000001.432256 qam16
17267000000233256 qam17
18275000000235256 qam18
192830000002.435256 qam19
202910000002.535256 qam20
212990000002.736256 qam21
22307000000337256 qam22
233150000003.236256 qam23
243230000003.436256 qam24



Downstream bonded channels

Channel Locked Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors

1Locked31.6515828354369528
2Locked29.3-9486701923128967
3Locked27.13005897211254840703
4Locked30.8-17660464932344955
5Locked29.7-1525042654041039
6Locked29.914443598671387604
7Locked3014990097223748786
8Locked31.92633184452115117
9Locked33.921135887409888
10Locked33.428716524307205
11Locked29.1-149650686245213268
12Locked27.51027691621240074758
13Locked33.31989519121686349
14Locked33.31053320851814670
15Locked33.9730890256315980
16Locked32.590947934302489
17Locked33.895128964424239
18Locked35.512727038381361
19Locked35.7181333586786
20Locked35.51145459102437
21Locked36.31334253323534
22Locked37.31321300281344
23Locked36.6119127741145
24Locked36.31018664120959

 

Upstream bonded channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) Symbol Rate (ksps) Modulation Channel ID

1537001295.1512064 qam2
2603000925.1512064 qam1
3394000215.1512064 qam4
4461999615.1512064 qam3



Upstream bonded channels

Channel Channel Type T1 Timeouts T2 Timeouts T3 Timeouts T4 Timeouts

1ATDMA0000
2ATDMA0000
3ATDMA0000
4ATDMA000

0

 

0 Kudos
Reply
saintuk
  • 6
  • 0
  • 0
Joining in
848 Views
Message 2 of 13
Flag for a moderator

Re: Slow Speed - 200mb but getting only 5mb & Disconnections


Network Log
Time Priority Description
14/07/2020 23:36:28 Warning! Lost MDD Timeout;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
14/07/2020 23:36:23 notice LAN login Success;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
14/07/2020 21:40:4 Warning! Lost MDD Timeout;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
14/07/2020 21:39:52 Warning! RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
14/07/2020 21:16:31 Warning! Lost MDD Timeout;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
14/07/2020 21:16:23 Warning! RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
14/07/2020 21:10:50 Warning! Lost MDD Timeout;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
14/07/2020 21:09:40 Warning! RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
14/07/2020 20:58:0 Warning! Lost MDD Timeout;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
14/07/2020 20:57:11 Warning! RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
14/07/2020 20:49:22 Warning! Lost MDD Timeout;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
14/07/2020 20:48:38 Warning! RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
14/07/2020 20:43:26 Warning! Lost MDD Timeout;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
14/07/2020 20:42:48 Warning! RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
14/07/2020 20:00:16 Warning! Lost MDD Timeout;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
14/07/2020 19:59:15 Warning! RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
14/07/2020 19:52:38 Warning! Lost MDD Timeout;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
14/07/2020 19:51:48 Warning! RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
14/07/2020 19:43:26 Warning! Lost MDD Timeout;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
14/07/2020 19:43:15 Warning! RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;


0 Kudos
Reply
gary_dexter
  • 30.51K
  • 1.89K
  • 4.05K
Alessandro Volta
787 Views
Message 3 of 13
Flag for a moderator

Re: Slow Speed - 200mb but getting only 5mb & Disconnections

When was the hub last rebooted?

*****
If you think my answer has helped - please provide me with a Kudos rating and mark as Helpful Answer!!
I do not work for Virgin Media - all opinions expressed are of my own and all answers are provided from my own and past experiences.
Office 365, Dynamics CRM and Cloud Computing Jedi
0 Kudos
Reply
saintuk
  • 6
  • 0
  • 0
Joining in
784 Views
Message 4 of 13
Flag for a moderator

Re: Slow Speed - 200mb but getting only 5mb & Disconnections

Thanks for the reply. Yesterday - a reboot is one of the first things I do before looking into the logs.

0 Kudos
Reply
gary_dexter
  • 30.51K
  • 1.89K
  • 4.05K
Alessandro Volta
778 Views
Message 5 of 13
Flag for a moderator

Re: Slow Speed - 200mb but getting only 5mb & Disconnections

Then you need an engineer then unless there's an area issue.

Those stats are all over the place

*****
If you think my answer has helped - please provide me with a Kudos rating and mark as Helpful Answer!!
I do not work for Virgin Media - all opinions expressed are of my own and all answers are provided from my own and past experiences.
Office 365, Dynamics CRM and Cloud Computing Jedi
0 Kudos
Reply
saintuk
  • 6
  • 0
  • 0
Joining in
761 Views
Message 6 of 13
Flag for a moderator

Re: Slow Speed - 200mb but getting only 5mb & Disconnections

Is there anything in particular that helps me id what's what and what is actually allover the place?

0 Kudos
Reply
John_GS
  • 8.72K
  • 476
  • 770
Forum Team
Forum Team
717 Views
Message 7 of 13
Flag for a moderator

Re: Slow Speed - 200mb but getting only 5mb & Disconnections

Hi saintuk

 

Thanks for posting and welcome to the community. My apologies for the broadband issues.

 

I've ran a check today on the systems and no issues are showing. The hub has actually not been rebooted for 12 days so potentially a reboot could help here. Also from checking the WiFi devices, it's showing that two devices are too close to the router and could as such be hindering the bandwidth. Could these devices be connected via Ethernet if possible?

 

Kind regards,

John_GS
Forum Team

Need a helpful hand to show you how to make a payment? Check out our guide - "How to pay my Virgin Media bill"

0 Kudos
Reply
saintuk
  • 6
  • 0
  • 0
Joining in
691 Views
Message 8 of 13
Flag for a moderator

Re: Slow Speed - 200mb but getting only 5mb & Disconnections

Thanks for the reply.

One wireless device is on the opposite of the TV, perhaps about 4ft away, there are other wireless devices (smart bulbs) around the room. Only the smart speakers, bulbs and mobile are wireless, desktop is ethernet. So desktop performance should not be affected by the proximity of s wireless device to the router?

I'll reboot again.


0 Kudos
Reply
John_GS
  • 8.72K
  • 476
  • 770
Forum Team
Forum Team
689 Views
Message 9 of 13
Flag for a moderator

Re: Slow Speed - 200mb but getting only 5mb & Disconnections

Cheers, let us know how you get on 🙂

 

Kind regards,

John_GS
Forum Team

Need a helpful hand to show you how to make a payment? Check out our guide - "How to pay my Virgin Media bill"

0 Kudos
Reply
Anonymous
Not applicable
617 Views
Message 10 of 13
Flag for a moderator

Re: Slow Speed - 200mb but getting only 5mb & Disconnections


@John_GS wrote:

Hi saintuk

 

Thanks for posting and welcome to the community. My apologies for the broadband issues.

 

I've ran a check today on the systems and no issues are showing. The hub has actually not been rebooted for 12 days so potentially a reboot could help here. Also from checking the WiFi devices, it's showing that two devices are too close to the router and could as such be hindering the bandwidth. Could these devices be connected via Ethernet if possible?

 

Kind regards,


The upstream power levels look too high?

It makes sense why there are so many 'Post RS Errors', which even with the router being on for 12 days is too high, across all downstream channels.

0 Kudos
Reply