Menu
Reply
leighivn
  • 4
  • 0
  • 0
Tuning in
258 Views
Message 1 of 2
Flag for a moderator

Slow M200

Hi, This is my first post so wish me luck.

 

After checking my broadband speed following the free M200 upgrade i have noticed that my actual speed has deteriorated from a high 160mbps to a lowly sub 100mbps.

 

The free upgrade has resulted in a detrimental effect on my received speed, from a cabled connection with a high spec network adaptor.

 

Please see data below;

 

 
1138750000640256 qam1
21467500005.840256 qam2
31547500005.540256 qam3
41627500005.540256 qam4
51707500005.440256 qam5
61787500005.340256 qam6
71867500005.140256 qam7
81947500005.140256 qam8
9202750000540256 qam9
102107500004.940256 qam10
112187500004.840256 qam11
122267500004.640256 qam12
132347500004.440256 qam13
14242750000440256 qam14
15250750000440256 qam15
16258750000440256 qam16
17266750000440256 qam17
18274750000440256 qam18
192827500003.740256 qam19
202907500003.540256 qam20
212987500003.540256 qam21
223067500003.540256 qam22
233147500003.740256 qam23
243227500003.940256 qam24


Downstream bonded channelsChannel Locked Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors
1Locked40.944585591662
2Locked40.347151820512
3Locked40.312993163
4Locked40.3250225765
5Locked40.9207602437
6Locked40.3205162851
7Locked40.9194983850
8Locked40.315975200
9Locked40.919590256
10Locked40.319209296
11Locked40.9214191778
12Locked40.913763138
13Locked40.38212110
14Locked40.3146357
15Locked40.3554112
16Locked40.3871140
17Locked40.3259297
18Locked40.31262486
19Locked40.913106112
20Locked40.318728702
21Locked40.916156169
22Locked40.38999160
23Locked40.38389193
24Locked40.3639225



0 Kudos
Reply
jbrennand
  • 22.44K
  • 2.4K
  • 4K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
227 Views
Message 2 of 2
Flag for a moderator

Re: Slow M200

Can we get a better full set of data. First switch the Hub off for 5' and then back on and go to the "Router status" and check the RS error count columns have all reset to 0.

Then post up ALL the data from the Downstream and upstream pages (x2 tables for each) and the Network logs but DON’T include personal data or MAC addresses - blank them out - if you copy/paste the data, the board software will do this for you (you may need to click the "submit" button a second time).

Then as you expect >100Mbps then connect a 1GB enabled computer/laptop, with up to date drivers, via a known good and working Cat5e (or better) ethernet cable, directly to the Hub which you have put into “modem mode”. Test at speedtest.net (not the App!) to your nearest VM server - try on 2 different browsers.

If they are still low – boot the device into safe+networking mode and try again.

There are many posts on here where unknown software, corrupted browsers or other connected devices are limiting speeds on tests.

Report back what that gets.

--------------------
John
--------------------

I do not work for VM. My services: HD TV on VIP (+ Sky Sports & Movies & BT sport), x3 V6 boxes (1 wired 2 WiFi,) SH2 in modem mode with Airport Extreme Router +2 Airport Express's. On VIVID200, Talk Anytime Phone, x2 Mobile SIM only iPhones.
0 Kudos
Reply