Menu
Reply
  • 2
  • 0
  • 0
Joining in
389 Views
Message 1 of 4
Flag for a moderator

SLOW SPEEDS ON 200 PACKAGE

Hello All these Pas few Months im getting some strange speeds.

If i do random speed test i get around 30 60 mb via wifi so. when i try ethernet and i get similar this is where i got lil concerned as i. normally hit 180 plus by ethernet cable.

My 3.0 Hub is in modem mode and i been trying to figure this out so i check the wireing and tighten all connection.

yesterday i reset the router it still in modem mode and on wifi i got 200 i was very pleased. 

but few hours later the connection dropped.

now im getting around 40 to 60 wired or wireless at 3pm and stayed the same. 

i have reset the router and all other equipment still same

i hv SH in modem. mode then a Netgear Router plus a LinkSys Mesh Sys. still same speeds. 

i hv removed the netgear router and put the mesh system as router and mesh wifi still same speeds.

Downstream bonded channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) SNR (dB) Modulation Channel ID

11387500006.540256 qam1
21467500006.940256 qam2
3154750000740256 qam3
4162750000740256 qam4
51707500007.340256 qam5
61787500007.140256 qam6
71867500007.440256 qam7
81947500007.340256 qam8
92027500007.340256 qam

 

Upstream bonded channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) Symbol Rate (ksps) Modulation Channel ID

1394000004.5512064 qam6
2258000004.375512064 qam8
3326000004.425512064 qam7
4462000004.55512064 qam5

 

Network LogTime Priority Description
01/12/2019 13:44:8criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
01/12/2019 17:19:32ErrorDHCP RENEW sent - No response for IPv4;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
01/12/2019 19:12:51criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
01/12/2019 22:50:28ErrorDHCP RENEW sent - No response for IPv4;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
02/12/2019 04:21:27ErrorDHCP REBIND WARNING - Field invalid in response;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
02/12/2019 06:26:48criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
06/12/2019 07:01:30ErrorMap Request Retry Timeout;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
06/12/2019 11:09:59Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
06/12/2019 11:10:0criticalSYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
06/12/2019 11:10:0Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
06/12/2019 11:10:0criticalSYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
06/12/2019 11:10:5Warning!Lost MDD Timeout;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
06/12/2019 11:10:6criticalReceived Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 time out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
06/12/2019 11:22:4Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
06/12/2019 11:22:4criticalSYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
06/12/2019 11:22:4Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
06/12/2019 11:22:4criticalSYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
06/12/2019 11:22:9Warning!Lost MDD Timeout;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
06/12/2019 11:22:14criticalReceived Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 time out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
06/12/2019 15:32:53criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
0 Kudos
Reply
  • 15.27K
  • 1.2K
  • 3.58K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
364 Views
Message 2 of 4
Flag for a moderator

Re: SLOW SPEEDS ON 200 PACKAGE

there should be 24 channels on the downstream and a second page - post those

you say you have reset the hub a couple of times do you switch it back to modem mode each time - if not it will be in router mode

wifi tests are meaningless only do speed test wired and try one with only the hub3 connected directly to a pc which is in safe mode with networking

____________________

Tony
0 Kudos
Reply
  • 2
  • 0
  • 0
Joining in
292 Views
Message 3 of 4
Flag for a moderator

Re: SLOW SPEEDS ON 200 PACKAGE

i did test on wired and still get around 50mb

i reset the router via pin and did a test again and was around 80mb

All test via ethernet on a windows 7 laptop which use to get 180 190 before. 

now i cant get access to modem mode stats. 

 

 

0 Kudos
Reply
  • 3.39K
  • 195
  • 318
Forum Team
Forum Team
251 Views
Message 4 of 4
Flag for a moderator

Re: SLOW SPEEDS ON 200 PACKAGE

Hi FAM0422,

 

Sorry to hear about the slow speeds you're experiencing. 

 

Have you been bale to get higher speeds using the HUB 3 since you last posted?

 

Let us know so we can help.

 

Regards,

 

Lisa

 

0 Kudos
Reply