Menu
Reply
  • 2
  • 0
  • 2
rg20011
Joining in
243 Views
Message 1 of 3
Flag for a moderator

Recently only getting one lan with 200mb/s

I upgraded to 200mb/s package not long ago and both of my pcs were getting 200mb/s+, but recently only one of my pc is 1gb/s to the hub and other is limited to 100mb/s.

Am on Windows 10 Pro on both machines

Using Cat5E LAN cables and had 1gb/s to the hub with both pcs on my old super hub 2, now on a super hub 3 and wifi on 5G has been 150mb/s+ on my phone and working fine.

Tested different windows settings and complete reinstalled network drivers but still capped at 100mb/s on of my machines. 

0 Kudos
Reply
  • 11.91K
  • 792
  • 3.52K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
238 Views
Message 2 of 3
Flag for a moderator

Re: Recently only getting one lan with 200mb/s

What spec is the cable to the PC that is limited to 10/100 speeds?

 

As a Very Insightful Person, I'm here to share my knowledge. I don't work for Virgin Media.

Click to learn more about VIP

Use Kudos to say thanks

Mark as Helpful Answer if I've helped

0 Kudos
Reply
  • 2
  • 0
  • 2
rg20011
Joining in
234 Views
Message 3 of 3
Flag for a moderator

Re: Recently only getting one lan with 200mb/s

Cat5E maximum of 1gbs to the hub which i had before for many years before.

UPDATE

Fixed it: Turn out to be a combination of windows 10 messing up the drivers and the cable not being best of conditions and with a bit of playing around got 1gb/s to hub back and 200mb/s internet. Still replacing lan cable with new cat 7 cable for future proofing for 10gbs hubs.