Menu
Reply
urbanbumpkin
  • 58
  • 0
  • 6
Dialled in
498 Views
Message 1 of 16
Flag for a moderator

Recent updated to 200Meg Slower than before. 67down and 0.51 up

I've recently upgraded from 100 Meg to 200meg broadband. I'm currently getting 67down and 0.51 up. I've rebooted the router on a number of occasions but it's still the same speed.

Any suggestions?

Tags (1)
0 Kudos
Reply
urbanbumpkin
  • 58
  • 0
  • 6
Dialled in
484 Views
Message 2 of 16
Flag for a moderator

Re: Recent updated to 200Meg Slower than before. 67down and 0.51 up

I've logged a fault with Virgin Fault have provisionally been told there is a fault, received a text to say there wasn't any issues and then spoke to someone who believed there was and it would be rectified by March the the 10th

0 Kudos
Reply
newapollo
  • 12.87K
  • 1.72K
  • 3.92K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
450 Views
Message 3 of 16
Flag for a moderator

Re: Recent updated to 200Meg Slower than before. 67down and 0.51 up

Hi @urbanbumpkin 

The fault may show up on the automated Service Status number  0800 561 0061.  This often gives details of more local issues down to postcode level.

Dave

The Service you do for others is the rent you pay for your room here on Earth - Muhammad Ali


I don't work for Virgin Media.

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge. Learn more

Problem solved? Click to mark as a Helpful Answer, or use Kudos to say thanks

The do's and don'ts. Keep the community welcoming for all. Follow the house rules
0 Kudos
Reply
Paulina_Z
  • 3.9K
  • 135
  • 280
Forum Team
Forum Team
418 Views
Message 4 of 16
Flag for a moderator

Re: Recent updated to 200Meg Slower than before. 67down and 0.51 up

Hi @urbanbumpkin,

Welcome back to our Community Forums! Thank you for your post and I'm very sorry to hear that you're having some speed issues after your upgrade!

Have you been able to reset your Hub to see if this can help show your new speeds? I was able to run some checks on our systems and I cannot see any issues that could be impacting your service at the moment. There are no active area issues that could be impacting you. The area fault that was recently active was resolved on 04/03/22. 

Please complete a reset and let us know if your speeds have come through. It's best to run checks on a wired connection as well for best results. 🙂

Keep us updated.

Thank you.

Paulina_Z
Forum Team



New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos
Reply
urbanbumpkin
  • 58
  • 0
  • 6
Dialled in
399 Views
Message 5 of 16
Flag for a moderator

Re: Recent updated to 200Meg Slower than before. 67down and 0.51 up

Thanks for the reply. The internet connection is a lot more stable. However I’m only consistently getting 126 meg down. Up is good though 20 which I believe is what it should be

0 Kudos
Reply
Lee_R
  • 5.89K
  • 271
  • 608
Forum Team
Forum Team
363 Views
Message 6 of 16
Flag for a moderator

Re: Recent updated to 200Meg Slower than before. 67down and 0.51 up

Hi @urbanbumpkin thanks for getting back to us.

In regards to the speeds your receiving, more so around the downloads, can you advise if this is via a wired or wireless connection?  If wireless, would you be able to do a hard wired test on a PC/Laptop?

Regards

 

Lee_R

0 Kudos
Reply
urbanbumpkin
  • 58
  • 0
  • 6
Dialled in
350 Views
Message 7 of 16
Flag for a moderator

Re: Recent updated to 200Meg Slower than before. 67down and 0.51 up

I’ve just tried wired and I’m getting 113 down and 16 up.

 

I did try wireless when it was first set up and I was getting over 200 down and 20 up

0 Kudos
Reply
Carley_S
  • 2.03K
  • 105
  • 188
Forum Team
Forum Team
328 Views
Message 8 of 16
Flag for a moderator

Re: Recent updated to 200Meg Slower than before. 67down and 0.51 up

Sorry to hear this issue is still ongoing for you @urbanbumpkin

I have taken a look at our systems and can see no issues at our end or in the area. 

Can you confirm what device and OS you are using to run a speed test and what speed test site you are using? 

Please make sure that the device you using to run the speed test is also fully updated with it's software and drivers. 

 

Carley - Forum Team


New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos
Reply
urbanbumpkin
  • 58
  • 0
  • 6
Dialled in
284 Views
Message 9 of 16
Flag for a moderator

Re: Recent updated to 200Meg Slower than before. 67down and 0.51 up

I'm still getting the same issues. I did receive a text about essential maintenance work that was taking place yesterday. I'm running this on a laptop using Microsoft. Since having the upgrade to 200 I've only managed to have 1 speed test that's resembled this speed it should be. 

iPhone is exactly the same

What can you see from your side?

 

 

0 Kudos
Reply
Zach_R
  • 3.74K
  • 120
  • 262
Forum Team
Forum Team
253 Views
Message 10 of 16
Flag for a moderator

Re: Recent updated to 200Meg Slower than before. 67down and 0.51 up

Hi @urbanbumpkin,

Thank you for getting back to us on this. I've just checked things on our end again and there are no faults currently being detected on the line to explain this. Is this ongoing for you today?

If it is, I understand from your last post that you're running the speed test on your laptop, but is that through a wired connection? If it isn't, can you run one and let us know the results?

Let us know how you get on either way.

Thanks,
 



Zach - Forum Team


New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos
Reply