Menu
Reply
botasbotas
  • 3
  • 0
  • 0
Joining in
360 Views
Message 1 of 4
Flag for a moderator

Really low speeds - please help

 

Did a speed test tonight and am getting between 4 and 18 mbps download times over ethernet (100mb connection).

Can anyone help? Logs below.

 

 

Downstream  DS-1 DS-2 DS-3 DS-4 DS-5 DS-6 DS-7 DS-8146750000 Hz 138750000 Hz 154750000 Hz 162750000 Hz 170750000 Hz 178750000 Hz 186750000 Hz 194750000 HzLocked Locked Locked Locked Locked Locked Locked Locked2 1 3 4 5 6 7 8QAM256 QAM256 QAM256 QAM256 QAM256 QAM256 QAM256 QAM2566.952000 6.952000 6.952000 6.952000 6.952000 6.952000 6.952000 6.952000I=12J=17 I=12J=17 I=12J=17 I=12J=17 I=12J=17 I=12J=17 I=12J=17 I=12J=172.6 dBmV 2.7 dBmV 2.1 dBmV 1.4 dBmV 3.2 dBmV 3.3 dBmV 2.7 dBmV 2.2 dBmV42.5 dB 42.5 dB 41.9 dB 42.5 dB 42.5 dB 42.5 dB 42.5 dB 42.4 dB

Frequency (Hz)
Lock Status(QAM Lock/FEC Sync/MPEG Lock)
Channel ID
Modulation
Symbol Rate (Msym/sec)
Interleave Depth
Power Level (dBmV)
RxMER (dB)

 

 

stream  US-1 US-2 US-3 US-42.0 2.0 2.0 2.04 1 2 325800000 Hz 46200000 Hz 39400000 Hz 32600000 HzSuccess Success Success SuccessQAM64 QAM64 QAM64 QAM645120000 5120000 5120000 512000064 64 64 6439.5 dBmV 40.3 dBmV 40.3 dBmV 40.3 dBmV0 0 0 00 0 0 00 0 0 00 0 00

Channel Type
Channel ID
Frequency (Hz)
Ranging Status
Modulation
Symbol Rate (Sym/sec)
Mini-Slot Size
Power Level (dBmV)
T1 Timeouts
T2 Timeouts
T3 Timeouts
T4 Timeouts

 

 

etwork Log

First TimeLast TimePriorityError NumberDescription
 17/09/2020 22:00:35  17/09/2020 22:00:35  Critical (3)  82000400  Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 time out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 

 

0 Kudos
Reply
jbrennand
  • 23.88K
  • 2.53K
  • 4.34K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
291 Views
Message 2 of 4
Flag for a moderator

Re: Really low speeds - please help

Often this can be due to an ethernet cable failure. Can you try it on a good new Cat5e or better one first.

At the came time do a quick check that all of your coax cable connections are in nice and "finger" tight - at the Hub and wall box and also at any connectors etc (they my have "loosened"). Also ensure there are no “unterminated cable loose ends. Disconnect all the connections and reconnect to be sure. Also check that the internal wiring is ok with no kinking or chaffing, check that all looks good with the outside cabling and wall box.

Then do a Hub “pinhole reset” - but, make sure the 2 passwords on the Hub sticker are still there and legible first ! Disconnect any ethernet cables from the Hub, and then with the Hub still "switched on" throughout, press pin in firmly with paper clip/SIM tray tool or similar "thin thing" and hold it there firmly for 60 seconds – release the pin then leave the Hub 10’ to stabilise.

See if that helps.

I note also that you are using an old Superhub2 and so are eligible for a free Hub3 upgrade. If you want it, you could try the "free" SH1/2/2ac upgrade/replacement scheme - see the link below - as they are trying to get everyone onto Hub3's.

It works first time for about 50% of customers, but if you get the - "Ooops - please call" message, then come back here for more assistance before calling.

https://www.virginmedia.com/shop/hub-swap.html?buspart=uk_app_connect2_hubswap

--------------------
John
--------------------

I do not work for VM. My services: HD TV on VIP (+ Sky Sports & Movies & BT sport), x3 V6 boxes (1 wired 2 WiFi,) SH2 in modem mode with Airport Extreme Router +2 Airport Express's. On VIVID200, Talk Anytime Phone, x2 Mobile SIM only iPhones.
0 Kudos
Reply
botasbotas
  • 3
  • 0
  • 0
Joining in
273 Views
Message 3 of 4
Flag for a moderator

Re: Really low speeds - please help

Thanks for that. The poor speed over wireless connection seems to mirror the wired connection (i.e. when it's bad, so is wifi, when it's worse, so is wifi) so I was ruling out any cable issues.

I have just placed an order for an upgraded hub - thanks so much for that as I had no idea that was an option - here's hoping it works!

0 Kudos
Reply
Hollie_B
  • 932
  • 45
  • 68
Forum Team
Forum Team
77 Views
Message 4 of 4
Flag for a moderator

Re: Really low speeds - please help

Hi there @botasbotas 

 

Thanks for your post. Apologies for the delay in response, we are very busy at the moment and working hard to get to each community post. 

 

Glad to hear that we have been able to order you a new hub. Has this now arrived? 

 

Let us know if you need any further help 🙂 

 

Thanks, 

 

 

Hollie - Forum Team


New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos
Reply