Menu
Reply
calumwarren
  • 20
  • 0
  • 0
On our wavelength
452 Views
Message 1 of 8
Flag for a moderator

Power Levels and Pre/Post R/S Errors

Hi all

Hopefully the images are presenting below. As you can see from the screenshots, it all doesn’t look right, my setup is Ultimate Oomph, I have 1 Superhub 3 and 2 V6 boxes.

To achieve this the installer ran the main cable up to my first floor bedroom, through there into the second bedroom where the main wire enters into a technetics non-powered splitter and one branches off to the V6 in that room then the other branches off to outside the rear of the property and down to the living room below where the cable then enters into a powered HDU-200 and splits off to my second V6 and my Superhub 3.

Was there a better way of setting this up or is it pretty standard? Reason for all the info was incase that’s why my power levels are low and maybe there’s too much cable?

Thanks

Downstream bonded channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) SNR (dB) Modulation Channel ID

1139000000-7.735256 qam1
2147000000-8.233256 qam2
3155000000-834256 qam3
4163000000-6.936256 qam4
5171000000-6.936256 qam5
6179000000-736256 qam6
7187000000-6.736256 qam7
8195000000-736256 qam8
9203000000-7.236256 qam9
10211000000-7.237256 qam10
11219000000-7.731256 qam11
12227000000-7.730256 qam12
13235000000-7.536256 qam13
14243000000-7.436256 qam14
15251000000-7.536256 qam15
16259000000-7.236256 qam16
17267000000-7.536256 qam17
18275000000-7.736256 qam18
19283000000-7.536256 qam19
20291000000-836256 qam20
21299000000-8.535256 qam21
22307000000-935256 qam22
23315000000-8.935256 qam23
24323000000-8.536256 qam24



Downstream bonded channels

Channel Locked Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors  

1Locked351831511563 
2Locked33.810331371470 
3Locked34.21079259717592 
4Locked36.6215751570 
5Locked36.332007712 
6Locked36.32089628 
7Locked36.614071863 
8Locked36.6677423 
9Locked36.6893250 
10Locked37.31129361 
11Locked31.7716318025164 
12Locked30.57381907040462 
13Locked36.6537314 
14Locked36.6711237 
15Locked36.6727252 
16Locked36.3688464 
17Locked36.6502303 
18Locked36.6609292 
19Locked36.3370181 
20Locked36.6536189 
21Locked35.7891297 
22Locked35.5754227 
23Locked35.7355224 
24Locked36.3214307 

49474F51-787B-4C63-9DA6-7951FBD7EA0D.png

B907425C-93BA-41C3-9063-ED19AB87D59E.png

7E33A4A6-07F7-418F-87E1-FB28A1FCA989.png

0 Kudos
Reply
calumwarren
  • 20
  • 0
  • 0
On our wavelength
443 Views
Message 2 of 8
Flag for a moderator

Re: Power Levels and Pre/Post R/S Errors



images incase they don’t show

0 Kudos
Reply
SCA1972
  • 6.13K
  • 673
  • 2.14K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
435 Views
Message 3 of 8
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Power Levels and Pre/Post R/S Errors

@calumwarren Your image of the log has been rejected as it contains MAC addresses and this is against the forum rules, to protect your privacy.  If you copy and paste the log the forum will auto censor the MAC address for you. I would recommend you edit your post with the external links and remove the one to the log file image. Your other images have been approved.

Your power levels do not look healthy and you are probably going to need an engineer to visit and adjust those levels.  I would suggest calling VM and requesting a visit or wait here for one of the forum team to pick this up and if their checks also show incorrect power levels then they can help you book a visit.

______________________
Scott

My setup: VM TV 360 box, M350 Fibre broadband with Hub 3 in modem mode connected to a Netgear R7000 router. Telewest/VM user since 2001.

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

0 Kudos
Reply
Travis_M
  • 3.16K
  • 111
  • 234
Forum Team
Forum Team
426 Views
Message 4 of 8
Flag for a moderator

Re: Power Levels and Pre/Post R/S Errors

Hi @calumwarren

 

Thanks for posting on our community forum!

 

Sorry to hear about your issue, I am going to drop you a private message now to investigate further - please keep an eye on your inbox.

 

Regards

Travis_M
Forum Team



New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos
Reply
calumwarren
  • 20
  • 0
  • 0
On our wavelength
425 Views
Message 5 of 8
Flag for a moderator

Re: Power Levels and Pre/Post R/S Errors

Hiya. I have managed to get an engineer visit tomorrow so I don’t need help that’s side of things. Just wanted to make sure I was correct to report what I’m experiencing so that an engineer won’t say it’s fine. 

0 Kudos
Reply
SCA1972
  • 6.13K
  • 673
  • 2.14K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
422 Views
Message 6 of 8
Flag for a moderator

Re: Power Levels and Pre/Post R/S Errors


@calumwarren wrote:

Hiya. I have managed to get an engineer visit tomorrow so I don’t need help that’s side of things. Just wanted to make sure I was correct to report what I’m experiencing so that an engineer won’t say it’s fine. 


@calumwarren That would have been useful information to put in your original post.

______________________
Scott

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

0 Kudos
Reply
calumwarren
  • 20
  • 0
  • 0
On our wavelength
421 Views
Message 7 of 8
Flag for a moderator

Re: Power Levels and Pre/Post R/S Errors

Sorry, first time posting 😴

0 Kudos
Reply
Travis_M
  • 3.16K
  • 111
  • 234
Forum Team
Forum Team
417 Views
Message 8 of 8
Flag for a moderator

Re: Power Levels and Pre/Post R/S Errors

Hi @calumwarren

 

Thank you for your reply

 

Great to hear you have an engineer booked, they will look to get this issue resolved for you.

 

Have a great day

 

Regards

Travis_M
Forum Team



New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide