Menu
Reply
  • 19
  • 0
  • 0
Tuning in
222 Views
Message 1 of 8
Flag for a moderator

Poor and erratic speeds after upgrade from 100 to 200

Recently upgraded (15th November) from Mixit to Maxit but speeds and connections have been erratic, both on wired and non wired.  Have reset router several times but still poor.  I am not technical and no nothing about routers modems etc but I have taken some screen shots of router status but not sure how to send through?? Speed this morning was 64 downstream/20 upstream. Our son is working and needs reliable speed, so can anyone please help?

0 Kudos
Reply
  • 14.98K
  • 1.14K
  • 1.87K
Alessandro Volta
216 Views
Message 2 of 8
Flag for a moderator

Re: Poor and erratic speeds after upgrade from 100 to 200

Can you set up a Broadband Quality Monitor (BQM) at thinkbroadband.com - this will give you an insight into what is happening with the signal at the other side of the Hub, it will take a few hours to get any kind of trend showing although you should post the link straight away.

Post a 'Live Link' to your BQM on here.

Instructions for posting BQM Link

Under your BQM graph are two links in red.

Click the lower link (Share Live Graph) then click generate.

Copy the text in the Direct Link box, beware, there may be more text than you can see.

On here click the Link icon (2 links chain to the left of the camera icon)

In the URL box paste the link you copied and in the ‘text to display’ box write My BQM then click OK - you can post the link straight away.


*********************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************
BT Smart Hub 2 with 70Mbs Download,18Mbs Upload, 9.17ms Latency & 0.35ms Jitter.
0 Kudos
Reply
  • 14.98K
  • 1.14K
  • 1.87K
Alessandro Volta
215 Views
Message 3 of 8
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Poor and erratic speeds after upgrade from 100 to 200

Can you please

Type 192.168.0.1 (192.168.100.1 in Modem mode) into your browser URL bar and press enter. 

Hub 2 & 3 When the page appears DO NOT LOG IN but click ‘Check Router Status’.

Hub 4 When the page appears LOG IN then Advanced Settings > Tools > Network Status.

Copy and paste the contents of the Downstream, Upstream, Configuration and Network Log tabs onto here, if you get a yellow / straw box warning click the Post button again. Use one post for each tab if you wish.

Please do not use screen grabs.

A Guru will be along soon to decipher the info.


*********************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************
BT Smart Hub 2 with 70Mbs Download,18Mbs Upload, 9.17ms Latency & 0.35ms Jitter.
0 Kudos
Reply
  • 19
  • 0
  • 0
Tuning in
199 Views
Message 4 of 8
Flag for a moderator

Re: Poor and erratic speeds after upgrade from 100 to 200

Downstream  DS-1 DS-2 DS-3 DS-4 DS-5 DS-6 DS-7 DS-8

Frequency (Hz)411000000419000000427000000435000000443000000451000000459000000467000000
Lock Status(QAM Lock/FEC Sync/MPEG Lock)LockedLockedLockedLockedLockedLockedLockedLocked
Channel ID12345678
Modulation256QAM256QAM256QAM256QAM256QAM256QAM256QAM256QAM
Symbol Rate (Msym/sec)6.9520006.9520006.9520006.9520006.9520006.9520006.9520006.952000
Interleave DepthI=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
Power Level (dBmV)0.821.011.311.672.132.102.382.44
RxMER (dB)35.4235.6035.6035.9736.1736.1736.8436.39
Pre RS Errors103377320393021931000134813171101
Post RS Errors230120651818128359210261006762
0 Kudos
Reply
  • 19
  • 0
  • 0
Tuning in
198 Views
Message 5 of 8
Flag for a moderator

Re: Poor and erratic speeds after upgrade from 100 to 200

Upstream  US-1 US-2 US-3 US-4

Channel Type2.02.02.02.0
Channel ID5346
Frequency (Hz)32600000462000003940000025800000
Ranging StatusSuccessSuccessSuccessSuccess
Modulation64QAM64QAM64QAM64QAM
Symbol Rate (Sym/sec)5120000512000051200005120000
Mini-Slot Size2222
Power Level (dBmV)43.5043.2543.2543.75
T1 Timeouts0000
T2 Timeouts0000
T3 Timeouts3020
T4 Timeouts0000
0 Kudos
Reply
  • 19
  • 0
  • 0
Tuning in
197 Views
Message 6 of 8
Flag for a moderator

Re: Poor and erratic speeds after upgrade from 100 to 200

General Configuration

Network AccessAllowed
Maximum Number of CPEs1
Baseline PrivacyEnabled
DOCSIS ModeEuroDOCSIS 3.0
Config File 

Primary Downstream Service Flow

SFID1069640
Max Traffic Rate230000061 bps
Max Traffic Burst42600 bytes
Min Traffic Rate0 bps

Primary Upstream Service Flow

SFID1069639
Max Traffic Rate22000061 bps
Max Traffic Burst42600 bytes
Min Traffic Rate0 bps
Max Concatenated Burst42600 bytes
Scheduling TypeBest Effort
0 Kudos
Reply
  • 19
  • 0
  • 0
Tuning in
196 Views
Message 7 of 8
Flag for a moderator

Re: Poor and erratic speeds after upgrade from 100 to 200

Network Log

First TimeLast TimePriorityError NumberDescription
01/12/2020 05:42:02 GMT01/12/2020 05:42:02 GMTCritical (3)82000200No Ranging Response received - T3 time-out
01/12/2020 05:39:28 GMT01/12/2020 05:39:28 GMTCritical (3)82000200No Ranging Response received - T3 time-out
01/12/2020 05:21:59 GMT01/12/2020 05:21:59 GMTCritical (3)82000200No Ranging Response received - T3 time-out
01/12/2020 04:33:36 GMT01/12/2020 04:33:36 GMTCritical (3)82000200No Ranging Response received - T3 time-out
01/12/2020 04:32:49 GMT01/12/2020 04:32:49 GMTCritical (3)82000200No Ranging Response received - T3 time-out
30/11/2020 21:19:21 GMT30/11/2020 21:19:21 GMTError (4)68010302DHCP WAN IP - 86.1.161.10
30/11/2020 21:18:23 GMT30/11/2020 21:18:23 GMTError (4)68000407TOD established
Time Not EstablishedTime Not EstablishedNotice (6)84000510Downstream Locked Successfully
30/11/2020 13:13:02 GMT30/11/2020 13:13:02 GMTError (4)68000407TOD established
Time Not EstablishedTime Not EstablishedError (4)68000408TOD initialise failed
Time Not EstablishedTime Not EstablishedError (4)68000406TOD server unavailable
Time Not EstablishedTime Not EstablishedError (4)68000408TOD initialise failed
Time Not EstablishedTime Not EstablishedError (4)68000406TOD server unavailable
Time Not EstablishedTime Not EstablishedError (4)68000408TOD initialise failed
Time Not EstablishedTime Not EstablishedError (4)68000406TOD server unavailable
Time Not EstablishedTime Not EstablishedError (4)68000408TOD initialise failed
Time Not EstablishedTime Not EstablishedError (4)68000406TOD server unavailable
Time Not EstablishedTime Not EstablishedError (4)68000408TOD initialise failed
Time Not EstablishedTime Not EstablishedError (4)68000406TOD server unavailable
Time Not EstablishedTime Not EstablishedError (4)68000408TOD initialise failed
0 Kudos
Reply
  • 19
  • 0
  • 0
Tuning in
175 Views
Message 8 of 8
Flag for a moderator

Re: Poor and erratic speeds after upgrade from 100 to 200

Hi thanks for suggestion about BGM but will look at that later  but have posted all other data

0 Kudos
Reply