Menu
Reply
  • 1
  • 0
  • 0
Benjaminosauras
Joining in
197 Views
Message 1 of 3
Flag for a moderator

Packet loss and slow speed

For the past 2 weeks I've been experiencing a capped speed on my 100Mbps connection to no more than 22Mbps. Along with this, I'm experiencing around about a 6-7% packet loss to the Virgin servers which is leading to an unstable connection while streaming, online games etc.

Below is a WinMTR log of pinging www.google.com, and a speedtest. 

Can you offer any advice?

|------------------------------------------------------------------------------------------|
| WinMTR statistics |
| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
| 192.168.0.1 - 0 | 63 | 63 | 5 | 11 | 19 | 16 |
| 10.26.228.1 - 0 | 63 | 63 | 9 | 11 | 19 | 14 |
|nott-core-2b-xe-500-0.network.virginmedia.net - 0 | 63 | 63 | 12 | 15 | 23 | 14 |
| No response from host - 100 | 13 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
|eislou2-ic-1-ae3-0.network.virginmedia.net - 6 | 51 | 48 | 16 | 19 | 48 | 17 |
| 6-14-250-212.static.virginm.net - 9 | 47 | 43 | 17 | 20 | 28 | 20 |
| No response from host - 100 | 13 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 216.239.58.220 - 9 | 47 | 43 | 18 | 21 | 29 | 19 |
| 216.239.57.119 - 6 | 51 | 48 | 17 | 19 | 27 | 18 |
| lhr25s02-in-f4.1e100.net - 0 | 63 | 63 | 15 | 18 | 31 | 22 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider

 

 

1553119991231548155

 

0 Kudos
Reply
  • 2.5K
  • 119
  • 330
jpeg1
Problem sorter
151 Views
Message 2 of 3
Flag for a moderator

Re: Packet loss and slow speed

If the tests were done with an ethernet connection to the Hub, it does look as if you are not getting the service you should. Call customer support for a remote test and if necessary an engineer visit. 

If you were testing over WiFi, repeat the tests over ethernet because tests over WiFi are not valid.

0 Kudos
Reply
  • 63
  • 3
  • 2
Forum Team
Forum Team
127 Views
Message 3 of 3
Flag for a moderator

Re: Packet loss and slow speed

Hi Benjaminosauras,

 

Thanks for your post and welcome to our community.

 

We're sorry to hear that you have had trouble with your connection.  The response of  jpeg1  were spot on ( Thanks  jpeg1!). However, if you need us to look further into this, we need to confirm some details from you and we can do this via online chat.

 

Please click the link, so we can sort out some troubles you're having.

 

Kind regards,

Raziel_I

0 Kudos
Reply