Menu
Reply
Danbeasant
  • 5
  • 0
  • 0
Joining in
266 Views
Message 1 of 4
Flag for a moderator

Packet Loss

Hi,

Since moving over to Gig1, I am experiencing constant packet loss on my connection. If I simply run a ping to google when on Ethernet, I experience every 10-15 pings timeout.

Its really frustrating, as the kids use the connection for cloud gaming and it causes lag and makes it unusable.

Is there anything I can do to fix this. I am up for calling the vm, but they seem to think the connection is fine, even after I explain to them that packet loss on the network is an issue.

Thanks

Daniel

0 Kudos
Reply
Anankha
  • 2.41K
  • 171
  • 523
Problem sorter
243 Views
Message 2 of 4
Flag for a moderator

Re: Packet Loss

I would try going into the Router’s settings & turning off the firewall then testing the packet loss again after a few minutes.

My Broadband Ping - Virginmedia
0 Kudos
Reply
legacy1
  • 20.47K
  • 828
  • 2.2K
Alessandro Volta
229 Views
Message 3 of 4
Flag for a moderator

Re: Packet Loss

do you get pings timeout if you run
ping -n 200 194.168.4.100

can you test on another wired device?

---------------------------------------------------------------
0 Kudos
Reply
John_GS
  • 15.66K
  • 798
  • 1.46K
Forum Team
Forum Team
194 Views
Message 4 of 4
Flag for a moderator

Re: Packet Loss

Hi Danbeasant

Thanks for posting and apologies for the packet loss issue you're experiencing. As a gamer myself I fully appreciate the frustration. Done a system check today and you do have low SNR (signal to noise ratio) on a few of your downstream channels. They also are approaching being maxed out on their levels so could do with lowering these. I shall send you a PM now to book in a technician visit.

Best,

John_GS
Forum Team


Need a helpful hand to show you how to make a payment? Check out our guide - How to pay my Virgin Media bill

0 Kudos
Reply