Menu
Reply
ARG1UK
  • 79
  • 1
  • 5
Dialled in
559 Views
Message 1 of 24
Flag for a moderator

On 600mb conection supposedly

Been on the 600mb upgrade for a while but its still terrible latency and ping are terrible this is a hard wired connection, I am sure this graph shows issues, can anyone help as I am at the end of my tether with this My son is so annoyed esp when gaming tooLast couple of days dataLast couple of days datag.

Tags (2)
0 Kudos
Reply
MikeRobbo
  • 15.27K
  • 1.17K
  • 1.95K
Alessandro Volta
552 Views
Message 2 of 24
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: On 600mb conection supposedly

If possible can you set up a Broadband Quality Monitor (BQM) at thinkbroadband.com - this will give you an insight into what is happening with the signal at the other side of the Hub, it will take a few hours to get any kind of trend showing although you should post the link straight away.

Post a 'Live Link' to your BQM on here.

Instructions for posting BQM Link

Under your BQM graph are two links in red.

Click the lower link (Share Live Graph) then click generate.

Copy the text in the Direct Link box, beware, there may be more text than you can see.

On here click the Link icon (2 links chain to the left of the camera icon)

In the URL box paste the link you copied and in the ‘text to display’ box write My BQM then click OK - you can post the link straight away.


*********************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************
BT Smart Hub 2 with 70Mbs Download,18Mbs Upload, 9.17ms Latency & 0.35ms Jitter.
0 Kudos
Reply
MikeRobbo
  • 15.27K
  • 1.17K
  • 1.95K
Alessandro Volta
551 Views
Message 3 of 24
Flag for a moderator

Re: On 600mb conection supposedly

Can you please

Type 192.168.0.1 (192.168.100.1 in Modem mode) into your browser URL bar and press enter. 

Hub 2 & 3 When the page appears DO NOT LOG IN but click ‘Check Router Status’.

Hub 4 When the page appears LOG IN then Advanced Settings > Tools > Network Status.

Copy and paste the contents of the Downstream, Upstream, Configuration and Network Log tabs onto here, if you get a yellow / straw box warning click the Post button again. Use one post for each tab if you wish.

Please do not use screen grabs.

A Guru will be along soon to decipher the info.


*********************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************
BT Smart Hub 2 with 70Mbs Download,18Mbs Upload, 9.17ms Latency & 0.35ms Jitter.
0 Kudos
Reply
MikeRobbo
  • 15.27K
  • 1.17K
  • 1.95K
Alessandro Volta
548 Views
Message 4 of 24
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: On 600mb conection supposedly

What speeds do you get at >> speedtest.net << with a direct connection using a Cat 5E or better ethernet cable between the Hub in Router Mode and a 1Gbs capable Pc/Mac/Chromebook and no other devices connected ?

Then ... 

Can you Login to the Hub Settings and navigate to the Connected Devices page - what is the reported 'connection speed’ for the ethernet cable connected device you used for the speed test ?


*********************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************
BT Smart Hub 2 with 70Mbs Download,18Mbs Upload, 9.17ms Latency & 0.35ms Jitter.
0 Kudos
Reply
ARG1UK
  • 79
  • 1
  • 5
Dialled in
545 Views
Message 5 of 24
Flag for a moderator

Re: On 600mb conection supposedly

Picture1.jpg

0 Kudos
Reply
ARG1UK
  • 79
  • 1
  • 5
Dialled in
544 Views
Message 6 of 24
Flag for a moderator

Re: On 600mb conection supposedly

Thanks, Ive done that and tried to post the image

0 Kudos
Reply
ARG1UK
  • 79
  • 1
  • 5
Dialled in
540 Views
Message 7 of 24
Flag for a moderator

Re: On 600mb conection supposedly

<a title="Broadband Ping" href="https://www.thinkbroadband.com/broadband/monitoring/quality/share/3c03b514160f220aa17a6c54944593a51f8a091f"><img alt="My Broadband Ping - Green1" src="https://www.thinkbroadband.com/broadband/monitoring/quality/share/3c03b514160f220aa17a6c54944593a51f8a091f.png" /></a>
0 Kudos
Reply
ARG1UK
  • 79
  • 1
  • 5
Dialled in
532 Views
Message 8 of 24
Flag for a moderator

Re: On 600mb conection supposedly

Currently 350

0 Kudos
Reply
ARG1UK
  • 79
  • 1
  • 5
Dialled in
530 Views
Message 9 of 24
Flag for a moderator

Re: On 600mb conection supposedly

350mbs in the speedtest and says 1000 on the router to the PC
0 Kudos
Reply
MikeRobbo
  • 15.27K
  • 1.17K
  • 1.95K
Alessandro Volta
525 Views
Message 10 of 24
Flag for a moderator

Re: On 600mb conection supposedly

Hub data ?


*********************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************
BT Smart Hub 2 with 70Mbs Download,18Mbs Upload, 9.17ms Latency & 0.35ms Jitter.
0 Kudos
Reply