Menu
Reply
SteveH
  • 149
  • 1
  • 25
Up to speed
491 Views
Message 1 of 8
Flag for a moderator

No speed

Since last night, my 200 Meg connection has become 20 Meg down and .05 Meg up, eg completely unusable. Done diagnostics, checked connections, rebooted sh3, and its not my end. What's happening VM?  SteveH

0 Kudos
Reply
harveyp2
  • 8
  • 1
  • 0
Tuning in
480 Views
Message 2 of 8
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: No speed

Join the club! See my post. This morning VM cancelled my scheduled service call and finally, after a week admitted they have a network problem. If its not fixed soon I will be in an argument as to cancelling my contract and going to another provider.

0 Kudos
Reply
SteveH
  • 149
  • 1
  • 25
Up to speed
463 Views
Message 3 of 8
Flag for a moderator

Re: No speed

Same here. Gnetworks have just cabled my street with ftth, 300meg for 37.00 Starting to look very tempting...

0 Kudos
Reply
MikeRobbo
  • 15.27K
  • 1.17K
  • 1.95K
Alessandro Volta
456 Views
Message 4 of 8
Flag for a moderator

Re: No speed

What speeds do you get at >> speedtest.net << with a direct connection using a Cat 5E or better ethernet cable between the Hub in Router Mode and a 1Gbs capable Pc/Mac/Chromebook and no other devices connected ?

 

 

Can you Login to the Hub Settings and navigate to the Connected Devices page - what is the reported 'connection speed’ for the ethernet cable connected device you used for the speed test ?


*********************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************
BT Smart Hub 2 with 70Mbs Download,18Mbs Upload, 9.17ms Latency & 0.35ms Jitter.
0 Kudos
Reply
MikeRobbo
  • 15.27K
  • 1.17K
  • 1.95K
Alessandro Volta
455 Views
Message 5 of 8
Flag for a moderator

Re: No speed

If possible can you set up a Broadband Quality Monitor (BQM) at thinkbroadband.com - this will give you an insight into what is happening with the signal at the other side of the Hub, it will take a few hours to get any kind of trend showing although you should post the link straight away.

Post a 'Live Link' to your BQM on here.

Instructions for posting BQM Link

Under your BQM graph are two links in red.

Click the lower link (Share Live Graph) then click generate.

Copy the text in the Direct Link box, beware, there may be more text than you can see.

On here click the Link icon (2 links chain to the left of the camera icon)

In the URL box paste the link you copied and in the ‘text to display’ box write My BQM then click OK - you can post the link straight away.


*********************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************
BT Smart Hub 2 with 70Mbs Download,18Mbs Upload, 9.17ms Latency & 0.35ms Jitter.
0 Kudos
Reply
MikeRobbo
  • 15.27K
  • 1.17K
  • 1.95K
Alessandro Volta
454 Views
Message 6 of 8
Flag for a moderator

Re: No speed

Can you please

Type 192.168.0.1 (192.168.100.1 in Modem mode) into your browser URL bar and press enter. 

Hub 2 & 3 When the page appears DO NOT LOG IN but click ‘Check Router Status’.

Hub 4 When the page appears LOG IN then Advanced Settings > Tools > Network Status.

Copy and paste the contents of the Downstream, Upstream, Configuration and Network Log tabs onto here, if you get a yellow / straw box warning click the Post button again. Use one post for each tab if you wish.

Please do not use screen grabs.

A Guru will be along soon to decipher the info.


*********************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************
BT Smart Hub 2 with 70Mbs Download,18Mbs Upload, 9.17ms Latency & 0.35ms Jitter.
0 Kudos
Reply
SteveH
  • 149
  • 1
  • 25
Up to speed
448 Views
Message 7 of 8
Flag for a moderator

Re: No speed

Thanks for the screenfuls (on a mobile) of c&p, but I've been a customer since broadband was a thing. Router's been rebooted etc, no change. Haven't posted diags as the status line already accepts its VMs fault. I'm sure if VM want diags they will ask, thanks.

 

0 Kudos
Reply
SteveH
  • 149
  • 1
  • 25
Up to speed
393 Views
Message 8 of 8
Flag for a moderator

When is this interference problem in parts of London gonna be sorted?

My Internet is now completely unusable. This simply isn't good enough. I will be wanting a reduction of my bill for this. Issue confirmed as VM's by status test, so no useful help please robbo. Thanks.

0 Kudos
Reply