Menu
Reply
conman33158
  • 1.68K
  • 134
  • 364
Super solver
860 Views
Message 1 of 19
Flag for a moderator

No internet connection and slow when works

Hi guys, getting no internet connection and when it works I'm getting 2mb download and 0 upload on a 1 gigbyte connection. I'm actually having to use my iphone hotspot to post this.

I was onto Virgin via the phone and was told it's fixed but clearly not. Here is my upload stats and T3 Timeouts are awful, this was in a space of 2 mins after a router reset.

3.0 Upstream channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) Symbol Rate (ksps) Modulation Channel ID

15370000036.7705995120 KSym/sec16QAM2
23940000036.7705995120 KSym/sec16QAM4
34620000036.2705995120 KSym/sec64QAM3
46030000036.7705995120 KSym/sec64QAM1



3.0 Upstream channels

Channel Channel Type T1 Timeouts T2 Timeouts T3 Timeouts T4 Timeouts

1US_TYPE_STDMA0050
2US_TYPE_STDMA00150
3US_TYPE_STDMA0030
4US_TYPE_STDMA0050

 

All other settings look normal, can someone from Virgin sort this out for me as ringing them seems to be a waste of time.

 

Cheers.

***********************************************************************************************************************************
BT Full Fibre 900 FTTP - Asus RT-AX82U to Openreach ONT Box & Asus RT-AX56U with AiMesh setup
***********************************************************************************************************************************
0 Kudos
Reply
conman33158
  • 1.68K
  • 134
  • 364
Super solver
848 Views
Message 2 of 19
Flag for a moderator

Re: No internet connection and slow when works

......and here's 20 minutes

3.0 Upstream channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) Symbol Rate (ksps) Modulation Channel ID

15370000036.7705995120 KSym/sec32QAM2
23940000036.7705995120 KSym/sec32QAM4
34620000036.7705995120 KSym/sec32QAM3
46030000036.7705995120 KSym/sec32QAM1



3.0 Upstream channels

Channel Channel Type T1 Timeouts T2 Timeouts T3 Timeouts T4 Timeouts

1US_TYPE_STDMA0080
2US_TYPE_STDMA00290
3US_TYPE_STDMA0040
4US_TYPE_STDMA0060
***********************************************************************************************************************************
BT Full Fibre 900 FTTP - Asus RT-AX82U to Openreach ONT Box & Asus RT-AX56U with AiMesh setup
***********************************************************************************************************************************
0 Kudos
Reply
conman33158
  • 1.68K
  • 134
  • 364
Super solver
840 Views
Message 3 of 19
Flag for a moderator

Re: No internet connection and slow when works

Also getting this on SamKnows

Screenshot 2021-12-05 164051.png

***********************************************************************************************************************************
BT Full Fibre 900 FTTP - Asus RT-AX82U to Openreach ONT Box & Asus RT-AX56U with AiMesh setup
***********************************************************************************************************************************
0 Kudos
Reply
conman33158
  • 1.68K
  • 134
  • 364
Super solver
839 Views
Message 4 of 19
Flag for a moderator

Re: No internet connection and slow when works

Just to let you know I have the Hub 4 in router mode and not modem mode 🙂

***********************************************************************************************************************************
BT Full Fibre 900 FTTP - Asus RT-AX82U to Openreach ONT Box & Asus RT-AX56U with AiMesh setup
***********************************************************************************************************************************
0 Kudos
Reply
legacy1
  • 19.6K
  • 803
  • 2.08K
Alessandro Volta
832 Views
Message 5 of 19
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: No internet connection and slow when works

looks like your upstream has gone to hell.
---------------------------------------------------------------
0 Kudos
Reply
conman33158
  • 1.68K
  • 134
  • 364
Super solver
821 Views
Message 6 of 19
Flag for a moderator

Re: No internet connection and slow when works


@legacy1 wrote:
looks like your upstream has gone to hell.

Yeah mate, it's not good, download is hit and miss aswell. Have managed to get an engineer booked for Wednesday, so hopefully they get to the bottom of it. Power levels and SNR all look fine so not sure what else the engineer will do but I'll leave that up to them 🙂

***********************************************************************************************************************************
BT Full Fibre 900 FTTP - Asus RT-AX82U to Openreach ONT Box & Asus RT-AX56U with AiMesh setup
***********************************************************************************************************************************
0 Kudos
Reply
risc19
  • 933
  • 31
  • 286
Well-informed
796 Views
Message 7 of 19
Flag for a moderator

Re: No internet connection and slow when works

Wow, that's not looking good.

And I thought mine was having problems today...

3.jpg4.jpgUntitled.jpg

bqm.jpg

Quality stuff.

My Broadband Ping - M500 Hub5 Router Mode
conman33158
  • 1.68K
  • 134
  • 364
Super solver
774 Views
Message 8 of 19
Flag for a moderator

Re: No internet connection and slow when works

I couldn’t even connect to Sam Knows Realspeed mate. Just says router not found. I’ve since put the hub back in modem mode to monitor my BQM but will stick it back in router mode for the engineer visit. Upload is totally shot, got 0.02mbps on last test and can’t make a FaceTime call or even a WhatsApp audio call, it just craps out. At least I’ve managed to get Netflix working so that will keep me going till Wednesday but no work online until then as I need upload to remotely connect to clients. 

to be continued 😂

***********************************************************************************************************************************
BT Full Fibre 900 FTTP - Asus RT-AX82U to Openreach ONT Box & Asus RT-AX56U with AiMesh setup
***********************************************************************************************************************************
conman33158
  • 1.68K
  • 134
  • 364
Super solver
755 Views
Message 9 of 19
Flag for a moderator

Re: No internet connection and slow when works

Well there goes my Netflix as well, 2.3mb down and 0.6 up 😂 

***********************************************************************************************************************************
BT Full Fibre 900 FTTP - Asus RT-AX82U to Openreach ONT Box & Asus RT-AX56U with AiMesh setup
***********************************************************************************************************************************
0 Kudos
Reply
conman33158
  • 1.68K
  • 134
  • 364
Super solver
692 Views
Message 10 of 19
Flag for a moderator

Re: No internet connection and slow when works

Well it seemed to have gathered itself this morning around 3am. Tests look good so far, the disconnect just before 10am was me resetting the router to clear the T3 Timeout errors that accumulated which was quite a lot. I'll keep an eye on it the next 2 days and if all goes well I'll cancel the engineer visit🤞

Tested direct from the Asus router so no browser involved which give a really accurate test reading 🙂

Screenshot 2021-12-06 100552.png

Screenshot 2021-12-06 100646.png

 

 

***********************************************************************************************************************************
BT Full Fibre 900 FTTP - Asus RT-AX82U to Openreach ONT Box & Asus RT-AX56U with AiMesh setup
***********************************************************************************************************************************
0 Kudos
Reply