Menu
Reply
muppetofdoom
  • 25
  • 0
  • 1
On our wavelength
703 Views
Message 1 of 23
Flag for a moderator

No increase after upgrade

Hi, recently upgraded from 200 to 1gig, but speed tests are still showing 200 speeds, any ideas

0 Kudos
Reply
jpeg1
  • 6.89K
  • 354
  • 1.28K
Legend
679 Views
Message 2 of 23
Flag for a moderator

Re: No increase after upgrade

Which Hub model are you using?

Set your browser to the Hub on 192.168.0.1.   Click on Check router status.  Go to Configuration.  Copy the page as text and paste it here.

0 Kudos
Reply
muppetofdoom
  • 25
  • 0
  • 1
On our wavelength
621 Views
Message 3 of 23
Flag for a moderator

Re: No increase after upgrade

Hi, its in modem mode so used 192.168.100.1 , i think this is what you were after ?

cheers for helping out 🙂 

muppetofdoom_1-1640432675914.png

 

 

0 Kudos
Reply
muppetofdoom
  • 25
  • 0
  • 1
On our wavelength
620 Views
Message 4 of 23
Flag for a moderator

Re: No increase after upgrade

superhub 4 by the way

0 Kudos
Reply
newapollo
  • 14.09K
  • 1.88K
  • 4.33K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
613 Views
Message 5 of 23
Flag for a moderator

Re: No increase after upgrade

The upstream and downstream have both been correctly provisioned for Gig1

Use the link below and run a speed test using an ethernet cable attached to a PC or laptop with a network card set up for and capable of 1 gig  

https://samknows.com/realspeed/ 

Dave

The Service you do for others is the rent you pay for your room here on Earth - Muhammad Ali


I don't work for Virgin Media.

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge. Learn more

Problem solved? Click to mark as a Helpful Answer, or use Kudos to say thanks

The do's and don'ts. Keep the community welcoming for all. Follow the house rules
0 Kudos
Reply
conman33158
  • 1.68K
  • 134
  • 364
Super solver
557 Views
Message 6 of 23
Flag for a moderator

Re: No increase after upgrade

....also make sure the Hub 4 is in router mode when running the test or Samknows Realspeed will not be able to detect the router 🙂

***********************************************************************************************************************************
BT Full Fibre 900 FTTP - Asus RT-AX82U to Openreach ONT Box & Asus RT-AX56U with AiMesh setup
***********************************************************************************************************************************
0 Kudos
Reply
muppetofdoom
  • 25
  • 0
  • 1
On our wavelength
539 Views
Message 7 of 23
Flag for a moderator

Re: No increase after upgrade

hi, 

ok so its something my side, i've tried various cables and pc/laptop with similar results every time 😞   , any ideas ?

cheers,

muppetofdoom_0-1640508947239.png

 

0 Kudos
Reply
-tony-
  • 18.98K
  • 1.44K
  • 3.65K
Alessandro Volta
525 Views
Message 8 of 23
Flag for a moderator

Re: No increase after upgrade

start with a reboot - leave hub off a few minutes and test again - if no improvement do a full reset - hod the button a good 30 sec - then test again

what are you actually testing on - need to be a pc or laptop with a gigabit card and cat5e cable or better - consoles are nor reliable for speed testing

 

____________________

Tony.
Ex VIP
0 Kudos
Reply
muppetofdoom
  • 25
  • 0
  • 1
On our wavelength
507 Views
Message 9 of 23
Flag for a moderator

Re: No increase after upgrade

Hi, doing my head in , i've tried using a desktop with gigabit lan and laptop with gigabit lan, when in router mode i can achieve upto around 800, but as soon as i revert to modem mode any of the speed tests that work give me around 200 😞 

cheers,

 

0 Kudos
Reply
conman33158
  • 1.68K
  • 134
  • 364
Super solver
505 Views
Message 10 of 23
Flag for a moderator

Re: No increase after upgrade


@muppetofdoom wrote:

Hi, doing my head in , i've tried using a desktop with gigabit lan and laptop with gigabit lan, when in router mode i can achieve upto around 800, but as soon as i revert to modem mode any of the speed tests that work give me around 200 😞 

cheers,

 


If this is the case the problem is with the router. What router are you using?

***********************************************************************************************************************************
BT Full Fibre 900 FTTP - Asus RT-AX82U to Openreach ONT Box & Asus RT-AX56U with AiMesh setup
***********************************************************************************************************************************
0 Kudos
Reply