Menu
Reply
murwilson
  • 9
  • 0
  • 1
Tuning in
1,047 Views
Message 1 of 22
Flag for a moderator

New Hub 4 speeds slower than old Hub 3

Ordered 1gig service middle of last week. Hub 4 arrived Saturday, quick and easy switch out of hub 3, hub 4 in. Up and running inside 15 minutes after auto software update.

Laptop connected directly into ethernet port 4 to log in 192.168.01 to change to modem only mode. I had a quick check at the logs and could see the 120000 and 5500 had been loaded. All good.

Ookla speedtest to several different servers over the last two days shows no download speed greater than 300mb with an upload of 35mb. Slower than the old hub 3 500mb service.

Rebooted hub - no change. Reset hub - no change.

Cannot now connect to 192.168.0.1 or 192.168.100.1 (cannot be reached, took too long to respond)

Am I missing something obvious or a duff hub that needs replaced?

Mur

0 Kudos
Reply
theboywonder
  • 63
  • 0
  • 3
On our wavelength
1,045 Views
Message 2 of 22
Flag for a moderator

Re: New Hub 4 speeds slower than old Hub 3

Welcome to the 1gig Hub 4 issues club!  No help I'm afraid but look at the recent posts and you'll find the same issues!

Nathan_B
  • 4.7K
  • 154
  • 313
Forum Team
Forum Team
977 Views
Message 3 of 22
Flag for a moderator

Re: New Hub 4 speeds slower than old Hub 3

Hi @murwilson, thanks for your post.

 

Sorry to see the new hub isn't living up to the standards we would expect.

 

Just to confirm are the speeds you are seeing on WiFi or a wired connection?

 

Regards

 

Nathan

 

The do's and don'ts. Keep the community welcoming for all. Follow the house rules


0 Kudos
Reply
murwilson
  • 9
  • 0
  • 1
Tuning in
970 Views
Message 4 of 22
Flag for a moderator

Re: New Hub 4 speeds slower than old Hub 3

Hi,

I have a wired connection to the hub 4, which is in modem only mode, via my router. The hub 4 cannot achieve the speeds that the old hub 3 (500mb down, 30mb up) delivered I'm afraid.

Best wishes

0 Kudos
Reply
murwilson
  • 9
  • 0
  • 1
Tuning in
947 Views
Message 5 of 22
Flag for a moderator

Re: New Hub 4 speeds slower than old Hub 3

Hi Nathan,
Any update on this issue? (see my reply to you yesterday, below) Still no change to my service.
I have some spare time this morning so reset the hub again, and tried to connect to the samknows thing. Doesn't connect, either in hub or modem only mode and again when in wifi or ethernet cable connected.
I still cannot connect to the hub on 192.168.1.100 or 192.168.100.1 after I have reset it and changed to modem only mode.
It is very frustrating to not ne receiving the service I have subscribed to.
Should I be talking to support on 150 for a speedy response?
murwilson
  • 9
  • 0
  • 1
Tuning in
945 Views
Message 6 of 22
Flag for a moderator

Re: New Hub 4 speeds slower than old Hub 3

routerspeed.png

0 Kudos
Reply
legacy1
  • 19.59K
  • 800
  • 2.08K
Alessandro Volta
927 Views
Message 7 of 22
Flag for a moderator

Re: New Hub 4 speeds slower than old Hub 3

Try using Edge to get to 192.168.100.1
---------------------------------------------------------------
0 Kudos
Reply
Travis_M
  • 3.91K
  • 140
  • 289
Forum Team
Forum Team
873 Views
Message 8 of 22
Flag for a moderator

Re: New Hub 4 speeds slower than old Hub 3

Hi @murwilson

 

Thanks for posting on our community forum!

 

Is your issue still ongoing today?

 

Regards

Travis_M
Forum Team



New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos
Reply
murwilson
  • 9
  • 0
  • 1
Tuning in
864 Views
Message 9 of 22
Flag for a moderator

Re: New Hub 4 speeds slower than old Hub 3

Hi Travis,
Yes. I called 150 on Friday afternoon and they said there was an issue in my area and to leave it 24 hours for a repair. I did that and checked, no change. It's now been 48 hours and still no change. I am receiving slower speeds with the hub 4 on the 1gig service than I was on my hub 3 with the 500mb service.
0 Kudos
Reply
Martin_N
  • 8.34K
  • 351
  • 510
Forum Team
Forum Team
809 Views
Message 10 of 22
Flag for a moderator

Re: New Hub 4 speeds slower than old Hub 3

Thank you for that information. 

I have been able to locate your account and I am seeing some error but we will need to investigate some other points. 

What I will do is private message you so I can pass some data protection. 

^Martin

0 Kudos
Reply