Menu
Reply
ArcherH
  • 42
  • 0
  • 18
On our wavelength
439 Views
Message 1 of 6
Flag for a moderator

M600 > Gig1 Slow Speeds

Hi, 

Upgraded from M600 > Gig1 last week and I have noticed a drop in speed over WIFI. 

When I was on M600 & Super Hub 3 I was getting 660mbps over WIFI. Upgraded to Gig1 and now I am getting 400mbps over WIFI. 

Everything is pointing to the Hub 4 that I am now using. Before I joined Virgin Media I was getting 910mbps over WIFI so I am confident it is not my equipment. 

Any ideas?

0 Kudos
Reply
carl_pearce
  • 1.44K
  • 93
  • 317
Knows their stuff
428 Views
Message 2 of 6
Flag for a moderator

Re: M600 > Gig1 Slow Speeds


@ArcherH wrote:

Hi, 

Upgraded from M600 > Gig1 last week and I have noticed a drop in speed over WIFI. 

When I was on M600 & Super Hub 3 I was getting 660mbps over WIFI. Upgraded to Gig1 and now I am getting 400mbps over WIFI. 

Everything is pointing to the Hub 4 that I am now using. Before I joined Virgin Media I was getting 910mbps over WIFI so I am confident it is not my equipment. 

Any ideas?


The HUB 3 and HUB 4 are only WiFi-5 so won't see anywhere near gigabit speeds on one wireless device.

Can you check what the below wireless settings are defined as (can the 5Ghz band be set to 80Mhz on channel width?)?

It's also worth checking under 'Connected Devices' what 'Speed' each of your devices are connected at.

0 Kudos
Reply
ArcherH
  • 42
  • 0
  • 18
On our wavelength
411 Views
Message 3 of 6
Flag for a moderator

Re: M600 > Gig1 Slow Speeds

Thanks. 5Ghz channel width is set to 20/40/80 Mhz. Connected devices shows PC at 500mbps.
0 Kudos
Reply
carl_pearce
  • 1.44K
  • 93
  • 317
Knows their stuff
405 Views
Message 4 of 6
Flag for a moderator

Re: M600 > Gig1 Slow Speeds


@ArcherH wrote:
Thanks. 5Ghz channel width is set to 20/40/80 Mhz. Connected devices shows PC at 500mbps.

For wireless devices you half to two thirds the connected speed to get a rough idea of what download speed to expect.

An example is my mobile connects at 433Mbps and I get around 300Mbps.

0 Kudos
Reply
ArcherH
  • 42
  • 0
  • 18
On our wavelength
303 Views
Message 5 of 6
Flag for a moderator

Re: M600 > Gig1 Slow Speeds

Considering I was on M600 & Super Hub 3 I was getting 660mbps over WIFI. Since upgrading to Gig1 i'm now getting 400mbps over WIFI I would suggest there still is an issue.
0 Kudos
Reply
Hayley_S
  • 3.9K
  • 129
  • 255
Forum Team (Retired)
Forum Team (Retired)
262 Views
Message 6 of 6
Flag for a moderator

Re: M600 > Gig1 Slow Speeds

Hello @ArcherH,

Welcome back! Thanks for posting.

I am sorry that your speeds have not improved.

I located your account, I will send you a private message so I can help you further.

Many thanks,

Hayley
Forum Team



New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos
Reply