Menu
Reply
karavadra24
  • 3
  • 0
  • 0
Tuning in
252 Views
Message 1 of 6
Flag for a moderator

M500 slow speed - 60Mbps

Hi,

I ordered the M500 package, upgrading from the M100. I received the new Hub 3 and plugged it in. However, my download speed hasn't changed at all. According to Virgin's speed table (https://www.virginmedia.com/shop/broadband/speeds), it should be minimum 258 Mbps, but it stays the same as M100, goes max to 65 Mbps. I have tried to contact virgin media through telephone, however my phone keeps getting cut off. I am guessing this is due to coronavirus and the lines being busy, but I have no one to ask for help regarding this issue. I hope someone can help me out. 

Thank you!

Tags (3)
0 Kudos
Reply
Eeeps
  • 726
  • 46
  • 117
Rising star
240 Views
Message 2 of 6
Flag for a moderator

Re: M500 slow speed - 60Mbps

The usual questions about this and requests for more information.

How are you measuring the speed (wired/wireless), what speed test site and on what device?
If wireless, which wireless band are you connected on?

More information.

Connect to you SH3 using a web browser.
Connect to the status pages and copy and post the results here.

karavadra24
  • 3
  • 0
  • 0
Tuning in
216 Views
Message 3 of 6
Flag for a moderator

Re: M500 slow speed - 60Mbps

Hi,
Thanks for the reply. I am using an ethernet connection, testing the speed on speedtest by Ookla website, on a PC.

Device name MAC address IP address Speed (Mbps) Connected to
DESKTOP-7FG3LFE **:**:**:**:**:** 192.168.0.12/24 100 Ethernet.
0 Kudos
Reply
carl_pearce
  • 4.73K
  • 402
  • 706
Superstar
212 Views
Message 4 of 6
Flag for a moderator

Re: M500 slow speed - 60Mbps


@karavadra24 wrote:
Hi,
Thanks for the reply. I am using an ethernet connection, testing the speed on speedtest by Ookla website, on a PC.

Device name MAC address IP address Speed (Mbps) Connected to
DESKTOP-7FG3LFE **:**:**:**:**:** 192.168.0.12/24 100 Ethernet.

That device is only connecting at 100Mbps, so you won't see more than 80 - 90Mbps real world.

You need to check if your device has a gigabit ethernet adapter and try a different network cable.

karavadra24
  • 3
  • 0
  • 0
Tuning in
206 Views
Message 5 of 6
Flag for a moderator

Re: M500 slow speed - 60Mbps

Hi,
Ive just check the cable and its a cat5 cable. Sorry for the inconvenience. Ill get that changed asap.
Thank you for your help!!
0 Kudos
Reply
carl_pearce
  • 4.73K
  • 402
  • 706
Superstar
204 Views
Message 6 of 6
Flag for a moderator

Re: M500 slow speed - 60Mbps


@karavadra24 wrote:
Hi,
Ive just check the cable and its a cat5 cable. Sorry for the inconvenience. Ill get that changed asap.
Thank you for your help!!

You're welcome. Cat 5e or higher, unless you already knew.