Menu
Reply
deanym
  • 10
  • 0
  • 0
Joining in
518 Views
Message 1 of 16
Flag for a moderator

M500 package but only 250 speed

Upgraded my broadband to m500 just before Christmas, but have never seen above 250 wired or wireless.

I have a hub 3, do I need a hub 4 or does virgin need to to action something?

0 Kudos
Reply
MikeRobbo
  • 15.27K
  • 1.17K
  • 1.95K
Alessandro Volta
482 Views
Message 2 of 16
Flag for a moderator

Re: M500 package but only 250 speed

Hub 3 is perfectly adequate for 500Mbs.

If possible can you set up a Broadband Quality Monitor (BQM) at thinkbroadband.com - this will give you an insight into what is happening with the signal at the other side of the Hub, it will take a few hours to get any kind of trend showing although you should post the link straight away.

Please post a 'Live Link' to your BQM on here straight away.

Instructions for posting BQM Live Link

Under your BQM graph are two links in red.

Click the lower link (Share Live Graph) then click generate.

Copy the text in the Direct Link box, beware, there may be more text than you can see.

On here click the Link icon (2 links chain to the left of the camera icon)

In the URL box paste the link you copied and in the ‘text to display’ box write My BQM then click OK - you can post the link straight away.


*********************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************
BT Smart Hub 2 with 70Mbs Download,18Mbs Upload, 9.17ms Latency & 0.35ms Jitter.
0 Kudos
Reply
MikeRobbo
  • 15.27K
  • 1.17K
  • 1.95K
Alessandro Volta
481 Views
Message 3 of 16
Flag for a moderator

Re: M500 package but only 250 speed

Can you please

Type 192.168.0.1 (192.168.100.1 in Modem mode) into your browser URL bar and press enter. 

Hub 2 & 3 When the page appears DO NOT LOG IN but click ‘Check Router Status’.

Hub 4 When the page appears LOG IN then Advanced Settings > Tools > Network Status.

Copy and paste the contents of the Downstream, Upstream, Configuration and Network Log tabs onto here, if you get a yellow / straw box warning click the Post button again. Use one post for each tab if you wish.

Please do not use screen grabs.

A Guru will be along soon to decipher the info.


*********************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************
BT Smart Hub 2 with 70Mbs Download,18Mbs Upload, 9.17ms Latency & 0.35ms Jitter.
0 Kudos
Reply
deanym
  • 10
  • 0
  • 0
Joining in
469 Views
Message 4 of 16
Flag for a moderator

Re: M500 package but only 250 speed

Hi Mike, thanks for the hints, see the my BQM below.

My BQM2 

The router info you suggested is added in the replies below this.

Really appreciated this, thank you.

0 Kudos
Reply
deanym
  • 10
  • 0
  • 0
Joining in
464 Views
Message 5 of 16
Flag for a moderator

Re: M500 package but only 250 speed

Downstream,

 

Downstream bonded channels

Channel

Frequency (Hz)

Power (dBmV)

SNR (dB)

Modulation

Channel ID

1

299000000

5.8

40

256 qam

21

2

203000000

4.4

40

256 qam

9

3

211000000

4.6

38

256 qam

10

4

219000000

5

40

256 qam

11

5

227000000

5.3

40

256 qam

12

6

235000000

5.5

40

256 qam

13

7

243000000

5.6

40

256 qam

14

8

251000000

5.8

40

256 qam

15

9

259000000

5.6

40

256 qam

16

10

267000000

5.5

40

256 qam

17

11

275000000

5.5

40

256 qam

18

12

283000000

5.5

40

256 qam

19

13

291000000

5.8

40

256 qam

20

14

307000000

5.6

40

256 qam

22

15

315000000

5.6

40

256 qam

23

16

323000000

5.6

40

256 qam

24

17

331000000

5.6

40

256 qam

25

18

371000000

6.4

40

256 qam

26

19

379000000

6.5

40

256 qam

27

20

387000000

6.5

40

256 qam

28

21

395000000

6.5

40

256 qam

29

22

403000000

6.8

40

256 qam

30

23

411000000

7

40

256 qam

31

24

419000000

7.1

40

256 qam

32

 

Downstream bonded channels

Channel

Locked Status

RxMER (dB)

Pre RS Errors

Post RS Errors

1

Locked

40.3

50

0

2

Locked

40.3

25

0

3

Locked

38.9

45

0

4

Locked

40.3

4

0

5

Locked

40.3

16

0

6

Locked

40.3

10

0

7

Locked

40.3

12

0

8

Locked

40.9

15

0

9

Locked

40.3

16

0

10

Locked

40.3

13

0

11

Locked

40.3

12

0

12

Locked

40.9

18

0

13

Locked

40.3

12

0

14

Locked

40.9

45

0

15

Locked

40.3

53

0

16

Locked

40.9

26

0

17

Locked

40.9

13

0

18

Locked

40.3

3

0

19

Locked

40.9

12

0

20

Locked

40.3

20

0

21

Locked

40.9

12

0

22

Locked

40.3

14

0

23

Locked

40.3

14

0

24

Locked

40.9

18

0

 

0 Kudos
Reply
deanym
  • 10
  • 0
  • 0
Joining in
463 Views
Message 6 of 16
Flag for a moderator

Re: M500 package but only 250 speed

Upstream,

Upstream bonded channels

Channel

Frequency (Hz)

Power (dBmV)

Symbol Rate (ksps)

Modulation

Channel ID

1

32600000

47.8

5120

64 qam

5

2

53700000

48.5

5120

64 qam

2

3

39400000

47.3

5120

64 qam

4

4

46200000

47.5

5120

64 qam

3

 

Upstream bonded channels

Channel

Channel Type

T1 Timeouts

T2 Timeouts

T3 Timeouts

T4 Timeouts

1

ATDMA

0

0

0

0

2

ATDMA

0

0

0

0

3

ATDMA

0

0

0

0

4

ATDMA

0

0

1

0

0 Kudos
Reply
deanym
  • 10
  • 0
  • 0
Joining in
462 Views
Message 7 of 16
Flag for a moderator

Re: M500 package but only 250 speed

Configuration 

General Configuration

Network access

Allowed

Maximum Number of CPEs

1

Baseline Privacy

Enabled

DOCSIS Mode

Docsis30

Config file

cmreg-vmdg505-bbt053-b.cm

 

Primary Downstream Service Flow

SFID

531824

Max Traffic Rate

575000000

Max Traffic Burst

42600

Min Traffic Rate

0

 

Primary Upstream Service Flow

SFID

531823

Max Traffic Rate

38520000

Max Traffic Burst

42600

Min Traffic Rate

0

Max Concatenated Burst

16320

Scheduling Type

BestEffort

0 Kudos
Reply
deanym
  • 10
  • 0
  • 0
Joining in
461 Views
Message 8 of 16
Flag for a moderator

Re: M500 package but only 250 speed

Network Log

me

Priority

Description

06/01/2021 05:38:49

critical

Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

06/01/2021 05:36:10

notice

SW download Successful - Via NMS

06/01/2021 05:34:16

notice

SW Download INIT - Via NMS

06/01/2021 02:28:26

Warning!

RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

05/01/2021 13:27:56

Error

DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

05/01/2021 11:11:18

critical

No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

05/01/2021 06:03:8

Warning!

RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

05/01/2021 06:03:8

Warning!

Lost MDD Timeout;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

05/01/2021 06:03:8

Warning!

RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

05/01/2021 06:03:8

Warning!

Lost MDD Timeout;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

04/01/2021 09:13:4

Warning!

RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

04/01/2021 09:12:52

critical

No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

03/01/2021 14:15:32

Warning!

RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

02/01/2021 01:27:56

Error

DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

29/12/2020 20:33:33

critical

No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

29/12/2020 13:27:56

Error

DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

27/12/2020 19:20:44

critical

No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

26/12/2020 09:04:43

Error

DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

24/12/2020 01:05:14

critical

No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

22/12/2020 16:26:12

Warning!

RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

 

0 Kudos
Reply
MikeRobbo
  • 15.27K
  • 1.17K
  • 1.95K
Alessandro Volta
384 Views
Message 9 of 16
Flag for a moderator

Re: M500 package but only 250 speed


@deanym wrote:

Hi Mike, thanks for the hints, see the my BQM below.

My BQM2 

The router info you suggested is added in the replies below this.

Really appreciated this, thank you.


Your BQM is showing all red, this is possibly because the Hub is not responding to pink.

Can you log in to the Hub settings and set the Hub firewall as shown below please ..

Hub-3-Firewall

 


*********************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************
BT Smart Hub 2 with 70Mbs Download,18Mbs Upload, 9.17ms Latency & 0.35ms Jitter.
0 Kudos
Reply
MikeRobbo
  • 15.27K
  • 1.17K
  • 1.95K
Alessandro Volta
382 Views
Message 10 of 16
Flag for a moderator

Re: M500 package but only 250 speed

What speeds do you get at >>  SamKnows << with a direct connection using a Cat 5E or better ethernet cable between the Hub in Router Mode and a 1Gbs capable Pc/Mac/Chromebook and no other devices connected ?


*********************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************
BT Smart Hub 2 with 70Mbs Download,18Mbs Upload, 9.17ms Latency & 0.35ms Jitter.
0 Kudos
Reply