Menu
Reply
Fireballpaul
  • 3
  • 0
  • 1
Tuning in
458 Views
Message 1 of 5
Flag for a moderator

M500 but only getting 230

I upgraded to M500 on the 27th of August the adviser at the end of the phone told me it would take effect immediately. But I am still only getting around 230. I have contacted support who have run tests and told me to reset router which I have done numerous times now by this point but no change in speed.

0 Kudos
Reply
Andrew-G
  • 9.91K
  • 1.6K
  • 4.42K
Alessandro Volta
445 Views
Message 2 of 5
Flag for a moderator

Re: M500 but only getting 230

What device are you measuring speed on, and is that wireless or ethernet cable connected?

Some mid range or budget wifi devices will top out at around 230 Mbps over wifi in real world conditions.  You may also want to check that in the Hub's advanced settings, the 5 GHz channel width is set to 20/40/80. 

0 Kudos
Reply
Fireballpaul
  • 3
  • 0
  • 1
Tuning in
442 Views
Message 3 of 5
Flag for a moderator

Re: M500 but only getting 230

I have been using my oppo find x2 and various other devices to check Xbox series s ps5 pc over both ethernet and WiFi and all are coming back as an average of 200 ish

0 Kudos
Reply
Fireballpaul
  • 3
  • 0
  • 1
Tuning in
432 Views
Message 4 of 5
Flag for a moderator

Re: M500 but only getting 230

Nice one Andrew changed 5ghz setting now upto 560 thanks for your help mate

Travis_M
  • 3.29K
  • 114
  • 243
Forum Team
Forum Team
365 Views
Message 5 of 5
Flag for a moderator

Re: M500 but only getting 230

Hi @Fireballpaul

 

Thanks for posting on our community forum!

 

Glad to hear the advice from our very helpful @Andrew-G has enabled you to get the issue sorted.

 

Please do contact us if you require any further assistance!

 

Regards

Travis_M
Forum Team



New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos
Reply