Menu
Reply
rtho782
  • 36
  • 3
  • 7
On our wavelength
431 Views
Message 1 of 5
Flag for a moderator

M500 Volt (Gig1) running at M500 speeds

My underlying package is m500, but volt has boosted it to Gig1.

The SH4 is displaying Gig1 config as expected:

rtho782_0-1639335052161.png

 

However, downloads from steam, newsgroups, and speedtests, cap out at M500 speeds.

 

3.png

 

unknown.png

 This issue has been going on for days.

 

Any idea how I can fix?

 

0 Kudos
Reply
Richw1982
  • 503
  • 34
  • 121
Rising star
416 Views
Message 2 of 5
Flag for a moderator

Re: M500 Volt (Gig1) running at M500 speeds

Hi, try using RealSpeed - SamKnows and see what the speeds to the hub are

 

 

I work for VMO2 but all opinions are my own and are based on my own experiences
0 Kudos
Reply
rtho782
  • 36
  • 3
  • 7
On our wavelength
411 Views
Message 3 of 5
Flag for a moderator

Re: M500 Volt (Gig1) running at M500 speeds

That would involve switching it back to router mode, rather than modem mode, and that involves a lot of network changes.

 

I know the hardware is capable of far more than 1gbit speeds, and I've previously had downloads from Steam and other sources in the 140mbyte/sec range.

0 Kudos
Reply
Stobbsy74
  • 163
  • 3
  • 44
Superfast
386 Views
Message 4 of 5
Flag for a moderator

Re: M500 Volt (Gig1) running at M500 speeds

Post your download/ upload info so we can look at power/noise levels and make sure all channels are up. Or try a pin hole reset 1st if not done so already.

0 Kudos
Reply
Akua_A
  • 4.12K
  • 107
  • 286
Forum Team
Forum Team
333 Views
Message 5 of 5
Flag for a moderator

Re: M500 Volt (Gig1) running at M500 speeds

Hi @Richw1982,

Welcome back to our community forums and sorry to hear you have been having ongoing issues with your service speeds after the volt package. We want to best help regarding this.

Are you able to follow the advice given by @Stobbsy74 so we can further look into this issue for you? Rebooting the hub may clear any temporary errors  https://www.virginmedia.com/help/virgin-media-reset-your-hub

Thanks,

Akua_A
Forum Team



New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos
Reply