Menu
Reply
Highlighted
  • 4
  • 0
  • 2
Tuning in
328 Views
Message 1 of 5
Flag for a moderator

M350 only getting 25mb

Hi there

The last few days ive only been getting 25mb on my m350 package.

ive been running a wired setup for over a year with no problems. 

myself and the other half are now working from home and its dropped to 25mb. its very frustrating as we both need to use video calls.

these are my logs. if anyone can help it will be greatly appreciated.

Network Log
Time Priority Description
01/04/2020 10:03:22 Warning! LAN login FAILED : Incorrect Username / Password / ConnectionType;CM-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CMTS-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
01/04/2020 08:56:51 Warning! RCS Partial Service;CM-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CMTS-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
31/03/2020 17:45:4 critical No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CMTS-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
31/03/2020 14:42:0 Warning! RCS Partial Service;CM-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CMTS-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
31/03/2020 03:27:13 notice DHCP Renew - lease parameters tftp file-cmreg-vmdg505-rtsxxl35016u-b.cm modified;CM-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CMTS-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
31/03/2020 03:27:13 Error DHCP REBIND WARNING - Field invalid in response;CM-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CMTS-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
30/03/2020 20:34:25 Error DHCP RENEW sent - No response for IPv4;CM-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CMTS-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
30/03/2020 18:21:41 Warning! RCS Partial Service;CM-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CMTS-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
30/03/2020 18:21:40 Warning! Lost MDD Timeout;CM-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CMTS-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
30/03/2020 18:21:37 Warning! RCS Partial Service;CM-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CMTS-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
30/03/2020 17:15:4 critical No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CMTS-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
30/03/2020 15:19:45 Warning! RCS Partial Service;CM-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CMTS-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
29/03/2020 23:56:12 Error DHCP RENEW sent - No response for IPv4;CM-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CMTS-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
29/03/2020 19:00:11 critical No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CMTS-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
29/03/2020 02:37:55 Warning! RCS Partial Service;CM-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CMTS-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
28/03/2020 03:02:59 critical No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CMTS-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
27/03/2020 11:39:51 Warning! RCS Partial Service;CM-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CMTS-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
27/03/2020 02:07:41 critical No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CMTS-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
25/03/2020 19:08:43 Warning! RCS Partial Service;CM-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CMTS-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
25/03/2020 10:51:32 Error DHCP RENEW sent - No response for IPv4;CM-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CMTS-MAC=xxxxxxxxxxxxxxxxx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

Downstream bonded channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) SNR (dB) Modulation Channel ID

1299000000-1.936256 qam21
21390000001.236256 qam1
3147000000136256 qam2
41550000001.236256 qam3
51630000000.736256 qam4
6171000000136256 qam5
71790000000.737256 qam6
8187000000037256 qam7
91950000000.236256 qam8
10203000000-0.736256 qam9
11211000000-0.436256 qam10
12219000000-0.736256 qam11
13227000000-1.436256 qam12
14235000000-1.736256 qam13
15243000000-236256 qam14
16251000000-2.736256 qam15
17259000000-2.736256 qam16
18267000000-2.536256 qam17
19275000000-336256 qam18
20283000000-3.236256 qam19
21291000000-2.236256 qam20
22307000000-1.536256 qam22
23315000000-1.237256 qam23
24323000000-1.536256 qam24
0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 564
  • 190
  • 163
Forum Team (Retired)
Forum Team (Retired)
325 Views
Message 2 of 5
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: M350 only getting 25mb

Hi,

Try a full reboot, pinhole reset for at least 30 seconds this should solve your issue.

Thanks Chris





To PM just hover over my profile picture and click Send Message when the option comes up. Please don't post any of the info I've asked for in this thread as it's public

Here to help! I'm a technician helping out whilst working from home. Find out more


Highlighted
  • 4
  • 0
  • 2
Tuning in
316 Views
Message 3 of 5
Flag for a moderator

Re: M350 only getting 25mb

Thanks Chris

whist its not 350mb 

i'll take 175mb right now. thanks for the help.

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 17.35K
  • 1.82K
  • 3.02K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
286 Views
Message 4 of 5
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: M350 only getting 25mb

Try this and see what you get now.

If you think that you have a BB speed problem, then to check the speeds coming in to your Hub properly, and whether they match what you should be getting, you cannot rely on wifi tests, - no BB supplier guarantees those - only speeds "to" the Hub are guaranteed. So, you need to do it directly.... that's on an ethernet cable connected computer/laptop with the Hub in modem mode.

So make sure that your device has a gigabit network card and has the most up to date drivers. Use a new Cat6a ethernet cable (old ones do "fail" and Cat6 is best) to connect it directly to the Hub - which you have put into modem mode (see VM website for the "how to") this ensures only your one device is connected. Check speeds like that first.

If they are still low - then, boot up your (Windows) device into "safe mode with networking" (to disable any software on it that could be limiting speeds - lots do!). Run your speedtests at speedtest.net (do them on x2 close VM servers) using 2 different browsers - preferably with one of which is a fresh download of one you haven’t previously used (e.g. Firefox, Opera, Safari etc) - there are several reports on here of certain browsers causing speed issues.

Try that and report back what you get.

--------------------
John
--------------------

My services: HD TV on VIP (+ Sky Sports & Movies & BT sport), x3 V6 boxes (1 wired 2 WiFi,) SH2 in modem mode with Airport Extreme Router. On VIVID200, Talk Anytime Phone, x2 Mobile SIM only iPhones.
Highlighted
  • 4
  • 0
  • 2
Tuning in
273 Views
Message 5 of 5
Flag for a moderator

Re: M350 only getting 25mb

ok i tried a few things. 

i was already using the hub in modem mode but connected to a r7000 netgear nighthawk.

without the netgear it was running 360mb. great

plugged the netgear back in and it dropped to 200mb. so i decided to reset the netgear to factory settings. once i did that it was back up to 300+

i then added my network back with all the same setting so all my other device could connect......back down to 150!

so i looked at the connected devices closely and it shows my xbox...which i thought was off. was one of the devices connected. i went downstairs and unplugged it......and i'm now at 360mb.

so there you have it. an xbox in standby mode will take half of your bandwidth!

thanks for the help everyone.

 

Ric