Menu
Reply
The_Oracle
  • 85
  • 0
  • 5
Dialled in
406 Views
Message 1 of 9
Flag for a moderator

Low upload speeds

Hello, my max upload only seems to be around 11 when i am suppose be  getting 20. It starts off at 20 but dips to 11 within a few seconds. My download speeds are perfect 24/7

Here is the router log for Upstream... are they ok? I am on a Superhub 2

Upstream  US-1 US-2 US-3 US-4

Channel Type2.02.02.02.0
Channel ID2345
Frequency (Hz)53700000462000003940000032600000
Ranging StatusSuccessSuccessSuccessSuccess
Modulation64QAM64QAM64QAM64QAM
Symbol Rate (Sym/sec)5120000512000051200005120000
Mini-Slot Size2222
Power Level (dBmV)43.5043.5043.5042.00
T1 Timeouts0000
T2 Timeouts0000
T3 Timeouts0010
T4 Timeouts0000

 

Kind Regards!

0 Kudos
Reply
lotharmat
  • 2.54K
  • 189
  • 462
Trouble shooter
373 Views
Message 2 of 9
Flag for a moderator

Re: Low upload speeds

Power looks to be fine!

Post up the rest of the stats and the log!

Also - are you testing on wifi or wired?



------------------------------------------------------------------
Hub 3 - Modem Mode - TP-Link Archer C7

The_Oracle
  • 85
  • 0
  • 5
Dialled in
340 Views
Message 3 of 9
Flag for a moderator

Re: Low upload speeds

Here are the rest of the stats, i am all wired.

Downstream  DS-1 DS-2 DS-3 DS-4 DS-5 DS-6 DS-7 DS-8

Frequency (Hz)139000000147000000155000000163000000171000000179000000187000000195000000
Lock Status(QAM Lock/FEC Sync/MPEG Lock)LockedLockedLockedLockedLockedLockedLockedLocked
Channel ID12345678
Modulation256QAM256QAM256QAM256QAM256QAM256QAM256QAM256QAM
Symbol Rate (Msym/sec)6.9520006.9520006.9520006.9520006.9520006.9520006.9520006.952000
Interleave DepthI=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
Power Level (dBmV)1.992.072.123.081.991.972.122.29
RxMER (dB)37.3637.6437.6438.2637.9437.9438.2638.26
Pre RS Errors492528550873801594443525411
Post RS Errors311326292294298275306281

 

Network Log

First TimeLast TimePriorityError NumberDescription
28/06/2021 21:31:04 GMT28/06/2021 21:31:04 GMTWarning (5)66050310Auth Success - Web login successful.
28/06/2021 21:30:56 GMT28/06/2021 21:30:56 GMTWarning (5)90000200CSFR Detect - Expired Content Submitted ; LAN Interface
28/06/2021 21:29:57 GMT28/06/2021 21:29:57 GMTWarning (5)66050310Auth Success - Web login successful.
28/06/2021 21:29:48 GMT28/06/2021 21:29:48 GMTWarning (5)66050300Auth Fail - Web login failed.
28/06/2021 21:29:41 GMT28/06/2021 21:29:41 GMTWarning (5)66050300Auth Fail - Web login failed.
28/06/2021 21:29:41 GMT28/06/2021 21:29:41 GMTWarning (5)66050300Auth Fail - Web login failed.
28/06/2021 21:29:40 GMT28/06/2021 21:29:40 GMTWarning (5)66050300Auth Fail - Web login failed.
27/06/2021 15:26:05 GMT27/06/2021 15:26:05 GMTNotice (6)68010600DHCP Renew - lease parameters tftp file-******** modified
27/06/2021 15:26:05 GMT27/06/2021 15:26:05 GMTError (4)68010300DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option
24/06/2021 18:55:44 GMT24/06/2021 18:55:44 GMTNotice (6)68010600DHCP Renew - lease parameters tftp file-******** modified
24/06/2021 18:55:44 GMT24/06/2021 18:55:44 GMTError (4)68010300DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option
24/06/2021 10:17:31 GMT24/06/2021 10:17:31 GMTCritical (3)82000200No Ranging Response received - T3 time-out
22/06/2021 14:55:03 GMT22/06/2021 14:55:03 GMTError (4)68000407TOD established
22/06/2021 14:54:51 GMT22/06/2021 14:54:51 GMTNotice (6)84000510Downstream Locked Successfully
22/06/2021 14:53:00 GMT22/06/2021 14:53:00 GMTError (4)68000409TOD not Established
22/06/2021 14:52:46 GMT22/06/2021 14:52:46 GMTCritical (3)82000400Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 time out
22/06/2021 14:52:26 GMT22/06/2021 14:52:26 GMTCritical (3)82000400Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 time out
22/06/2021 14:52:25 GMT22/06/2021 14:52:25 GMTCritical (3)82000400Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 time out
22/06/2021 14:52:24 GMT22/06/2021 14:52:24 GMTCritical (3)82000400Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 time out
22/06/2021 14:50:58 GMT22/06/2021 14:50:58 GMTWarning (5)84020200

Lost MDD Timeout

 

 

0 Kudos
Reply
Paulina_Z
  • 1.11K
  • 34
  • 69
Forum Team
Forum Team
317 Views
Message 4 of 9
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Low upload speeds

Hi @The_Oracle,

 

Welcome back to our Community Forums! Thank you for your post and I'm sorry to hear that you're experiencing some ongoing speed issues.

 

I was able to locate your account on our systems and I cannot see any issues with your equipment, or with your current upstream or downstream levels. 

 

However, I can also see that your Hub is currently set to Modem Mode. This will stop us from running our checks properly and seeing the correct results, as we cannot run tests on third party equipment.

 

Please put your Hub into Router mode for at least 24 hours, so we can monitor your connection and run further tests for you. It would be great if you could set up a BQM chart so we can see how you connection is behaving.

 

Please keep us updated so we can help further. 

 

Thanks,

Paulina_Z
Forum Team



New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


The_Oracle
  • 85
  • 0
  • 5
Dialled in
286 Views
Message 5 of 9
Flag for a moderator

Re: Low upload speeds

Hello, and thanks!

 

I now have it out of Modem mode and have also started a BQM chart. 

Will post back on Tues or Wed with results.

 

Kind Regards,

Tony

0 Kudos
Reply
The_Oracle
  • 85
  • 0
  • 5
Dialled in
239 Views
Message 6 of 9
Flag for a moderator

Re: Low upload speeds

d520217f14c4027ac8dd12d97104af60d2ea2ecb-06-07-2021

0 Kudos
Reply
The_Oracle
  • 85
  • 0
  • 5
Dialled in
212 Views
Message 7 of 9
Flag for a moderator

Re: Low upload speeds

0 Kudos
Reply
Laurie_C
  • 863
  • 27
  • 83
Forum Team
Forum Team
182 Views
Message 8 of 9
Flag for a moderator

Re: Low upload speeds

Hi The_Oracle,

 

Thank you for providing those details. I can see that there are some issues showing with your connection, so I'd like to book an engineer appointment for you. I'll just need to get in touch via Private Message to confirm a few details. Please look out for a purple envelope in the top right corner of your screen.

 

Kind regards,

Laurie

Laurie_C
Forum Team
The_Oracle
  • 85
  • 0
  • 5
Dialled in
166 Views
Message 9 of 9
Flag for a moderator

Re: Low upload speeds

Thanks for getting back to me, I have replied to you with the details required.

 

Kind Regards,

Tony

0 Kudos
Reply