Menu
Reply
Highlighted
  • 9
  • 0
  • 0
Tuning in
456 Views
Message 1 of 5
Flag for a moderator

Low broadband speeds (TW10)

Hello,

As of a few weeks ago, I see consistently low download speeds (<10 Mbps) -- before it was fine and always >150Mbps.

Here is my router data:

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) SNR (dB) Modulation Channel ID

13230000003.935256 qam24
21390000002.529256 qam1
31470000002.930256 qam2
41550000002.730256 qam3
51630000002.731256 qam4
6171000000331256 qam5
7179000000331256 qam6
81870000003.231256 qam7
91950000003.531256 qam8
102030000003.532256 qam9
112110000003.532256 qam10
122190000003.532256 qam11
132270000003.533256 qam12
142350000003.533256 qam13
152430000003.533256 qam14
162510000003.733256 qam15
17259000000433256 qam16
182670000004.534256 qam17
192750000005.434256 qam18
202830000004.634256 qam19
212910000003.734256 qam20
222990000003.535256 qam21
233070000003.434256 qam22
243150000003.534256 qam23

 

Channel Locked Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors

1Locked351800
2Locked29.971337910
3Locked30.342690510
4Locked30.627069500
5Locked3117039690
6Locked31.39048290
7Locked31.66880530
8Locked31.94495980
9Locked31.92663530
10Locked32.51303850
11Locked32.5899390
12Locked32.9447600
13Locked33231130
14Locked33.3238500
15Locked33.4135580
16Locked33.869410
17Locked33.946140
18Locked34.321350
19Locked34.47180
20Locked34.45420
21Locked34.36090
22Locked353090
23Locked34.93840
24Locked34.94060

 

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) Symbol Rate (ksps) Modulation Channel ID

1462000174.5512064 qam11
2394000044.3512064 qam12
3536999964.5512064 qam10
4602999794.5512064 qam9

 

Channel Channel Type T1 Timeouts T2 Timeouts T3 Timeouts T4 Timeouts

1ATDMA0000
2ATDMA0000
3ATDMA0000
4ATDMA0000

 

Time Priority Description

30/12/2019 08:09:11criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
03/01/2020 17:21:35ErrorDHCP RENEW sent - No response for IPv4;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
03/01/2020 20:16:30criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
04/01/2020 08:22:17ErrorDHCP RENEW sent - No response for IPv4;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
04/01/2020 23:23:3ErrorDHCP REBIND WARNING - Field invalid in response;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
04/01/2020 23:23:3noticeDHCP Renew - lease parameters tftp file-cmreg-vmdg505-rtsxl20016u-b.cm modified;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
05/01/2020 17:48:49criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
10/01/2020 16:20:32ErrorDHCP RENEW sent - No response for IPv4;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

 

Thanks!

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 5.87K
  • 1.11K
  • 1.55K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
417 Views
Message 2 of 5
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Low broadband speeds (TW10)

Hello

Thank you for your stats, looking at these you have a problem on your down most of the channels are too low on SNR. Certainly this can be caused by noise ingress can you go around and make sure that all the coaxial connections to all VM equipment are finger tight once that is down power off the hub for 30 secs and back on, wait for the light to stabilize if that doesn't resolve the issues then either call in on 150 or wait for a VM staff member to pick up the post.

Regards Mike

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 6.88K
  • 356
  • 607
Forum Team
Forum Team
409 Views
Message 3 of 5
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Low broadband speeds (TW10)

Hi Prp22,

 

Thanks for posting and I am sorry for the low broadband speeds. I've ran a background check here and can see your area has a congestion issue that's causing this. F006921780 is the reference for this. The estimated fix date is the 29th January 2020. 

 

I'll PM you now as we'll need to discuss the relevant credit on the account for this.

 

Kind regards,

John_GS
Forum Team

Need a helpful hand to show you how to make a payment? Check out our guide - "How to pay my Virgin Media bill"

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 9
  • 0
  • 0
Tuning in
389 Views
Message 4 of 5
Flag for a moderator

Re: Low broadband speeds (TW10)

Thanks, John. I've responded to your PM.
0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 9
  • 0
  • 0
Tuning in
389 Views
Message 5 of 5
Flag for a moderator

Re: Low broadband speeds (TW10)

Thanks, Mike. I've tried this but the connections seem fine.
0 Kudos
Reply