Menu
Reply
deanyboy45
  • 4
  • 0
  • 1
Tuning in
333 Views
Message 1 of 10
Flag for a moderator

Just upgraded Speeds from M100 to M350

I had the chat via the text message service. I upgraded and it was confirmed. Person said reset the router within 2 hours for changes to take effect and account to update. So i did that, but speeds are the same? Account has not updated either? How long should I be waiting for this upgrade to be implemented?

Kind Regards 

Dean

conman33158
  • 775
  • 70
  • 102
Superfast
319 Views
Message 2 of 10
Flag for a moderator

Re: Just upgraded Speeds from M100 to M350

Can you please upload your router stats
Type 192.168.0.1 or (192.168.100.1 if you have your Hub in Modem mode) into your address bar at the top of your browser
For Hubs 2 & 3 - DO NOT LOG IN, just click “Check Router Status”
For Hub 4 - When the page appears LOG IN then click on:
Advanced Settings > Tools > Network Status.
Please copy and paste the contents of the Configuration tab, if you get a yellow warning just click the Post button again.

***********************************************************************************************************************************
Super Hub 4.0 (modem mode) - Gig1 Fibre FTTP - Asus RT-AX82U & Asus RT-AX56U with AiMesh setup
***********************************************************************************************************************************
My Broadband Ping - conman33158
0 Kudos
Reply
deanyboy45
  • 4
  • 0
  • 1
Tuning in
309 Views
Message 3 of 10
Flag for a moderator

Re: Just upgraded Speeds from M100 to M350

General Configuration

Network access
Allowed
Maximum Number of CPEs
1
Baseline Privacy
Enabled
DOCSIS Mode
Docsis30
Config file
;fg87dsfd;kfoA,.iyewrkldJKDHS



Primary Downstream Service Flow

SFID11696
Max Traffic Rate117000047
Max Traffic Burst42600
Min Traffic Rate0



Primary Upstream Service Flow

SFID11693
Max Traffic Rate10500047
Max Traffic Burst16320
Min Traffic Rate0
Max Concatenated Burst16320
Scheduling TypeBestEffort
0 Kudos
Reply
sayekm
  • 316
  • 27
  • 59
Fibre optic
305 Views
Message 4 of 10
Flag for a moderator

Re: Just upgraded Speeds from M100 to M350

I upgraded M100 to M200 recently via webchat. The upgrade happened just after midnight while I was using the internet.

You wont even need to reboot the router, it should be updated overnight.




xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
M200 Oomph - 5GB SIM + 3 extra SIM family plan - BT whole Wi-Fi - Sky Q
............................................................................................................................
Don't cry over Virgin price increase instead speak to retentions team and negotiate a better deal.
0 Kudos
Reply
conman33158
  • 775
  • 70
  • 102
Superfast
300 Views
Message 5 of 10
Flag for a moderator

Re: Just upgraded Speeds from M100 to M350

Yeah your configuration still shows your on the 100mb connection. The upgrade usually happens within a few hours at least. I'd give it until tomorrow and if no change give them a call back.

***********************************************************************************************************************************
Super Hub 4.0 (modem mode) - Gig1 Fibre FTTP - Asus RT-AX82U & Asus RT-AX56U with AiMesh setup
***********************************************************************************************************************************
My Broadband Ping - conman33158
0 Kudos
Reply
deanyboy45
  • 4
  • 0
  • 1
Tuning in
227 Views
Message 6 of 10
Flag for a moderator

Re: Just upgraded Speeds from M100 to M350

Still no luck. I've used their text service and they say it's confirmed that the package has been changed....? Do I need to reboot the router with my own config file? They keep saying the changeover is complete but not even my account says I'm on M350?

0 Kudos
Reply
conman33158
  • 775
  • 70
  • 102
Superfast
225 Views
Message 7 of 10
Flag for a moderator

Re: Just upgraded Speeds from M100 to M350

Have you tried a factory reset? Hold in the pinhole at the rear of the router for at least 50 seconds and then release (the lights will flash while holding in the pinhole reset button after about 10-15 seconds) then allow 5 minutes for the router to reboot and re-sync the connection.

***********************************************************************************************************************************
Super Hub 4.0 (modem mode) - Gig1 Fibre FTTP - Asus RT-AX82U & Asus RT-AX56U with AiMesh setup
***********************************************************************************************************************************
My Broadband Ping - conman33158
0 Kudos
Reply
deanyboy45
  • 4
  • 0
  • 1
Tuning in
205 Views
Message 8 of 10
Flag for a moderator

Re: Just upgraded Speeds from M100 to M350

Tried the factory reset, no luck. My account does show my package being M350 now however. But speeds no different and router settings still showing M100 configuration 

0 Kudos
Reply
conman33158
  • 775
  • 70
  • 102
Superfast
190 Views
Message 9 of 10
Flag for a moderator

Re: Just upgraded Speeds from M100 to M350

Should have updated by now mate, you will need to get on to them again, maybe they can sort it out while on the phone.

***********************************************************************************************************************************
Super Hub 4.0 (modem mode) - Gig1 Fibre FTTP - Asus RT-AX82U & Asus RT-AX56U with AiMesh setup
***********************************************************************************************************************************
My Broadband Ping - conman33158
0 Kudos
Reply
GiBB_l
  • 15
  • 0
  • 0
On our wavelength
182 Views
Message 10 of 10
Flag for a moderator

Re: Just upgraded Speeds from M100 to M350

saw issue here mate upgraded from M200 to M350 but account isn’t even showing i have a broadband package (it’s just blank) and i’m still getting the same speeds as before.

0 Kudos
Reply