Menu
Reply
pdampier
  • 113
  • 0
  • 4
On our wavelength
1,513 Views
Message 1 of 46
Flag for a moderator

Just got Gig1 - Is this the right config file though? Only getting same speeds as before (M600)

Checking my Hub 4 I see this downloaded:

SW Download INIT - Via Config file cmreg-vmdg640-bbt078+voc-b.cm

Is that the config you'd expect for Gig1? The 640 maps to my usual 600-650 speeds I was getting on M600 so wondering if I was sent the new Hub 4 but my config has not been upgraded to Gig1? This upgrade is via Volt from M500 to Gig1...

Other info:

General Configuration

Network access
true
Maximum Number of CPEs
1
Baseline Privacy
true
DOCSIS Mode
3.1
Config file
cmreg-vmdg640-bbt078+voc-b.cm


Primary Downstream Service Flow

SFID
8822
Max Traffic Rate
690000278
Max Traffic Burst
42600
Min Traffic Rate
0



Primary Upstream Service Flow

SFID
8821
Max Traffic Rate
44000278
Max Traffic Burst
42600
Min Traffic Rate
0
Max Concatenated Burst
42600
Scheduling Type
bestEffort
0 Kudos
Reply
jem101
  • 4.25K
  • 436
  • 1.81K
Community elder
1,507 Views
Message 2 of 46
Flag for a moderator

Re: Just got Gig1 - Is this the right config file though? Only getting same speeds as before (M600)

No that’s not the correct config profile for 1 Gig, they haven’t pushed it to the hub yet. You might try rebooting it, that sometimes kicks it into life. However there have been some posts here which suggest that it can take quite a while for VM to implement the Volt upgrade even if O2 have done their bit.

0 Kudos
Reply
pdampier
  • 113
  • 0
  • 4
On our wavelength
1,502 Views
Message 3 of 46
Flag for a moderator

Re: Just got Gig1 - Is this the right config file though? Only getting same speeds as before (M600)

Thanks for the confirmation. Volt seems to have been triggered since that is what caused them to mail out the Hub 4 (I was on Hub 3) and when I log in my account details now show Gig1 with Volt etc on my account page. I'll leave it overnight and reboot hub in the morning and see what happens...

Hub 4 can get provisioned to the new config file when in Modem mode right? Don't have to reset it to router mode for that?

0 Kudos
Reply
jem101
  • 4.25K
  • 436
  • 1.81K
Community elder
1,498 Views
Message 4 of 46
Flag for a moderator

Re: Just got Gig1 - Is this the right config file though? Only getting same speeds as before (M600)

Correct, it doesn’t matter which mode the hub is in, it’ll still receive the proper configuration profile and probably reboot itself to apply it, when and if it happens.

0 Kudos
Reply
pdampier
  • 113
  • 0
  • 4
On our wavelength
1,438 Views
Message 5 of 46
Flag for a moderator

Re: Just got Gig1 - Is this the right config file though? Only getting same speeds as before (M600)

Rebooted it but unfortunately still the same config file: cmreg-vmdg640-bbt078+voc-b.cm

0 Kudos
Reply
Paul_DN
  • 9.85K
  • 508
  • 993
Forum Team
Forum Team
1,372 Views
Message 6 of 46
Flag for a moderator

Re: Just got Gig1 - Is this the right config file though? Only getting same speeds as before (M600)

Hey pdampier,

Than you for reaching back out to us, sorry to see you weren't getting any more speed after your upgrade due to your config file not updating, I have had a look at things our end and cannot see any issues at all, I can see you do have our Router in Modem Mode, are you now seeing the correct information and receiving your correct speed?

Regards

Paul.

0 Kudos
Reply
pdampier
  • 113
  • 0
  • 4
On our wavelength
1,310 Views
Message 7 of 46
Flag for a moderator

Re: Just got Gig1 - Is this the right config file though? Only getting same speeds as before (M600)

Thanks Paul. Config file name seems wrong? But speeds seem to be correct now when I download. Can you confirm this is the correct file?

 

General Configuration

Network access
true
Maximum Number of CPEs
1
Baseline Privacy
true
DOCSIS Mode
3.1
Config file
cmreg-vmdg640-bbt076+voc-b.cm



Primary Downstream Service Flow

SFID
9074
Max Traffic Rate
1230000450
Max Traffic Burst
42600
Min Traffic Rate
0



Primary Upstream Service Flow

SFID
9073
Max Traffic Rate
55000270
Max Traffic Burst
42600
Min Traffic Rate
0
Max Concatenated Burst
42600
Scheduling Type
bestEffort
0 Kudos
Reply
Adduxi
  • 6.09K
  • 512
  • 1.57K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
1,306 Views
Message 8 of 46
Flag for a moderator

Re: Just got Gig1 - Is this the right config file though? Only getting same speeds as before (M600)


@pdampier wrote:

Thanks Paul. Config file name seems wrong? But speeds seem to be correct now when I download. Can you confirm this is the correct file?

That is correct for 1GB.

Primary Downstream Service Flow

SFID
9074
Max Traffic Rate
1230000450
Max Traffic Burst
42600
Min Traffic Rate
0

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

josh94
  • 181
  • 0
  • 59
Superfast
1,243 Views
Message 9 of 46
Flag for a moderator

Re: Just got Gig1 - Is this the right config file though? Only getting same speeds as before (M600)

How long did it take for your speed to correct itself/provision properly?

0 Kudos
Reply
Paul_DN
  • 9.85K
  • 508
  • 993
Forum Team
Forum Team
1,215 Views
Message 10 of 46
Flag for a moderator

Re: Just got Gig1 - Is this the right config file though? Only getting same speeds as before (M600)

Hey Josh,

Thank you for reaching back out to us in our community, sorry to hear you aren't seeing a increase in speed since your upgrade, I have had a look our end and can see there was a provisioning issue, I have sent some signals which should help.

Please reboot the Router your end and try again?

Regards

Paul.

0 Kudos
Reply