Menu
Reply
Faye-Ben
  • 4
  • 0
  • 0
Joining in
115 Views
Message 1 of 8
Flag for a moderator

Internet speed

We have the ultimate oomph and have paid for 600mbps. 
we are nowhere near. Most of the time only getting up to around 40!!

today only about 11mbps

what can I do?

 

0 Kudos
Reply
lotharmat
  • 2.54K
  • 188
  • 457
Trouble shooter
101 Views
Message 2 of 8
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Internet speed

Is that on a wireless or wired connection?



------------------------------------------------------------------
Hub 3 - Modem Mode - TP-Link Archer C7

0 Kudos
Reply
Faye-Ben
  • 4
  • 0
  • 0
Joining in
94 Views
Message 3 of 8
Flag for a moderator

Re: Internet speed

Wireless

0 Kudos
Reply
lotharmat
  • 2.54K
  • 188
  • 457
Trouble shooter
85 Views
Message 4 of 8
Flag for a moderator

Re: Internet speed

Try with an ethernet cable to rule out it jus being a wireless problem



------------------------------------------------------------------
Hub 3 - Modem Mode - TP-Link Archer C7

0 Kudos
Reply
Faye-Ben
  • 4
  • 0
  • 0
Joining in
84 Views
Message 5 of 8
Flag for a moderator

Re: Internet speed

Will do. 
min in modem mode. Does that make any difference. Sorry but I’m not good at this

0 Kudos
Reply
lotharmat
  • 2.54K
  • 188
  • 457
Trouble shooter
78 Views
Message 6 of 8
Flag for a moderator

Re: Internet speed

No - that's fine - Just switch out your router for a laptop and see what speed you get!



------------------------------------------------------------------
Hub 3 - Modem Mode - TP-Link Archer C7

0 Kudos
Reply
Faye-Ben
  • 4
  • 0
  • 0
Joining in
67 Views
Message 7 of 8
Flag for a moderator

Re: Internet speed

Reset hub and still only getting about 40mb

0 Kudos
Reply
jbrennand
  • 23.79K
  • 2.52K
  • 4.31K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
63 Views
Message 8 of 8
Flag for a moderator

Re: Internet speed

Try it this way...
_____________

As you expect >100Mbps then connect a 1GB enabled computer/laptop, with up to date drivers, via a NEW and working Cat5e (or better) ethernet cable, directly to the Hub which you have put into “modem mode” (https://www.virginmedia.com/help/virgin-media-hub-modem-mode ). Test speeds at https://speedtest.samknows.com/ - try on 2 different browsers.

If they are still low – boot you device into windows safe+networking mode to disable any potentially interfering software - and try again.

There are many posts on here where QoS software, unknown/flaky software, old network card drivers, corrupted browsers, bad cables or other connected devices are limiting speeds on tests.

Report back what that gets.

--------------------
John
--------------------

I do not work for VM. My services: HD TV on VIP (+ Sky Sports & Movies & BT sport), x3 V6 boxes (1 wired 2 WiFi,) SH2 in modem mode with Airport Extreme Router +2 Airport Express's. On VIVID200, Talk Anytime Phone, x2 Mobile SIM only iPhones.
0 Kudos
Reply