Menu
Reply
robwhilton
  • 7
  • 0
  • 0
Tuning in
463 Views
Message 1 of 7
Flag for a moderator

Inconsistant speed 200mb

Hi,

Ive been getting inconsistant speeds for quite a while now, i have 200mb package and my speeds range from 16.9 to 217 most of the time it is well below the 200. Ive bought a mesh Tplink Deco M9 to see if it helped and it doesnt it just gives me better signal. My details are below if anybody can help:

Downstream bonded channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) SNR (dB) Modulation Channel ID

12987500005.338256 qam21
21387500003.537256 qam1
3146750000337256 qam2
41547500003.237256 qam3
51627500003.237256 qam4
61707500003.538256 qam5
7178750000438256 qam6
81867500004.438256 qam7
91947500004.538256 qam8
102027500004.438256 qam9
11210750000438256 qam10
122187500003.538256 qam11
132267500003.238256 qam12
14234750000338256 qam13
15242750000338256 qam14
162507500003.238256 qam15
17258750000338256 qam16
182667500003.238256 qam17
192747500003.438256 qam18
202827500003.938256 qam19
212907500004.540256 qam20
223067500005.538256 qam22
233147500005.638256 qam23
243227500005.638256 qam24



Downstream bonded channels

Channel Locked Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors

1Locked38.950
2Locked37.680
3Locked37.6100
4Locked37.650
5Locked37.600
6Locked38.600
7Locked38.660
8Locked38.940
9Locked38.940
10Locked38.950
11Locked38.650
12Locked38.650
13Locked38.950
14Locked38.960
15Locked38.670
16Locked38.980
17Locked38.6130
18Locked38.9120
19Locked38.940
20Locked38.910
21Locked40.350
22Locked38.950
23Locked38.930
24Locked38.960

 

Upstream bonded channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) Symbol Rate (ksps) Modulation Channel ID

13939996945.5512064 qam2
25370000047512064 qam5
32580000045512032 qam4
43259998845.5512064 qam3



Upstream bonded channels

Channel Channel Type T1 Timeouts T2 Timeouts T3 Timeouts T4 Timeouts

1ATDMA0000
2ATDMA0000
3ATDMA0000
4ATDMA000

0

 

I will post network log speratly as message has exceeded the max characters

Thanks

0 Kudos
Reply
robwhilton
  • 7
  • 0
  • 0
Tuning in
461 Views
Message 2 of 7
Flag for a moderator

Re: Inconsistant speed 200mb

 

Network Log

Time Priority Description

01/10/2021 09:37:50noticeLAN login Success;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
01/10/2021 09:05:8Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
01/10/2021 09:05:8criticalSYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
01/10/2021 09:04:27Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
01/10/2021 04:09:39criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
01/10/2021 04:08:15Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
30/09/2021 21:24:58criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
30/09/2021 15:35:27Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
30/09/2021 13:32:19criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
30/09/2021 13:32:19criticalUnicast Ranging Received Abort Response - initializing MAC;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
30/09/2021 02:45:1criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
30/09/2021 02:45:0criticalUnicast Ranging Received Abort Response - initializing MAC;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
30/09/2021 01:35:47criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
30/09/2021 01:35:47criticalUnicast Ranging Received Abort Response - initializing MAC;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
29/09/2021 12:25:27Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
29/09/2021 02:40:52noticeDHCP Renew - lease parameters tftp file-cmreg-vmdg505-bbt060-b.cm modified;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
29/09/2021 02:40:52ErrorDHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
27/09/2021 23:52:17criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
25/09/2021 22:21:56Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
25/09/2021 14:40:52noticeDHCP Renew - lease parameters tftp file-cmreg-vmdg505-bbt060-b.cm modified;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
0 Kudos
Reply
jbrennand
  • 32.27K
  • 3.17K
  • 6.12K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
429 Views
Message 3 of 7
Flag for a moderator

Re: Inconsistant speed 200mb

Stats look ok although 1 Up channel is at 32qam not 64 - not sure whether that is causing speed issues. These can be caused by a bad connection - can you do the below.

Also the Deco M9 is a good piece of kit - have you got the Hub in modem mode? Try changing the ethernet cable connecting the first unit to the Hub - maybe change which port you use on the Hub.
________________________________________________________________

First switch the Hub off for 5 minutes AND unplug it from the mains. Whilst it's off, do a quick check that all of your coax cable connections are in nice and "finger" tight - at the Hub and wall box and also at any connectors etc. Ensure there are no “unterminated cable loose ends or loose wires on the connectors . Disconnect all the connections and reconnect to be sure. Also check that the internal wiring is ok with no kinking or chaffing, check that all looks good with the outside cabling and wall box. Then switch it on again and leave 5 minutes

Check back in and see if all Up channels are now at 64qam.

--------------------
John
--------------------

I do not work for VM. My services: HD TV on VIP (+ Sky Sports & Movies & BT sport), x3 V6 boxes (1 wired 2 WiFi,) SH2 in modem mode with Airport Extreme Router +2 Airport Express's. On VIVID200, Talk Anytime Phone, x2 Mobile SIM only iPhones.
0 Kudos
Reply
robwhilton
  • 7
  • 0
  • 0
Tuning in
385 Views
Message 4 of 7
Flag for a moderator

Re: Inconsistant speed 200mb

Thanks for the reply John,

Ive tried everything you sugested all connections are tight and still my download speed is 46.25Mb.

Upstream bonded channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) Symbol Rate (ksps) Modulation Channel ID

14620000041.3512064 qam1
22580000039.8512064 qam4
33259998339.8512064 qam3
43940003941.3512064 qam2

All upload channels are at 64 qam now. 

 

Thanks

 

0 Kudos
Reply
Andrew-G
  • 10.1K
  • 1.62K
  • 4.56K
Alessandro Volta
377 Views
Message 5 of 7
Flag for a moderator

Re: Inconsistant speed 200mb

Profile of downstream power levels look erratic - a bit of a bathtub profile against frequency, when they should be moderately tightly clustered and falling slightly as frequency rises.  Can't say if that's material, but network log confirms a stinky connection.

I think a technician is needed, and unless they can find a noise issue to explain the symptoms, it may need the slope of power levels adjusting on any street cabinet amplifier.  Be aware that there's different grades of technician, some have RF running through their veins instead of blood, and that's the type you want.  Some of the others may not have a scooby what the numbers mean, even from their own equipment. 

0 Kudos
Reply
robwhilton
  • 7
  • 0
  • 0
Tuning in
370 Views
Message 6 of 7
Flag for a moderator

Re: Inconsistant speed 200mb

Thanks Andrew,

Ive just tried removing the splitter to see if that does anything and the speed has increased to 115.8Mbs.

Dont know is this means bad splitter or bad wires?

but still not the 200 expected.

Thanks

Rob

0 Kudos
Reply
Alex_RM
  • 6.31K
  • 328
  • 464
Forum Team
Forum Team
331 Views
Message 7 of 7
Flag for a moderator

Re: Inconsistant speed 200mb

Hi robwhilton,

 

Thanks for posting and sorry to hear you've had some issues with the speed.

 

I've been able to locate your account using your forum information, I've been through a few checks and it does look like an engineer is required.

 

I'll need a few more details from you so I can arrange this so I've sent you a private message (purple envelope, top right hand corner)

 

Alex_Rm

0 Kudos
Reply