Menu
Reply
Highlighted
  • 30
  • 1
  • 6
On our wavelength
656 Views
Message 1 of 15
Flag for a moderator

Hub 4 connection problems

I have been having a few issues where at times I am having to reboot my hub 4 due to web pages not loading properly or because my upload and download speeds are slow. Rebooting does seem to fix the issue for a while. I also had some T3 Timeouts  on all channels but disappeared when I rebooted the Hub

Do these stats look ok. 

Capture 1.PNGCapture 2.PNGCapture 3.PNGCapture 4.PNGCapture 5.PNGCapture 6.PNG

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 6.41K
  • 474
  • 840
Hero
649 Views
Message 2 of 15
Flag for a moderator

Re: Hub 4 connection problems

Your images are not showing because they need authorizing.

Can you load them to a hosting service then post the links on here please.

***********************************************************************************************************************************

Mike Robinson
Aircraft Engineer & Computer Based Training and Learning Designer for many of the world's Military Arms.


My Broadband Ping - 26_Aug_2020
0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 30
  • 1
  • 6
On our wavelength
646 Views
Message 3 of 15
Flag for a moderator

Re: Hub 4 connection problems

I am not sure if this will work but here is a link

https://imgur.com/a/1r10VSc

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 6.41K
  • 474
  • 840
Hero
637 Views
Message 4 of 15
Flag for a moderator

Re: Hub 4 connection problems


@spacecowboy831 wrote:

I am not sure if this will work but here is a link

https://imgur.com/a/1r10VSc


Excellent.

To my untrained eye I can see that your upstream QAMs are way out of kilter.

....................................................................................................

For a bit more evidence set up a Broadband Quality Monitor (BQM) at thinkbroadband.com - this will give you an insight into what is happening with the signal at the Hub, it will take a few hours to get any kind of trend showing.

Post a link to your BQM on here.

Instructions for posting BQM Link

Under your BQM graph are two links in red.

Click the lower link (Share Live Graph) then click generate.

Copy the text in the Direct Link box, beware, there may be more text than you can see.

On here click the Link icon (2 link chain)

 In the URL box paste the link you copied and then click OK

....................................................................................................

Either phone it in or wait on here for one of the VM Staff to pick up the thread, someone should be along within a couple of days.

Don't bump your thread; it doesn't get answered any quicker.

***********************************************************************************************************************************

Mike Robinson
Aircraft Engineer & Computer Based Training and Learning Designer for many of the world's Military Arms.


My Broadband Ping - 26_Aug_2020
0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 30
  • 1
  • 6
On our wavelength
633 Views
Message 5 of 15
Flag for a moderator

Re: Hub 4 connection problems

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 6.41K
  • 474
  • 840
Hero
629 Views
Message 6 of 15
Flag for a moderator

Re: Hub 4 connection problems

Can you post a 'live' link to it ?

Link has just appeared.

It isn't looking too bad.

***********************************************************************************************************************************

Mike Robinson
Aircraft Engineer & Computer Based Training and Learning Designer for many of the world's Military Arms.


My Broadband Ping - 26_Aug_2020
0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 30
  • 1
  • 6
On our wavelength
484 Views
Message 7 of 15
Flag for a moderator

Re: Hub 4 connection problems

Just a update my speed as dropped and I'm only getting 10Mb upload speeds when I usually get around 50Mb. My download speed as cut in half as well. Spoke to Virgin Media on the phone but didn't find them very helpful.

https://imgur.com/a/AW76jEZ

I'm sure the T3 Timeouts are not helping 

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 30
  • 1
  • 6
On our wavelength
289 Views
Message 8 of 15
Flag for a moderator

Re: Hub 4 connection problems

Still having issues with Speed and drop outs with T3 timeouts. This as been going on since March. 

https://imgur.com/a/zamfpCj

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 408
  • 20
  • 57
Fibre optic
285 Views
Message 9 of 15
Flag for a moderator

Re: Hub 4 connection problems

A technicain visit may be required on this one...

Hold tight and somebody should be around to help shortly.

Matt
If I've helped please let me know 🙂

10 years in Technical Customer Service, Construction Trades and Administration - Now I'm a Furloughed Chef
0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 605
  • 36
  • 93
Rising star
261 Views
Message 10 of 15
Flag for a moderator

Re: Hub 4 connection problems

I wouldn't worry too much about T3 timeouts.

What you should worry about are...

Low S/N ratio on some of your low frequency downstream channels
The 8dB variation in downstream signal levels from low frequency to high frequency channels
Upstream signal levels too high (the modem is having to shout to be heard)
Upstream modulation should be 64QAM not 8QAM - probably due to poor S/N ratio on upstream.

Engineer visit needed!