Menu
Reply
Planko87
  • 1
  • 0
  • 0
Joining in
232 Views
Message 1 of 3
Flag for a moderator

Hardwire speeds 1/10 of WiFi speeds

Hi guys. The past couple of days anything I have a wired connection to in my house is getting ridiculously low speeds (less than 10mbps) while both my WiFi channels are firing out full speed signals, 2g at 40 to 50 mbps and 5g 90 to 100mbps.

Anyone had a similar issue? 

0 Kudos
Reply
jbrennand
  • 22.5K
  • 2.41K
  • 4.02K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
185 Views
Message 2 of 3
Flag for a moderator

Re: Hardwire speeds 1/10 of WiFi speeds

Do you have any switches on the set up?
Have you changed the ethernet cables for new Cat6 ones?
Are you speed-testing with the Hub in modem mode - if not - do so?

--------------------
John
--------------------

I do not work for VM. My services: HD TV on VIP (+ Sky Sports & Movies & BT sport), x3 V6 boxes (1 wired 2 WiFi,) SH2 in modem mode with Airport Extreme Router +2 Airport Express's. On VIVID200, Talk Anytime Phone, x2 Mobile SIM only iPhones.
0 Kudos
Reply
gary_dexter
  • 30.56K
  • 1.89K
  • 4.06K
Alessandro Volta
162 Views
Message 3 of 3
Flag for a moderator

Re: Hardwire speeds 1/10 of WiFi speeds

Are you wired direct to the hub or via a switch or powerline adaptor?


*****
If you think my answer has helped - please provide me with a Kudos rating and mark as Helpful Answer!!
I do not work for Virgin Media - all opinions expressed are of my own and all answers are provided from my own and past experiences.
Office 365, Dynamics CRM and Cloud Computing Jedi
0 Kudos
Reply