cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Does M250 broadband service require an upgrade from Hub 2ac?

AndyJG
Tuning in

I have been a long time customer of Virgin broadband and mobile. My mobile phone was transferred to O2 about 3 weeks ago. That went well with no glitches. Part of that change included a free upgrade in my broadband service from M125 to M250. That upgrade to M250 has been showing in my Virgin Media account for several days. Yesterday I rebooted my Virgin Hub and ran 4 speed checks at different times of day with no-one else at home. The tests were run from my Windows 11 PC that is wired directly to the Hub by ethernet. They returned the following average results: Upload = 25 Mbps; Download = 80Mbps;  Ping = 25ms. These numbers do not seem consistent with the M250 service. I would have expected a download speed of at least 180 Mbps. 

I have had the Virgin Hub 2ac for many years. My question is do I need upgrade that Hub to get the full M250 service? Thanks.

 

  

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Client62
Legend

Download = 80Mbps ... Could this be over a network cable that has connected at 100Mb/s ?

See where this Helpful Answer was posted

6 REPLIES 6

legacy1
Alessandro Volta

You might need a new hub but if your not getting higher speed off peak times you might have other problem

---------------------------------------------------------------

Client62
Legend

Download = 80Mbps ... Could this be over a network cable that has connected at 100Mb/s ?

Travis_M
Forum Team (Retired)
Forum Team (Retired)

Hi @AndyJG 

 

Thanks for posting on our community forum and sorry to hear about the broadband issues with your hub.

 

Are you able to advise if the issue is across multiple devices? Have you noticed any improvement at all wirelessly?

Travis_M
Forum Team

New around here? Check out the do's and don'ts, in our Community FAQs


Many thanks for this suggestion. I just changed the ethernet cable leading from the back of the router to the network card on my PC. That cable was at least 10 years old. The speed checker is now reporting an average of 225 Mbps. Job done!    

Travis, many thanks for picking up on this. As it happens the problem has just been solved. See my reply to Client62.

Travis_M
Forum Team (Retired)
Forum Team (Retired)

Absolutely great to hear so AndyJG 🙂 I hope you have a great day and thank you for confirming so

 

Regards

Travis_M
Forum Team

New around here? Check out the do's and don'ts, in our Community FAQs