Menu
Reply
Cloud211
  • 15
  • 0
  • 2
Tuning in
154 Views
Message 1 of 3
Flag for a moderator

Bad Latency, Packet loss & Low Speed

Had a problem with Bad Latency, Packet loss & Low Speed for almost a year now.  Over the past week this has become intolerable in any way i use the internet.

Cloud211_0-1611516610620.png

 

 
Cable Modem StatusItem Status Comments
Acquired Downstream Channel (Hz)
259000000
Locked
Ranged Upstream Channel (Hz)
60300000
Locked
Provisioning State
Online
 
 
 
Downstream bonded channelsChannel Frequency (Hz) Power (dBmV) SNR (dB) Modulation Channel ID
12590000006.538256 qam16
21390000008.138256 qam1
3147000000838256 qam2
41550000007.638256 qam3
51630000007.438256 qam4
61710000007.338256 qam5
71790000007.338256 qam6
81870000007.438256 qam7
91950000007.338256 qam8
10203000000738256 qam9
112110000006.838256 qam10
122190000006.838256 qam11
132270000006.938256 qam12
142350000006.838256 qam13
152430000006.838256 qam14
162510000006.938256 qam15
172670000006.538256 qam17
182750000006.538256 qam18
192830000006.538256 qam19
20291000000738256 qam20
212990000007.438256 qam21
223070000007.538256 qam22
233150000007.138256 qam23
243230000007.538256 qam24
Downstream bonded channelsChannel Locked Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors
1Locked38.600
2Locked38.600
3Locked38.650
4Locked38.650
5Locked38.640
6Locked38.600
7Locked38.640
8Locked38.950
9Locked38.650
10Locked38.640
11Locked38.650
12Locked38.650
13Locked38.650
14Locked38.650
15Locked38.660
16Locked38.960
17Locked38.640
18Locked38.950
19Locked38.650
20Locked38.660
21Locked38.630
22Locked38.940
23Locked38.600
24Locked38.950
Upstream bonded channelsChannel Frequency (Hz) Power (dBmV) Symbol Rate (ksps) Modulation Channel ID
16030000041.5512032 qam1
23940000041512032 qam4
34620000041512032 qam3
45370000040512032 qam2
Upstream bonded channelsChannel Channel Type T1 Timeouts T2 Timeouts T3 Timeouts T4 Timeouts
1ATDMA0000
2ATDMA0000
3ATDMA0000
4ATDMA0000
0 Kudos
Reply
JitteryPinger
  • 1.75K
  • 194
  • 355
Super solver
142 Views
Message 2 of 3
Flag for a moderator

Re: Bad Latency, Packet loss & Low Speed

HI, this issue is likely congestion on the network in the local area, however I can see that you upstream channels are syncing at a lower than usual modulation, could you unplug the power from the hub, make sure all connections on the back and to the wall are secure and tight and then power back on.

See if this helps and if not post back tomorrow with updated connection stats.

If I've helped please let me know 🙂 Matt

A 10+ Year Virgin Media veteran, been here through the Up's and the Down's and Down's....
Gigabit 5G Vodafone 5G EE BQM Hub 4 BQM Hub 3 BQM Hitron CGNV4 BQM TT BQM

Technical Support - AV & Networking - Customer Service - Finance - Culinary - Construction
0 Kudos
Reply
Cloud211
  • 15
  • 0
  • 2
Tuning in
137 Views
Message 3 of 3
Flag for a moderator

Re: Bad Latency, Packet loss & Low Speed

Hi, thanks for the reply. 

The problem is over utilisation on the local UBR, VM Technicians have already confirmed this with me.  Work was scheduled earlier this month and the job card has since been removed.  Unfortunately the problem still persists albeit even worse than before to this point now where it has become intolerable. 

Unfortunately the BQM graph isn't showing on my post but its basically half red half yellow.

acdfa6ddf4faadf805f38b46c49f28080f6dc92f

 

0 Kudos
Reply