Menu
Reply
neil_85942
  • 6
  • 0
  • 0
Joining in
628 Views
Message 1 of 13
Flag for a moderator

200mbps but hasn't been more than 41mbps

Hi, I connect via ethernet. Please see the upstream / downstream copy / paste below.

Router status
Upstream bonded channelsChannel Frequency (Hz) Power (dBmV) Symbol Rate (ksps) Modulation Channel ID
1462000004.2512064 qam3
2326000244.2512064 qam5
3394000074.2512064 qam4
4536999884.2512064 qam2


Upstream bonded channelsChannel Channel Type T1 Timeouts T2 Timeouts T3 Timeouts T4 Timeouts
1ATDMA0000
2ATDMA0000
3ATDMA0000
4ATDMA0000
Router status
Downstream bonded channelsChannel Frequency (Hz) Power (dBmV) SNR (dB) Modulation Channel ID
14190000003.940256 qam32
2203000000640256 qam9
3211000000640256 qam10
4219000000640256 qam11
52270000005.840256 qam12
62350000005.640256 qam13
72430000005.540256 qam14
82510000005.540256 qam15
92590000005.840256 qam16
102670000005.840256 qam17
112750000005.540256 qam18
122830000005.640256 qam19
132910000005.540256 qam20
142990000005.540256 qam21
153070000005.540256 qam22
163150000005.440256 qam23
173230000005.340256 qam24
183630000004.140256 qam25
193710000004.140256 qam26
203790000004.140256 qam27
213870000003.940256 qam28
22395000000440256 qam29
23403000000440256 qam30
244110000003.740256 qam31


Downstream bonded channelsChannel Locked Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors
1Locked40.980
2Locked40.930
3Locked40.940
4Locked40.350
5Locked40.340
6Locked40.950
7Locked40.350
8Locked40.950
9Locked40.940
10Locked40.340
11Locked40.940
12Locked40.960
13Locked40.950
14Locked40.350
15Locked40.350
16Locked40.9180
17Locked40.350
18Locked40.360
19Locked40.950
20Locked40.300
21Locked40.350
22Locked40.350
23Locked40.9120
24Locked40.30

0

0 Kudos
Reply
Anonymous
Not applicable
623 Views
Message 2 of 13
Flag for a moderator

Re: 200mbps but hasn't been more than 41mbps

are you using wireless?
0 Kudos
Reply
neil_85942
  • 6
  • 0
  • 0
Joining in
613 Views
Message 3 of 13
Flag for a moderator

Re: 200mbps but hasn't been more than 41mbps

No, never

0 Kudos
Reply
MikeRobbo
  • 15.27K
  • 1.17K
  • 1.94K
Alessandro Volta
609 Views
Message 4 of 13
Flag for a moderator

Re: 200mbps but hasn't been more than 41mbps

What is your Network Interface Card (NIC) set to ?

Can you post the data from your Configuration tab please.


*********************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************
BT Smart Hub 2 with 70Mbs Download,18Mbs Upload, 9.17ms Latency & 0.35ms Jitter.
0 Kudos
Reply
neil_85942
  • 6
  • 0
  • 0
Joining in
603 Views
Message 5 of 13
Flag for a moderator

Re: 200mbps but hasn't been more than 41mbps

***

0 Kudos
Reply
John_GS
  • 9.18K
  • 494
  • 831
Forum Team
Forum Team
485 Views
Message 6 of 13
Flag for a moderator

Re: 200mbps but hasn't been more than 41mbps

Hi neil_85942

 

Thanks for posting and welcome to the community. My apologies for the lower than expected speeds.

 

I've ran a check today on our system and no issues are showing, all levels in spec etc.

 

Can you check the NIC card information on the device for us to ensure it can achieve the required speeds?

 

Kind regards,

John_GS
Forum Team

Need a helpful hand to show you how to make a payment? Check out our guide - "How to pay my Virgin Media bill"

0 Kudos
Reply
neil_85942
  • 6
  • 0
  • 0
Joining in
464 Views
Message 7 of 13
Flag for a moderator

Re: 200mbps but hasn't been more than 41mbps

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe GbE Family Controller #2

0 Kudos
Reply
Buffer6
  • 11.17K
  • 93
  • 631
Hero
438 Views
Message 8 of 13
Flag for a moderator

Re: 200mbps but hasn't been more than 41mbps

Copy and paste the info in your configuration tab

0 Kudos
Reply
John_GS
  • 9.18K
  • 494
  • 831
Forum Team
Forum Team
403 Views
Message 9 of 13
Flag for a moderator

Re: 200mbps but hasn't been more than 41mbps

Hi, 

 

Can you check the NIC card information on the device for us to ensure it can achieve the required speeds?

 

Kind regards,

John_GS
Forum Team

Need a helpful hand to show you how to make a payment? Check out our guide - "How to pay my Virgin Media bill"

0 Kudos
Reply
neil_85942
  • 6
  • 0
  • 0
Joining in
369 Views
Message 10 of 13
Flag for a moderator

Re: 200mbps but hasn't been more than 41mbps

Name: Ethernet 3
Description: Realtek PCIe GbE Family Controller #2
Physical address (MAC): **:**:**:**:**:**
Status: Operational
Maximum transmission unit: 1500
Link speed (Receive/Transmit): 100/100 (Mbps)
DHCP enabled: Yes
DHCP servers: 192.168.0.1
DHCP lease obtained: ‎26 ‎September ‎2020 00:19:08
DHCP lease expires: ‎27 ‎September ‎2020 00:19:08
IPv4 address: 192.168.0.10/24
IPv6 address: fe80::c8a7:56cc:f12d:56bc%9/64
Default gateway: 192.168.0.1
DNS servers: 194.168.4.100, 194.168.8.100
DNS domain name:
DNS connection suffix:
DNS search suffix list:
Network name: Network
Network category: Public
Connectivity (IPv4/IPv6): Connected to Internet / Connected to unknown network



0 Kudos
Reply