Menu
Reply
j0s
  • 12
  • 0
  • 0
Joining in
233 Views
Message 1 of 2
Flag for a moderator

1gig slow speed

Upgraded to the 1gig just before xmas.

According to samknows I am getting the full1 gig speed, but to my PC I get way lessUntitled.jpg

I normally have my network connected via modem mode and use a UniFi  gateway as my main router/firewall.

Currently, I have the Hub4 in router mode and directly connected my PC via cat6 cable to the hub 4 and still terrible speeds

0 Kudos
Reply
jbrennand
  • 33.84K
  • 3.32K
  • 6.43K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
213 Views
Message 2 of 2
Flag for a moderator

Re: 1gig slow speed

OK - can you test it like this first....
__________________________

Connect a 1GB enabled computer/laptop, with up to date drivers, via a NEW and working Cat5e/6a ethernet cable, directly to the Hub which you have put into “modem mode”

(https://www.virginmedia.com/help/virgin-media-hub-modem-mode ).

This ensures that NO other devices are connected Test speeds at https://speedtest.samknows.com/ - try on 2 different browsers.

If they are still low – boot your device into Windows safe+networking mode - to disable any potentially interfering software - and try again.

There are many posts on here (I have a list of ~30!) where QoS software, unknown/flaky software, old network card drivers, corrupted browsers, bad cables or other connected devices are limiting speeds on tests.

Report back what that gets.

--------------------
John
--------------------

I do not work for VM. My services: HD TV on VIP (+ Sky Sports & Movies & BT sport), x3 V6 boxes (1 wired 2 WiFi,) SH2 in modem mode with Airport Extreme Router +2 Airport Express's. On VIVID200, Talk Anytime Phone, x2 Mobile SIM only iPhones.
0 Kudos
Reply