Menu
Reply
waltermorel
  • 24
  • 0
  • 0
Joining in
418 Views
Message 1 of 8
Flag for a moderator

1Gig stuck at 500

1gig still stuck at 500

Hi,

Hub4 has been installed for 1Gig update replacing our 500 Meg service but since this morning our broadband is still at 500 Meg speed and our telephone still showing a status “disabled”.

i tried to call customer services with no help.

can someone please help ?

4F4A05EE-E696-4031-A87B-C6719BB19BC9.png2EA0849A-2657-492B-B9F1-F5E9F2CDF3C2.pngC1AC49D0-0A67-4146-9281-D98C282B9CF8.pngBB3A77F3-D467-458D-AB46-43FFCB8D8C74.png08469CB6-79D6-4136-837A-0E33CDC43133.png38C64DFB-51D5-429C-9CD2-A3231840D576.png

thank you

0 Kudos
Reply
MikeRobbo
  • 15.27K
  • 1.17K
  • 1.95K
Alessandro Volta
403 Views
Message 2 of 8
Flag for a moderator

Re: 1Gig stuck at 500

Your Hub is provisioned for the 1Gbs service.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

What speeds do you get at >> Sam Knows Real Speed << with a direct connection using a Cat 5E or better cable between the Hub in Router Mode and a 1Gbs capable Pc/Mac/Chromebook and no other devices connected ?


*********************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************
BT Smart Hub 2 with 70Mbs Download,18Mbs Upload, 9.17ms Latency & 0.35ms Jitter.
0 Kudos
Reply
Anonymous
Not applicable
398 Views
Message 3 of 8
Flag for a moderator

Re: 1Gig stuck at 500

Looks like your DOCSIS 3.1 power level is a little low.

 

0 Kudos
Reply
waltermorel
  • 24
  • 0
  • 0
Joining in
395 Views
Message 4 of 8
Flag for a moderator

Re: 1Gig stuck at 500

oh ,

Anything i can do ?

0 Kudos
Reply
Anonymous
Not applicable
390 Views
Message 5 of 8
Flag for a moderator

Re: 1Gig stuck at 500


@waltermorel wrote:

oh ,

Anything i can do ?


Other than checking connections are tight nothing you can do.

An engineer visit is required.

As Mike suggested try https://samknows.com/realspeed/ to see what speed you are getting to the HUB.

We are also assuming you are testing on a wired device, not wireless?

0 Kudos
Reply
Buffer6
  • 12.28K
  • 94
  • 652
Hero
374 Views
Message 6 of 8
Flag for a moderator

Re: 1Gig stuck at 500


@waltermorel wrote:

 

our telephone still showing a status “disabled”.

Does your telephone go through the Hub4  or a wall socket?

0 Kudos
Reply
waltermorel
  • 24
  • 0
  • 0
Joining in
360 Views
Message 7 of 8
Flag for a moderator

Re: 1Gig stuck at 500

Hi,

telephone goes through the hub

0 Kudos
Reply
Zoie_P
  • 3.54K
  • 156
  • 280
Forum Team
Forum Team
198 Views
Message 8 of 8
Flag for a moderator

Re: 1Gig stuck at 500

Hi Waltermorel,

I am sorry to hear this and I can look into this for you, I will pop you over a private message and take a look for you. Just keep an eye out for the purple envelope.
thanks,
Zoie

0 Kudos
Reply