Menu
Reply
martin900
  • 4
  • 0
  • 1
Tuning in
428 Views
Message 1 of 7
Flag for a moderator

1Gb connection running at 70Mb

Hi Guys,

I signed up for the 1Gb conection and fitted the hub 4 yesterday. I am using the Ubiquity Dream machine pro (UDMP) as a router. On the 200Mb connection that I had previously, I was getting 212Mb through the wireless AP and the UDMP's own speed test. On install i was getting 850-940Mb on the UDMP. Now i am only getting 70-90Mb. Rebooted everything, but has only brought it up from 50-60Mb to my current speeds.

Hope someone can help

0 Kudos
Reply
martin900
  • 4
  • 0
  • 1
Tuning in
341 Views
Message 2 of 7
Flag for a moderator

Re: 1Gb connection running at 70Mb

UPpage1.jpg

UPpage2.jpgDownPage1.jpgDownPage2.jpgDownPage3.jpgStatuspage1.jpgConfigPage1.jpg

0 Kudos
Reply
legacy1
  • 15.94K
  • 691
  • 1.56K
Alessandro Volta
336 Views
Message 3 of 7
Flag for a moderator

Re: 1Gb connection running at 70Mb

With the same cable or other cable you can use to connect the UDMP to the hub have a PC to the hub in modem mode and do a speed test and if you can get the MAC from the UDMP and put it on the PC to see if you get the same WAN IP.

---------------------------------------------------------------
0 Kudos
Reply
martin900
  • 4
  • 0
  • 1
Tuning in
290 Views
Message 4 of 7
Flag for a moderator

Re: 1Gb connection running at 70Mb

Thank you - I will try that when I get home

 

0 Kudos
Reply
Steven_L
  • 4.67K
  • 340
  • 463
Forum Team
Forum Team
253 Views
Message 5 of 7
Flag for a moderator

Re: 1Gb connection running at 70Mb

Hey @martin900,

 

Welcome to the community and thanks for taking the time to post on our forums.

 

Sorry to hear of the issues that you're having with your connection. Please let us know how it goes when you try the advice from @legacy1.

 

Regards

Steven_L

0 Kudos
Reply
martin900
  • 4
  • 0
  • 1
Tuning in
202 Views
Message 6 of 7
Flag for a moderator

Re: 1Gb connection running at 70Mb

Thanks for the help guys.

I bought a sfp+ adapter and plugged the virgin box in WAN2 port. The speed went to 970Mb and has been stable ever since. 😁

Molly_G
  • 421
  • 23
  • 53
Forum Team
Forum Team
177 Views
Message 7 of 7
Flag for a moderator

Re: 1Gb connection running at 70Mb

Thanks for the update @martin900

 

That's great news, glad you're seeing an improvement!

Molly_G
Forum Team



New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos
Reply