Menu
Reply
Highlighted
  • 5
  • 0
  • 0
Joining in
140 Views
Message 1 of 8
Flag for a moderator

RCS Partial Service / No Ranging Response received - T3 time-out

Hello,

The last few days we have been experiencing random periods of broadband outage.

Superhub 3 Modem only mode on M500 package.

I have tried 60 second reset button reset and a couple of power cycles before that.

Checked all cables and nothing has moved since it was installed last year, online account Broadband test says no known issues.

Logged into the modem to check the logs and see lots of "RCS Partial Service" "No Ranging Response received - T3 time-out" "Unicast Ranging Received Abort Response - initializing"

 

Status pages as follows:

Item Status Comments

Acquired Downstream Channel (Hz)
330750000
 Locked
Ranged Upstream Channel (Hz)
39400000
Locked
Provisioning State
Online

 

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) SNR (dB) Modulation Channel ID

13307500002.738256 qam25
2218750000338256 qam11
32267500002.938256 qam12
42347500002.738256 qam13
52427500002.538256 qam14
62507500002.938256 qam15
72587500003.238256 qam16
82667500003.238256 qam17
92747500003.238256 qam18
102827500003.438256 qam19
112907500003.238256 qam20
122987500003.438256 qam21
133067500003.238256 qam22
143147500002.738256 qam23
153227500002.538256 qam24
163707500001.938256 qam26
17378750000238256 qam27
183867500001.938256 qam28
193947500001.938256 qam29
204027500001.738256 qam30
214107500001.738256 qam31
224187500001.738256 qam32
234267500001.538256 qam33
244347500001.538256 qam34



Downstream bonded channels

Channel Locked Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors

1Locked38.685810926758
2Locked38.61072856611687
3Locked38.61103239535961
4Locked38.91144429459196
5Locked38.91159327370989
6Locked38.91164007273764
7Locked38.61148011198450
8Locked38.61113174146177
9Locked38.61075690115945
10Locked38.9104815985309
11Locked38.9102598267753
12Locked38.6100921157070
13Locked38.698259549863
14Locked38.696383248642
15Locked38.990332335100
16Locked38.974012912452
17Locked38.971044710023
18Locked38.96682507610
19Locked38.96277425860
20Locked38.95750844024
21Locked38.95450543397
22Locked38.94946832364
23Locked38.94540261686
24Locked38.94073761088

 

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) Symbol Rate (ksps) Modulation Channel ID

1394000004.5512064 qam6
2258000004.25512064 qam8
3325999714.425512064 qam7
4462000074.575512064 qam5



Upstream bonded channels

Channel Channel Type T1 Timeouts T2 Timeouts T3 Timeouts T4 Timeouts

1ATDMA0000
2ATDMA0000
3ATDMA0000
4ATDMA0000

 

Any help and suggestions would be greatly apricated, thank you!

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 5
  • 0
  • 0
Joining in
128 Views
Message 2 of 8
Flag for a moderator

Re: RCS Partial Service / No Ranging Response received - T3 time-out

Also, if I run a speedtest and refresh the Upstream data while it's testing then Channel 2 changes from 64 qam to 32 qam.
Doesn't look like anything on the Downstream changes during testing.

Refreshed it a couple more times and its down to 16 qam now on Channel 2. Must be something to do with that causing our issues?

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 7.71K
  • 462
  • 486
Forum Team
Forum Team
78 Views
Message 3 of 8
Flag for a moderator

Re: RCS Partial Service / No Ranging Response received - T3 time-out

Hi Grimson, 

Thanks for your post and welcome to our community. 

Really sorry for the delay in getting back in touch, we have been busier than usual. 

I do apologise you're having some issues with the services, this is never good. 

 

I've had a look at the back end of things from here and can see a few small errors. Can you confirm that the hub is in the up right position and in an open space? 

If so can you reboot the hub so I can keep an eye on the errors over the next 24 hours, if they remain or come back then I can look at booking a tech for you. 

Emma_C - Forum Team
0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 5
  • 0
  • 0
Joining in
73 Views
Message 4 of 8
Flag for a moderator

Re: RCS Partial Service / No Ranging Response received - T3 time-out

Thank you for looking at it.

I've just rebooted the hub and it is upright and open with nothing around it.

I will await your diagnosis!

 

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 7.71K
  • 462
  • 486
Forum Team
Forum Team
69 Views
Message 5 of 8
Flag for a moderator

Re: RCS Partial Service / No Ranging Response received - T3 time-out

Thanks. 

So the errors have come back up straight away, so I've booked a tech for you. 
 

You'll be able to find all of the details of the visit via your online account and if the time doesn't suit you can re arrange from there. 

You'll also need to ensure somebody over the age of 18 is in the property at the time. 

Keep us posted with how the visit goes. 

Emma_C - Forum Team
0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 5
  • 0
  • 0
Joining in
66 Views
Message 6 of 8
Flag for a moderator

Re: RCS Partial Service / No Ranging Response received - T3 time-out

I see the appointment, thank you, I will update once they have been.

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 7.71K
  • 462
  • 486
Forum Team
Forum Team
62 Views
Message 7 of 8
Flag for a moderator

Re: RCS Partial Service / No Ranging Response received - T3 time-out

Awesome, no worries 🙂 ^EC 

Emma_C - Forum Team
0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 5
  • 0
  • 0
Joining in
42 Views
Message 8 of 8
Flag for a moderator

Re: RCS Partial Service / No Ranging Response received - T3 time-out

The engineer has been and tested everything, couldn't find any issues with the wiring in the house or from the house to the cabinet.

He then called his network support people who informed him that the local "Aylsham 1 Node" has for the past few weeks had an intermittent issue they are aware of and is the cause of my connection and error problems. 

Surely that is something that should be reported down the chain so you and the visiting engineer are aware, would have saved a visit and should also be on the account Broadband Service Status page, showing "No known issues" when it keeps going down is frustrating!

Thank you

0 Kudos
Reply