Menu
Reply
steve-o
  • 33
  • 0
  • 1
Tuning in
597 Views
Message 1 of 8
Flag for a moderator

Hub4 upgrade offer - ordered, but not received

Got the hub4 upgrade offer by email on 20th Aug.  I ordered one for delivery around the end of August - I forget the exact day as I was expecting a confirmation email, which never arrived.  I *think* this is now late, but have no idea of when to expect it.

No indication on my account from what I can see that I'm due a delivery, so could Support check and provide a delivery date please?

0 Kudos
Reply
Laurie_C
  • 978
  • 29
  • 91
Forum Team (Retired)
Forum Team (Retired)
534 Views
Message 2 of 8
Flag for a moderator

Re: Hub4 upgrade offer - ordered, but not received

Hi steve-o,

 

Thanks for getting in touch, and a very warm welcome back to the Community Forum.

 

I'd be more than happy to look into this for you. I'll just need to confirm a few details via Private Message. Please look out for a purple envelope in the top right corner of your screen.

 

Kind regards,

Laurie

Laurie_C
Forum Team
0 Kudos
Reply
John_GS
  • 13.13K
  • 670
  • 1.22K
Forum Team
Forum Team
487 Views
Message 3 of 8
Flag for a moderator

Re: Hub4 upgrade offer - ordered, but not received

Thanks for joining us on PM @steve-o

 

Just to update the thread, the order and upgrade was pushed through.

 

Any further issues - please pop us a post publicly, and we'll be more than happy to assist further.

 

Best,

John_GS
Forum Team


Need a helpful hand to show you how to make a payment? Check out our guide - How to pay my Virgin Media bill

0 Kudos
Reply
steve-o
  • 33
  • 0
  • 1
Tuning in
460 Views
Message 4 of 8
Flag for a moderator

Re: Hub4 upgrade offer - ordered, but not received

Unfortunately, speeds not great on Gig1. Running the Sam Knows Realspeed test gives wildly different results at the hub. One minute 380Mbps down and another 900Mbps, more often towards the lower figure. Ookla Speedtest never exceeds 400Mbps down wired directly to the hub. Upload is broadly consistent at around 52Mbps.

There’s a 6dB forward path attenuator fitted from before, which I’ve left attached.

3.0 Downstream channels
Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) SNR (dB) Modulation Channel ID
25 331000000 3.3 38.6 QAM256 25
10 211000000 1.9 38.6 QAM256 10
11 219000000 1.9 38.6 QAM256 11
12 227000000 1.7 39 QAM256 12
13 235000000 1.4 39 QAM256 13
14 243000000 0.8 39 QAM256 14
15 251000000 0.4 39 QAM256 15
16 259000000 0.7 39 QAM256 16
17 267000000 1.6 39 QAM256 17
18 275000000 2.1 40.4 QAM256 18
19 283000000 1.9 40.4 QAM256 19
20 291000000 1.6 39 QAM256 20
21 299000000 1.9 39 QAM256 21
22 307000000 2.8 40.4 QAM256 22
23 315000000 3.4 40.4 QAM256 23
24 323000000 3.6 40.9 QAM256 24
26 339000000 3.5 40.4 QAM256 26
27 347000000 3.6 39 QAM256 27
28 355000000 3.3 39 QAM256 28
29 363000000 3.2 40.4 QAM256 29
30 371000000 3.2 39 QAM256 30
31 379000000 2.6 39 QAM256 31
32 387000000 2 38.6 QAM256 32
33 395000000 1.8 39 QAM256 33
34 403000000 2 39 QAM256 34
35 411000000 1.9 40.4 QAM256 35
36 419000000 1.7 39 QAM256 36
37 427000000 1.9 39 QAM256 37
38 435000000 1.9 40.4 QAM256 38
39 443000000 2.3 40.4 QAM256 39
40 451000000 1.9 40.4 QAM256 40


3.0 Downstream channels
Channel Lock Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors
25 Locked 38.605377 0 0
10 Locked 38.605377 0 0
11 Locked 38.605377 0 0
12 Locked 38.983261 0 0
13 Locked 38.983261 0 0
14 Locked 38.983261 0 0
15 Locked 38.983261 0 0
16 Locked 38.983261 0 0
17 Locked 38.983261 0 0
18 Locked 40.366287 0 0
19 Locked 40.366287 0 0
20 Locked 38.983261 0 0
21 Locked 38.983261 0 0
22 Locked 40.366287 0 0
23 Locked 40.366287 0 0
24 Locked 40.946209 0 0
26 Locked 40.366287 0 0
27 Locked 38.983261 0 0
28 Locked 38.983261 0 0
29 Locked 40.366287 0 0
30 Locked 38.983261 0 0
31 Locked 38.983261 0 0
32 Locked 38.605377 0 0
33 Locked 38.983261 0 0
34 Locked 38.983261 0 0
35 Locked 40.366287 0 0
36 Locked 38.983261 0 0
37 Locked 38.983261 0 0
38 Locked 40.366287 0 0
39 Locked 40.366287 0 0
40 Locked 40.366287 0 0


3.1 Downstream channels
Channel Channel Width (MHz) FFT Type Number of Active Subcarriers Modulation (Active Profile) First Active Subcarrier (Hz)
41 96 4K 1880 QAM4096 759


3.1 Downstream channels
Channel ID Lock Status RxMER Data (dB) PLC Power (dBmV) Correcteds (Active Profile) Uncorrectables (Active Profile)
41 Locked 42 1.8 2068421 0


3.0 Upstream channels
Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) Symbol Rate (ksps) Modulation Channel ID
1 46200000 45.5 5120 KSym/sec 64QAM 3
2 39400000 45.5 5120 KSym/sec 64QAM 4
3 60300000 46.3 5120 KSym/sec 64QAM 1
4 53700000 46 5120 KSym/sec 64QAM 2


3.0 Upstream channels
Channel Channel Type T1 Timeouts T2 Timeouts T3 Timeouts T4 Timeouts
1 US_TYPE_STDMA 0 0 0 0
2 US_TYPE_STDMA 0 0 0 0
3 US_TYPE_STDMA 0 0 0 0
4 US_TYPE_STDMA 0 0 0 0
0 Kudos
Reply
steve-o
  • 33
  • 0
  • 1
Tuning in
431 Views
Message 5 of 8
Flag for a moderator

Re: Hub4 upgrade offer - ordered, but not received

Untitled.png

0 Kudos
Reply
John_GS
  • 13.13K
  • 670
  • 1.22K
Forum Team
Forum Team
396 Views
Message 6 of 8
Flag for a moderator

Re: Hub4 upgrade offer - ordered, but not received

Hi steve-o

 

Thanks for coming back to us. 

 

How's the speeds been since posting?

 

Best,

John_GS
Forum Team


Need a helpful hand to show you how to make a payment? Check out our guide - How to pay my Virgin Media bill

0 Kudos
Reply
steve-o
  • 33
  • 0
  • 1
Tuning in
384 Views
Message 7 of 8
Flag for a moderator

Re: Hub4 upgrade offer - ordered, but not received

Hi John

It's all pretty odd.  The RealSpeed test is all over the place.  Sometimes it completes quickly - speed figures in grey then quickly changes to black text with a result in the 800Mpbs range - and sometimes there is a delay of several seconds where the grey figures freeze then the final black figure arrives which is always in the 380Mbps range.  I suspect it's this that's throwing the numbers off.

https://fast.com/en/gb/ comes back in the 700Mpbs range fairly consistently.  Ookla speedtest now in the 900Mbps range.  Both from my wired client behind another NATting router and a gigabit switch.

If the power levels look OK, I think it might just be RealSpeed playing up.

It would be awesome if I could ditch that router and just have the Hub and the switch, but there's no way of creating static routes on the Hub.  Feature request please.

 

Thanks,
Steve

 

0 Kudos
Reply
Zach_R
  • 3.52K
  • 116
  • 246
Forum Team
Forum Team
365 Views
Message 8 of 8
Flag for a moderator

Re: Hub4 upgrade offer - ordered, but not received

Hi @steve-o,

Thank you for getting back to us, and apologies for our delayed reply here.

It sounds like your speeds are okay if you're now picking up those results, but if any issues do arise that you need our help with, please do let us know.

Thanks,
 



Zach - Forum Team


New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos
Reply