Menu
Reply
rararapromotion
  • 5
  • 0
  • 0
Tuning in
576 Views
Message 1 of 15
Flag for a moderator

Hub 3 Showing Red Power Light permanently - overheating

Hello, 

I've tried to get some sense out of the Virgin Media call centre about this but the person I was speaking to paid no attention to the issue I was describing and the fact that I had run all the tests ad fixes suggested by Virgin and the community here and kept going on about wifi coverage in my house. Which I resolved months ago. 

Anyone have any idea how to get to Second Tier Tech Services to get an appointment or advice on how to fix my Hub 3, when the overheating light is on permanently, it feels warmer than it should, is upright and well ventilated.? I have done all the fixes. The person I spoke to in the call centre said she was transferring me and I was on hold over an hour.

From reading other posts here it seems that I may need a new Hub. 

Thanks all. 

 

0 Kudos
Reply
lotharmat
  • 3.85K
  • 259
  • 724
Community elder
571 Views
Message 2 of 15
Flag for a moderator

Re: Hub 3 Showing Red Power Light permanently - overheating

Call 150 and tell them that is is really really hot!

Or wait for VM Forum staff to pick this up - could be a day or so!



------------------------------------------------------------------
Hub 3 - Modem Mode - TP-Link Archer C7

rararapromotion
  • 5
  • 0
  • 0
Tuning in
560 Views
Message 3 of 15
Flag for a moderator

Re: Hub 3 Showing Red Power Light permanently - overheating

Thank you! Will do. Hopefully it will work. 

0 Kudos
Reply
Andrew-G
  • 9.93K
  • 1.6K
  • 4.43K
Alessandro Volta
549 Views
Message 4 of 15
Flag for a moderator

Re: Hub 3 Showing Red Power Light permanently - overheating

The hub isn't in modem mode is it?

rararapromotion
  • 5
  • 0
  • 0
Tuning in
546 Views
Message 5 of 15
Flag for a moderator

Re: Hub 3 Showing Red Power Light permanently - overheating

How would I check that, sorry, not massively techie at all. Thank you though.
0 Kudos
Reply
Z92
  • 2.59K
  • 208
  • 417
Trouble shooter
534 Views
Message 6 of 15
Flag for a moderator

Re: Hub 3 Showing Red Power Light permanently - overheating

If you have not put it in modem mode yourself then it shouldn't be in that mode, and if it is then it's faulty anyway and needs to be replaced 🙂

Laurie_C
  • 978
  • 29
  • 91
Forum Team (Retired)
Forum Team (Retired)
498 Views
Message 7 of 15
Flag for a moderator

Re: Hub 3 Showing Red Power Light permanently - overheating

Hi rararapromotion,

 

Thanks for getting in touch, and a very warm welcome to the Community Forum! I'm sorry that you're having some issues with your Hub.

 

I'd be more than happy to look into this further for you. I'll just need to confirm a few details with you via Private Message. Please look out for a purple envelope in the top right corner of your screen.

 

Kind regards,

Laurie

Laurie_C
Forum Team
lotharmat
  • 3.85K
  • 259
  • 724
Community elder
462 Views
Message 8 of 15
Flag for a moderator

Re: Hub 3 Showing Red Power Light permanently - overheating


@Laurie_C wrote:

Hi rararapromotion,

 

Thanks for getting in touch, and a very warm welcome to the Community Forum! I'm sorry that you're having some issues with your Hub.

 

I'd be more than happy to look into this further for you. I'll just need to confirm a few details with you via Private Message. Please look out for a purple envelope in the top right corner of your screen.

 

Kind regards,

Laurie


I see what you did there!! 😉




------------------------------------------------------------------
Hub 3 - Modem Mode - TP-Link Archer C7

rararapromotion
  • 5
  • 0
  • 0
Tuning in
450 Views
Message 9 of 15
Flag for a moderator

Re: Hub 3 Showing Red Power Light permanently - overheating

Great. Will await your message. Thank you

0 Kudos
Reply
Wolfclaw
  • 184
  • 4
  • 55
Superfast
442 Views
Message 10 of 15
Flag for a moderator

Re: Hub 3 Showing Red Power Light permanently - overheating

Wolfclaw_0-1628761873337.png

So according to VMs own guide, this means it running hot.
Well, this also means your in modem mode (as is mine), so VM which is it?
If it's both, then that is just stupid but not surprising from VM.

------------------------------------------------
Gig1 Package
Hub v4 Modem Mode
Asus RT-AX86U
2.5G CAT 7 LAN
Windows Server 2022

My Broadband Ping - Wolfclaw-BBM1
0 Kudos
Reply