Menu
Reply
granville69
  • 7
  • 0
  • 0
Joining in
553 Views
Message 1 of 10
Flag for a moderator

Hub 3.0 - loses internet connection twice a day for about 15 minutes

Wonder if someone can help I'm having terrible problems with my connection to the internet dropping out every day. My devices are still connected to the hub but no internet. I switched from Sky Broadband which almost never dropped its connection. Here is my log.

Thanks in advance.

Network Log

Time

Priority

Description

29/09/2020 21:10:38

notice

LAN login Success;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

29/09/2020 02:49:40

critical

No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

28/09/2020 23:56:34

Error

DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

28/09/2020 23:27:23

critical

Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

28/09/2020 23:27:6

critical

No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

28/09/2020 23:26:24

critical

Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 time out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

28/09/2020 23:25:47

critical

No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

28/09/2020 23:25:8

critical

Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 time out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

28/09/2020 23:20:33

Warning!

Lost MDD Timeout;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

28/09/2020 23:20:29

critical

SYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

28/09/2020 23:20:29

Warning!

RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

28/09/2020 23:20:29

critical

SYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

28/09/2020 23:20:29

Warning!

RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

27/09/2020 11:16:15

critical

No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

24/09/2020 08:41:22

Error

DHCP REBIND WARNING - Field invalid in response;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

24/09/2020 08:23:3

Error

DHCP RENEW sent - No response for IPv4;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

24/09/2020 07:16:4

Error

DHCP REBIND WARNING - Field invalid in response;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

24/09/2020 07:04:47

Error

DHCP RENEW sent - No response for IPv4;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

24/09/2020 06:23:33

Error

DHCP REBIND WARNING - Field invalid in response;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

24/09/2020 00:07:42

Error

DHCP RENEW sent - No response for IPv4;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;



0 Kudos
Reply
MikeRobbo
  • 15.27K
  • 1.17K
  • 1.94K
Alessandro Volta
526 Views
Message 2 of 10
Flag for a moderator

Re: Hub 3.0 - loses internet connection twice a day for about 15 minutes

Have you checked the 'Check Service Status' at the top of the page ?

If nothing is showing try phoning 0800 561 0061, this will tell you of more local issues that may be affecting the area. Be aware that it isn't a manned line.

Go round all the accessible internal and external co-ax connections and ensure that they are finger tight.

If everything above is OK we need do some more troubleshooting; to start with …

 

Can you set up a Broadband Quality Monitor (BQM) at thinkbroadband.com - this will give you an insight into what is happening with the signal at the other side of the Hub, it will take a few hours to get any kind of trend showing although you should post the link straight away.

Post a link to your BQM on here.

Instructions for posting BQM Link

Under your BQM graph are two links in red.

Click the lower link (Share Live Graph) then click generate.

Copy the text in the Direct Link box, beware, there may be more text than you can see.

On here click the Link icon (2 links chain to the left of the camera icon)

In the URL box paste the link you copied and in the ‘text to display’ box write My BQM then click OK - you can post the link straight away.

Then

 

Can you please

Type 192.168.0.1 (192.168.100.1 in Modem mode) into your browser URL bar and press enter. 

Hub 2 & 3 When the page appears DO NOT LOG IN but click ‘Check Router Status’.

Hub 4 When the page appears LOG IN then click ‘Check Router Status’.

Copy and paste the contents of the Downstream, Upstream and Network Log tabs onto here, if you get a yellow warning click the Post button again. Use one post for each tab if you wish. Please do not use screen grabs.

A Guru will be along soon to decipher the info.


*********************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************
BT Smart Hub 2 with 70Mbs Download,18Mbs Upload, 9.17ms Latency & 0.35ms Jitter.
0 Kudos
Reply
granville69
  • 7
  • 0
  • 0
Joining in
487 Views
Message 3 of 10
Flag for a moderator

Re: Hub 3.0 - loses internet connection twice a day for about 15 minutes

My BQM 

0 Kudos
Reply
granville69
  • 7
  • 0
  • 0
Joining in
486 Views
Message 4 of 10
Flag for a moderator

Re: Hub 3.0 - loses internet connection twice a day for about 15 minutes

Downstream bonded channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) SNR (dB) Modulation Channel ID

1138750000-1.738256 qam1
2146750000-1.738256 qam2
3154750000-1.538256 qam3
4162750000-1.538256 qam4
5170750000-1.438256 qam5
6178750000-1.438256 qam6
7186750000-1.238256 qam7
8194750000-1.238256 qam8
9202750000-1.438256 qam9
10210750000-1.238256 qam10
11218750000-1.538256 qam11
12226750000-1.538256 qam12
13234750000-1.738256 qam13
14242750000-1.738256 qam14
15250750000-1.738256 qam15
16258750000-1.738256 qam16
17266750000-1.738256 qam17
18274750000-1.738256 qam18
19282750000-1.540256 qam19
20290750000-1.538256 qam20
21298750000-1.538256 qam21
22306750000-1.540256 qam22
23314750000-1.738256 qam23
24322750000-1.738256 qam24



Downstream bonded channels

Channel Locked Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors

1Locked38.9240
2Locked38.9290
3Locked38.9320
4Locked38.6420
5Locked38.6370
6Locked38.9290
7Locked38.6230
8Locked38.6210
9Locked38.9280
10Locked38.6250
11Locked38.9250
12Locked38.9250
13Locked38.9270
14Locked38.6340
15Locked38.9240
16Locked38.9200
17Locked38.9350
18Locked38.9300
19Locked40.3230
20Locked38.9290
21Locked38.6230
22Locked40.3230
23Locked38.9370
24Locked38.9330
0 Kudos
Reply
granville69
  • 7
  • 0
  • 0
Joining in
485 Views
Message 5 of 10
Flag for a moderator

Re: Hub 3.0 - loses internet connection twice a day for about 15 minutes

Upstream bonded channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) Symbol Rate (ksps) Modulation Channel ID

1462000004.8512064 qam6
2326000004.575512064 qam8
3394000444.675512064 qam7
4536999905512064 qam5



Upstream bonded channels

Channel Channel Type T1 Timeouts T2 Timeouts T3 Timeouts T4 Timeouts

1ATDMA0000
2ATDMA0000
3ATDMA0000
4ATDMA0000
0 Kudos
Reply
granville69
  • 7
  • 0
  • 0
Joining in
484 Views
Message 6 of 10
Flag for a moderator

Re: Hub 3.0 - loses internet connection twice a day for about 15 minutes

Network Log

Time Priority Description

29/09/2020 21:10:38noticeLAN login Success;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
29/09/2020 02:49:40criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
28/09/2020 23:56:34ErrorDHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
28/09/2020 23:27:23criticalStarted Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
28/09/2020 23:27:6criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
28/09/2020 23:26:24criticalReceived Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 time out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
28/09/2020 23:25:47criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
28/09/2020 23:25:8criticalReceived Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 time out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
28/09/2020 23:20:33Warning!Lost MDD Timeout;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
28/09/2020 23:20:29criticalSYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
28/09/2020 23:20:29Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
28/09/2020 23:20:29criticalSYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
28/09/2020 23:20:29Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
27/09/2020 11:16:15criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
24/09/2020 08:41:22ErrorDHCP REBIND WARNING - Field invalid in response;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
24/09/2020 08:23:3ErrorDHCP RENEW sent - No response for IPv4;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
24/09/2020 07:16:4ErrorDHCP REBIND WARNING - Field invalid in response;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
24/09/2020 07:04:47ErrorDHCP RENEW sent - No response for IPv4;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
24/09/2020 06:23:33ErrorDHCP REBIND WARNING - Field invalid in response;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
24/09/2020 00:07:42ErrorDHCP RENEW sent - No response for IPv4;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
0 Kudos
Reply
granville69
  • 7
  • 0
  • 0
Joining in
434 Views
Message 7 of 10
Flag for a moderator

Re: Hub 3.0 - loses internet connection twice a day for about 15 minutes

It didn't actually drop out yesterday which is unusual.

0 Kudos
Reply
granville69
  • 7
  • 0
  • 0
Joining in
397 Views
Message 8 of 10
Flag for a moderator

Re: Hub 3.0 - loses internet connection twice a day for about 15 minutes

Hi, Any chance of getting a response on this? Thanks in advance.

0 Kudos
Reply
legacy1
  • 16.3K
  • 712
  • 1.6K
Alessandro Volta
390 Views
Message 9 of 10
Flag for a moderator

Re: Hub 3.0 - loses internet connection twice a day for about 15 minutes

Your BQM is showing ok if your problem is by wifi you can get your own wireless router with 1Gb ports and use the hub in modem mode.

---------------------------------------------------------------
0 Kudos
Reply
Katie_WT
  • 5.02K
  • 304
  • 569
Forum Team
Forum Team
311 Views
Message 10 of 10
Flag for a moderator

Re: Hub 3.0 - loses internet connection twice a day for about 15 minutes

Hello @granville69

 

Sorry that you're still having issues - as our users have advised your BQM is looking to be absolutely fine, no drop outs showing from what we can see.

 

I have located your account and can see that it's been almost 3 weeks since the hub was last rebooted - can you reboot again for us and see if you're still having the issues? We have no known area issues listed and no issues showing on your connection. Your signal levels are well within the parameters we would expect for your package.

 

Please do pop back if you need anything further. 

 

Cheers

Katie - Forum Team


New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos
Reply