Menu
Reply
Highlighted
  • 1
  • 0
  • 0
jrm1
Joining in
157 Views
Message 1 of 2
Flag for a moderator

slow wifi

good morning, i am having problems with my wi-fi.

it runs at between 20-48 mbps, which is worse than sky, i am on the 350 package, last time i had an issue with broadband on a previous contract, the issue was my pc and the Lan i had. ( could only get a max of 100 mbps) anyway, even at that time the engineer was hitting 400+ on his mobile phone connected to my wifi, so i know the possition of my router isn't an issue. as far as i am aware everything is wired up correctly, eveny my pc is running at 150-200mbps which is slower than average. wonder if the router is the issue?

 

cheers

0 Kudos
Reply
  • 3.93K
  • 466
  • 1.26K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
145 Views
Message 2 of 2
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: slow wifi

Can you confirm that the PC speeds are with an Ethernet connection?

If you want help from the community you could post some hub stats here or you can wait a few days for the VM staff to get to this thread.

To get hub stats go to http://192.168.0.1/ (or http://192.168.100.1/ if you are in modem mode) to get the VM hub GUI. Don't login (unless you have a Hub 3 and this is your first visit to the hub GUI, which does require you to login) but instead click on Router Status which is either a button in the top right of the screen or a text link at the bottom of the screen depending on which hub you have. Click on the Downstream, Upstream and Network Log sections and copy & paste the figures from those screens and post them here, don't worry about the formatting or you can post screenshots if that is easier. If using screenshots be careful to edit out or obscure any reference to your WAN IP or MAC address in the log to protect your privacy.  If you copy and paste the log then the forum will automatically censor this sensitive information.

The community can have a look for you and see if anything in the figures looks wrong and advise accordingly.

______________________
Scott

My setup: V6 TV box, M350 Fibre broadband with Hub 3 in modem mode connected to a Netgear R7000 router. Telewest/VM user since 2001.

As a Very Insightful Person, I'm here to share my knowledge. I don't work for Virgin Media.

Click to learn more about VIP

Use Kudos to say thanks

 

Mark as Helpful Answer if I've helped

0 Kudos
Reply