Menu
Reply
ippy
  • 4
  • 0
  • 0
Joining in
160 Views
Message 1 of 6
Flag for a moderator

hub3 won't accept the default password

I keep getting devices dropping out when using the wifi on my hub3.

I was wondering if I'm logged into the lower range 2.5 instead of the 5

So i wanted to log onto the router settings but it will not accept the default password, so I'm unable to change any settings.

My phone suggests the security it low too on the connection.

Any help gratefully received please.

0 Kudos
Reply
jbrennand
  • 20.7K
  • 2.2K
  • 3.66K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
153 Views
Message 2 of 6
Flag for a moderator

Re: hub3 won't accept the default password

Is it an iPhone on iOS14 by any chance?

https://community.virginmedia.com/t5/Networking-and-WiFi/iOS-14-Weak-Security/td-p/4410050

Note to log into the Hub3 you use the "settings" password not the "wifi" one.  Both are printed on the Hub if it still doesnt work over wifi connect on an ethernet cable connected device and try again or vica versa - also try using a different browser


--------------------
John
--------------------

I do not work for VM. My services: HD TV on VIP (+ Sky Sports & Movies & BT sport), x3 V6 boxes (1 wired 2 WiFi,) SH2 in modem mode with Airport Extreme Router +2 Airport Express's. On VIVID200, Talk Anytime Phone, x2 Mobile SIM only iPhones.
0 Kudos
Reply
ippy
  • 4
  • 0
  • 0
Joining in
146 Views
Message 3 of 6
Flag for a moderator

Re: hub3 won't accept the default password

Thanks for the help.

IPhone X latest software..

I’ll try the settings password tomorrow, thanks for your help. 

0 Kudos
Reply
jbrennand
  • 20.7K
  • 2.2K
  • 3.66K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
142 Views
Message 4 of 6
Flag for a moderator

Re: hub3 won't accept the default password

"IPhone X latest software.."

Follow the procedure in the link then

--------------------
John
--------------------

I do not work for VM. My services: HD TV on VIP (+ Sky Sports & Movies & BT sport), x3 V6 boxes (1 wired 2 WiFi,) SH2 in modem mode with Airport Extreme Router +2 Airport Express's. On VIVID200, Talk Anytime Phone, x2 Mobile SIM only iPhones.
0 Kudos
Reply
ippy
  • 4
  • 0
  • 0
Joining in
100 Views
Message 5 of 6
Flag for a moderator

Re: hub3 won't accept the default password

Thanks for the link. I changed the security as suggested. 
just one more question, when I log my devices in, how do I know if it’s on the 2.5 or 5 channel ?

0 Kudos
Reply
MikeRobbo
  • 15.27K
  • 1.17K
  • 1.93K
Alessandro Volta
98 Views
Message 6 of 6
Flag for a moderator

Re: hub3 won't accept the default password

You may be as well refining your Wi-Fi management, it will certainly help keeping track of your Wi-Fi frequencies.

Best done with a cable connected device.

Instructions for Hub 3, Hub 4 is similar.

Log in to the Hub.

Advanced Settings > Wireless Signal > click ‘Disable Channel Optimization’ > Click ‘Apply Changes’.

Advanced Settings > Wireless > Security > Add 2 to the 2.4GHz Channel name [SSID] > Add 5 to the 5 GHz Channel name [SSID] > Click ‘Apply Changes’

You can leave the passwords the same as they are. 

Log out of the Hub then reboot using this method ...

Switch the Hub off using the small switch on the rear of the Hub next to the power cord and pull the PSU plug from the wall socket.

While the Hub is powered off go around all the accessible co-ax connectors inside and outside to ensure that they are finger tight.

Give it a good 5 minutes put the plug back in and switch the Hub back on.

Allow the Hub a few minutes to fully restart then try your Wi-Fi again.

You will need to reconnect all you Wi-Fi devices some will want to connect to 5Ghz and some to 2.4GHz and some will connect to either.

When you connect the devices do it at the furthest point from the Hub that the device will be used.

2.4GHz is a stronger signal but slower than 5GHz so if you have problems on 5GHz change to 2.4GHz.


*********************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************
BT Smart Hub 2 with 70Mbs Download,18Mbs Upload, 9.17ms Latency & 0.35ms Jitter.
0 Kudos
Reply