cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

TL-R470T+ Setup Help

ste21121970
On our wavelength

Hi

I'm trying to setup my load balance router with VM on wan 1 and BT on wan 2 as a backup 

now I have the hub5 in modem mode then connected to that is my TP-Link Archer AX55 

the bt line connects right away on wan 2 but I'm unable to get the VM working on wan1 

would appreciate some input please 

 

thanks  

 

 

2 REPLIES 2

Tudor
Very Insightful Person
Very Insightful Person

Due to the way MAC addresses are save in the VM CMTS you must set up modem mode is a special sequence, instructions follow:

How to put a VM hub into modem mode:

1) Access your hub on 192.168.0.1, sign on and put it into modem mode. On the Hub3 the bottom LED will change to magenta, on a Hub4 the LED band will be green, on a Hub5 the LED will be green. Best done from a wired connection.

2) Turn off the hub and disconnect any Ethernet cables

3) Fully initialise your own router or mesh master unit and make sure the WAN port is set to DHCP (for some routers or mesh this may have to be done in router mode before entering modem mode)

4) Connect your router or mesh master unit to the VM hub with an Ethernet cable, Cat5e or Cat6, any higher specification is a waste of money. On a Hub5 use port 4.

5) Turn on the VM hub.

6) You should now be able to access the internet and the hub will now be on 192.168.100.1

Note1: this only needs doing once for each new router or when VM changes your WAN IP address.

Note2: If you have a Hub4 and your own router is NOT 192.168.0.1 then it’s possible that you can still access the VM hub on 192.168.0.1


Tudor
There are 10 types of people: those who understand binary and those who don't and F people out of 10 who do not understand hexadecimal c1a2a285948293859940d9a49385a2

ste21121970
On our wavelength

will give that a go thank you 👍