Menu
Reply
  • 7
  • 0
  • 0
Denrog
Joining in
479 Views
Message 1 of 17
Flag for a moderator

Switch not working after hub 3 pin reset

Hi, I was asked to do pin hole reset on my hub 3 and after that was done my switch (unmanhe'd) stopped working. I'm guessing I need to configure the hub to work with a switch? But I have no idea what to do to make the switch work again. Help please 🙂

0 Kudos
Reply
  • 4.88K
  • 338
  • 828
Roger_Gooner
Superstar
469 Views
Message 2 of 17
Flag for a moderator

Re: Switch not working after hub 3 pin reset

Your unmanaged switch has no setup, so power it off and on again.

--
Hub 3.0, TP-Link Archer C8, TP-Link TL-SG1008D 8-port gigabit switch, V6
My Broadband Ping - Roger's VM Broadband Connection
0 Kudos
Reply
  • 12.77K
  • 497
  • 1.16K
legacy1
Alessandro Volta
456 Views
Message 3 of 17
Flag for a moderator

Re: Switch not working after hub 3 pin reset

Go get a wireless router with 1Gb ports and put the hub in modem mode.

0 Kudos
Reply
  • 3.65K
  • 201
  • 608
chenks
Community elder
453 Views
Message 4 of 17
Flag for a moderator

Re: Switch not working after hub 3 pin reset


@legacy1 wrote:
Go get a wireless router with 1Gb ports and put the hub in modem mode.


how is that a solution to the issue the OP has?

0 Kudos
Reply
  • 4.88K
  • 338
  • 828
Roger_Gooner
Superstar
422 Views
Message 5 of 17
Flag for a moderator

Re: Switch not working after hub 3 pin reset

A good question which won't get a good answer.

--
Hub 3.0, TP-Link Archer C8, TP-Link TL-SG1008D 8-port gigabit switch, V6
My Broadband Ping - Roger's VM Broadband Connection
0 Kudos
Reply
  • 7
  • 0
  • 0
Denrog
Joining in
417 Views
Message 6 of 17
Flag for a moderator

Re: Switch not working after hub 3 pin reset

Doesn't seem to have helped

0 Kudos
Reply
  • 4.88K
  • 338
  • 828
Roger_Gooner
Superstar
413 Views
Message 7 of 17
Flag for a moderator

Re: Switch not working after hub 3 pin reset

If you disconnect the switch, are getting wired broadband and WiFi from your hub.

--
Hub 3.0, TP-Link Archer C8, TP-Link TL-SG1008D 8-port gigabit switch, V6
My Broadband Ping - Roger's VM Broadband Connection
0 Kudos
Reply
  • 7
  • 0
  • 0
Denrog
Joining in
405 Views
Message 8 of 17
Flag for a moderator

Re: Switch not working after hub 3 pin reset

We have WiFi and devices directly plugged in to hub work .Yet devices connected via the switch don't since the reset

0 Kudos
Reply
  • 4.88K
  • 338
  • 828
Roger_Gooner
Superstar
398 Views
Message 9 of 17
Flag for a moderator

Re: Switch not working after hub 3 pin reset

It's unusual for an unmanaged switch to fail, but it does happen. Try a replacement LAN cable and try all four hub ports, if still no joy buy another switch.

--
Hub 3.0, TP-Link Archer C8, TP-Link TL-SG1008D 8-port gigabit switch, V6
My Broadband Ping - Roger's VM Broadband Connection
0 Kudos
Reply
  • 12.77K
  • 497
  • 1.16K
legacy1
Alessandro Volta
392 Views
Message 10 of 17
Flag for a moderator

Re: Switch not working after hub 3 pin reset

Maybe the issue is the router mode not liking  many MAC on one port from a switch or DHCP just fails over.

0 Kudos
Reply