Menu
Reply
Adduxi
  • 3.2K
  • 249
  • 695
Very Insightful Person
Very Insightful Person
2,166 Views
Message 21 of 70
Flag for a moderator

Re: Someone else signed in to hub settings


@Gleefull wrote:

Maybe the majority of complaints are about the app because that’s how most people try to access the hub settings.  If the app is the problem, why does resetting the hub temporarily fix it whilst reinstalling the app doesn’t? 😉


I suspect the app does not log out properly and leaves the Hub thinking the app is still logged on. Personally I’ll just stick to using the old fashioned method as it never gives any bother. 

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

Gleefull
  • 4
  • 0
  • 4
Tuning in
2,131 Views
Message 22 of 70
Flag for a moderator

Re: Someone else signed in to hub settings

Well, I thought I’d test the theory that the app is the problem. I deleted it, reset the hub and then logged into the settings page through my web browser.  It’s been fine all day, no problem logging in and out. Until tonight, just tried again and got the message “someone else is currently logged in to the settings page”.  So I stand by my original theory, it’s the hub, not the app.  😕

legacy1
  • 16.3K
  • 711
  • 1.6K
Alessandro Volta
2,127 Views
Message 23 of 70
Flag for a moderator

Re: Someone else signed in to hub settings

Or maybe your LAN IP changed.

---------------------------------------------------------------
0 Kudos
Reply
Adduxi
  • 3.2K
  • 249
  • 695
Very Insightful Person
Very Insightful Person
2,063 Views
Message 24 of 70
Flag for a moderator

Re: Someone else signed in to hub settings


@Gleefull wrote:

Well, I thought I’d test the theory that the app is the problem. I deleted it, reset the hub and then logged into the settings page through my web browser.  It’s been fine all day, no problem logging in and out. Until tonight, just tried again and got the message “someone else is currently logged in to the settings page”.  So I stand by my original theory, it’s the hub, not the app.  😕


Strange, I've never had that problem, but then again I only ever use the VM Hub's as modems.  Perhaps this is the difference?

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

0 Kudos
Reply
MikeRobbo
  • 15.27K
  • 1.17K
  • 1.94K
Alessandro Volta
2,058 Views
Message 25 of 70
Flag for a moderator

Re: Someone else signed in to hub settings

I have never used the app and never had problems.

If you did a poll I bet the results would be

Used the app - had problems.

Not used the app - not had problems.


*********************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************
BT Smart Hub 2 with 70Mbs Download,18Mbs Upload, 9.17ms Latency & 0.35ms Jitter.
0 Kudos
Reply
Tankgirl
  • 31
  • 1
  • 2
On our wavelength
2,033 Views
Message 26 of 70
Flag for a moderator

Re: Someone else signed in to hub settings

Following the advice on here I deleted the app & have accessed the hub settings directly - worked a couple of times but now same error - any other suggestions?

25584C03-C7B1-4E15-A77C-6F2FDCA36750.png

0 Kudos
Reply
1msmith78
  • 11
  • 0
  • 5
On our wavelength
1,998 Views
Message 27 of 70
Flag for a moderator

Re: Someone else signed in to hub settings

I have just started having this problem today and simply cannot get into the hub.

I have never (ever) used the app. Only the browser.

I really do not want to pinhole reset as I have IP reservations set for my home network which are a real pain in the ass to setup as the hub kicks everyone off every time you make a DHCP reservation. If anyone has any advice to regain access to it (without wiping its configuration) I'd be very grateful. 

0 Kudos
Reply
Pedro54
  • 3
  • 0
  • 1
Tuning in
1,845 Views
Message 28 of 70
Flag for a moderator

Re: Someone else signed in to hub settings

Hi I had the same issue.

 

i used a paper clip to use the “Reset” button in the hole at the back. 

in the Browser you get to change your Router password.

 

one it reboots you can enter your new password in the browser.

 

you’ll fail to log into the App, but if you change your password after hitting “Try Again” you’ll find the App works with no issues too 🙂

 

 

0 Kudos
Reply
Tangerinetwirly
  • 7
  • 0
  • 0
Joining in
1,758 Views
Message 29 of 70
Flag for a moderator

Re: Someone else signed in to hub settings

Been having the same problem on & off since got our Hub3 too. Doesn't just affect the app tho, I also can't access the TV box to set up recordings etc when it happens. And often have little or no wifi on my phone. 

It's becoming a monumental pita. My husband works from home and is a gamer so it's not always OK to have to reset hub all the time as he's in middle of working or playing on online game as part of a team using ethernet without issue.

0 Kudos
Reply
MikeRobbo
  • 15.27K
  • 1.17K
  • 1.94K
Alessandro Volta
1,759 Views
Message 30 of 70
Flag for a moderator

Re: Someone else signed in to hub settings

The Connect App seems to have more bugs than a tramps vest.

My advice ...

Uninstall the Connect App.

Reboot your phone.

Forget about the app.

Factory reset the Hub using this exact method ...

DO NOT DO THIS if the password on the base of the Hub is not legible or missing.

Instructions for Hub 3

Disconnect all unneeded ethernet cables from the rear of the Hub.

With the Hub Powered on use a paperclip or similar and do a pinhole reset.

Depress the pinhole switch for a timed 60 seconds then release.

DO NOT reboot the hub but allow it 5 to 10 minutes for it to boot itself up.

Once a steady white and no other lights are illuminated check your system again.

Save your sanity and health still forget about the Connect


*********************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************
BT Smart Hub 2 with 70Mbs Download,18Mbs Upload, 9.17ms Latency & 0.35ms Jitter.
0 Kudos
Reply