Menu
Reply
  • 4
  • 0
  • 0
Tuning in
287 Views
Message 1 of 6
Flag for a moderator

Router reports packet loss and latency

Im seeing quite substantial packetloss and latency in my connection even though the service check is not picking up any issues in my area. 

Peaking at over 34% packet loss with a an average of 11% over the last hour with latency averaging 101ms

I am running my SuperHub3 in modem mode

Any suggestions on how to resolve this would be greatly appreciated. As it is really impacting Working from home with Video Meetings.

Tags (2)
0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 4
  • 0
  • 0
Tuning in
281 Views
Message 2 of 6
Flag for a moderator

Re: Router reports packet loss and latency

Having seen some other forum posts ive attached some more information

Downstream bonded channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) SNR (dB) Modulation Channel ID

1723000000-2.238256 qam40
2539000000-2.538256 qam17
3547000000-2.737256 qam18
4555000000-2.538256 qam19
5563000000-2.538256 qam20
6571000000-2.438256 qam21
7579000000-2.538256 qam22
8587000000-2.538256 qam23
9595000000-2.738256 qam24
10603000000-2.738256 qam25
11611000000-2.738256 qam26
12619000000-2.938256 qam27
13627000000-2.938256 qam28
14635000000-2.937256 qam29
15643000000-2.938256 qam30
16651000000-2.738256 qam31
17659000000-2.938256 qam32
18667000000-2.738256 qam33
19675000000-2.538256 qam34
20683000000-2.238256 qam35
21691000000-2.238256 qam36
22699000000-2.238256 qam37
23707000000-238256 qam38
24715000000-2.238256 qam39



Downstream bonded channels

Channel Locked Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors

1Locked38.9131900
2Locked38.644060
3Locked37.655220
4Locked38.6480012
5Locked38.655180
6Locked38.659730
7Locked38.660810
8Locked38.967390
9Locked38.972060
10Locked38.693510
11Locked38.695050
12Locked38.699310
13Locked38.6108320
14Locked37.6126330
15Locked38.61129111
16Locked38.6120890
17Locked38.6137810
18Locked38.9137490
19Locked38.6142970
20Locked38.6131120
21Locked38.6123790
22Locked38.6126800
23Locked38.9115500
24Locked38.615350

0




0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 4
  • 0
  • 0
Tuning in
279 Views
Message 3 of 6
Flag for a moderator

Re: Router reports packet loss and latency

Upstream bonded channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) Symbol Rate (ksps) Modulation Channel ID

1393999394.65512016 qam4
2462000004.7512064 qam3
3537000194.6512064 qam2
4603000484.7512064 qam1



Upstream bonded channels

Channel Channel Type T1 Timeouts T2 Timeouts T3 Timeouts T4 Timeouts

1ATDMA0000
2ATDMA0000
3ATDMA0000
4ATDMA0000

 

General Configuration

Network access
Allowed
Maximum Number of CPEs
1
Baseline Privacy
Enabled
DOCSIS Mode
Docsis30
Config file
vca69834ncxv9873254k;fg87dsfd



Primary Downstream Service Flow

SFID17723
Max Traffic Rate117000047
Max Traffic Burst42600
Min Traffic Rate0



Primary Upstream Service Flow

SFID17722
Max Traffic Rate10500047
Max Traffic Burst16320
Min Traffic Rate0
Max Concatenated Burst16320
Scheduling TypeBestEffort

 

17/06/2020 13:47:36noticeDHCP Renew - lease parameters tftp file-cmreg-vmdg505-rtsl10016u-b.cm modified;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
17/06/2020 13:47:36ErrorDHCP REBIND WARNING - Field invalid in response;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
17/06/2020 12:48:29ErrorDHCP RENEW sent - No response for IPv4;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
17/06/2020 12:01:21criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
17/06/2020 05:55:1ErrorDHCP RENEW sent - No response for IPv4;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
17/06/2020 01:00:44criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
16/06/2020 22:02:31ErrorDHCP RENEW sent - No response for IPv4;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
16/06/2020 07:01:7criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
16/06/2020 06:17:31ErrorDHCP RENEW sent - No response for IPv4;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
15/06/2020 14:16:25noticeLAN login Success;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
15/06/2020 14:16:5Warning!LAN login FAILED : Incorrect Username / Password / ConnectionType;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 6.29K
  • 463
  • 1.09K
Hero
256 Views
Message 4 of 6
Flag for a moderator

Re: Router reports packet loss and latency

There'a a problem on upstream channel 1. Unless there is an area fault a tech should be sent round.

--
Hub 3.0, TP-Link Archer C8, TP-Link TL-SG1008D 8-port gigabit switch, V6
My Broadband Ping - Roger's VM Broadband Connection
0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 2.44K
  • 103
  • 146
Forum Team
Forum Team
206 Views
Message 5 of 6
Flag for a moderator

Re: Router reports packet loss and latency

HI JeromeIfill, sorry to hear bout the issues you have been having with the connection. Can you confirm that you are still having issues?! ^Chris

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 4
  • 0
  • 0
Tuning in
185 Views
Message 6 of 6
Flag for a moderator

Re: Router reports packet loss and latency

Hi Chris,

I called the customer service line, and they have sent out a new hub. I am configuring it today and will be monitoring the issue. I will post an update once i have an answer.

0 Kudos
Reply