Menu
Reply
Slevin
  • 16
  • 0
  • 0
On our wavelength
249 Views
Message 1 of 23
Flag for a moderator

New Super Hub 4, Modem Mode, Port 1, Deco M4, No Internet, Couldn't Get IP Adress

I have tried all the threads on this community and none of them work. 

I have a white light (good) on my Deco, so it's connected. It can find the Modem Mode Hub 4 (in Port 1). But it can't get an IP Address.

Everything was fine with my Hub 3, but I've already sent that back to Virgin.

I have tried the whole "do these steps in the exact order of power off, cable in, wait 5 minutes etc".

I have tried resetting is so many times.

My Decos have the most current firmware.

0 Kudos
Reply
legacy1
  • 16.8K
  • 726
  • 1.66K
Alessandro Volta
245 Views
Message 2 of 23
Flag for a moderator

Re: New Super Hub 4, Modem Mode, Port 1, Deco M4, No Internet, Couldn't Get IP Adress

Connect a PC to the modem mode and get a IP then connect PC to Deco login find the MAC clone option and use it to copy your PC MAC to Deco then connect Deco to the hub.

---------------------------------------------------------------
0 Kudos
Reply
Slevin
  • 16
  • 0
  • 0
On our wavelength
237 Views
Message 3 of 23
Flag for a moderator

Re: New Super Hub 4, Modem Mode, Port 1, Deco M4, No Internet, Couldn't Get IP Adress

How would I connect my PC to my Deco? Cat5?

But it wouldn't recognise it... Would it?

Should the Deco be in Router mode or Access Point mode?

I've always had them in Access Point. 

0 Kudos
Reply
Slevin
  • 16
  • 0
  • 0
On our wavelength
233 Views
Message 4 of 23
Flag for a moderator

Re: New Super Hub 4, Modem Mode, Port 1, Deco M4, No Internet, Couldn't Get IP Adress

Just plugged in my PC... How do I "Connect a PC to the modem mode and get a IP"

Where would I find the IP address for the connection? 

0 Kudos
Reply
Slevin
  • 16
  • 0
  • 0
On our wavelength
230 Views
Message 5 of 23
Flag for a moderator

Re: New Super Hub 4, Modem Mode, Port 1, Deco M4, No Internet, Couldn't Get IP Adress

Also, I'm plugged in directly to the Modem (Hub 4) and my laptop is saying "Unidentified Network: No Internet" 

0 Kudos
Reply
legacy1
  • 16.8K
  • 726
  • 1.66K
Alessandro Volta
224 Views
Message 6 of 23
Flag for a moderator

Re: New Super Hub 4, Modem Mode, Port 1, Deco M4, No Internet, Couldn't Get IP Adress


@Slevin wrote:

Also, I'm plugged in directly to the Modem (Hub 4) and my laptop is saying "Unidentified Network: No Internet" 


Power off the hub in modem mode for 2mins and try again allow 3mins then unplug replug the Ethernet cable to get a IP. 


@Slevin wrote:

Should the Deco be in Router mode or Access Point mode?


The Deco should be in router mode then your PC gets a LAN IP to log in

---------------------------------------------------------------
0 Kudos
Reply
Slevin
  • 16
  • 0
  • 0
On our wavelength
214 Views
Message 7 of 23
Flag for a moderator

Re: New Super Hub 4, Modem Mode, Port 1, Deco M4, No Internet, Couldn't Get IP Adress

So once I've reset it and replugged my PC in, how do I actually find the IP address? I don't know much about computers/networks.

Also, the Mesh has always been in Access Point mode and worked fine with the Hub3. 

If I switch it to Router Mode, it asks for loads of extra stuff and options/settings.

Also, it went Red (the Deco) when I tried that first time, so I can't even get it to connect in Router mode.

I can't see a place on the Deco App to set an IP Address either. 

0 Kudos
Reply
legacy1
  • 16.8K
  • 726
  • 1.66K
Alessandro Volta
211 Views
Message 8 of 23
Flag for a moderator

Re: New Super Hub 4, Modem Mode, Port 1, Deco M4, No Internet, Couldn't Get IP Adress


@Slevin wrote:

Also, the Mesh has always been in Access Point mode and worked fine with the Hub3. 


Then you never had your hub in modem mode then.


@Slevin wrote:

So once I've reset it and replugged my PC in, how do I actually find the IP address? I don't know much about computers/networks.


The Deco in router mode IP should be 192.168.0.1 or 192.168.1.1

---------------------------------------------------------------
0 Kudos
Reply
Slevin
  • 16
  • 0
  • 0
On our wavelength
209 Views
Message 9 of 23
Flag for a moderator

Re: New Super Hub 4, Modem Mode, Port 1, Deco M4, No Internet, Couldn't Get IP Adress

From my PC plugged in to Modem Mode

Link speed (Receive/Transmit): 1000/1000 (Mbps)
Link-local IPv6 address: fe80::c1fe:dc6e:a54e:3ffc%12
IPv4 address: 81.107.193.27
IPv4 DNS servers: 194.168.4.100
194.168.8.100
Primary DNS suffix: cable.virginm.net
Manufacturer: Realtek
Description: Realtek PCIe GbE Family Controller
Driver version: 10.50.511.2021
Physical address (MAC): **:**:**:**:**:**

0 Kudos
Reply
legacy1
  • 16.8K
  • 726
  • 1.66K
Alessandro Volta
204 Views
Message 10 of 23
Flag for a moderator

Re: New Super Hub 4, Modem Mode, Port 1, Deco M4, No Internet, Couldn't Get IP Adress

Now connect PC to Deco login with it in router mode any setup needed is DHCP or auto then find the MAC clone option in Deco settings when done connect Deco to hub.

Use Client MAC Address
How to Configure MAC Clone on Deco if Deco fails to connect to the internet? | TP-Link

---------------------------------------------------------------
0 Kudos
Reply