Menu
Reply
TALON1973
  • 112
  • 0
  • 28
Up to speed
255 Views
Message 1 of 14
Flag for a moderator

Network logs… do I have an issue?

Had a quick look at my logs….. noticed these recently…. Problems?

 

Network Log

Time Priority Description

11/07/2021 23:21:49criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
11/07/2021 23:11:15ErrorDHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
08/07/2021 14:45:36criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
08/07/2021 14:24:14ErrorDHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
0 Kudos
Reply
g0akc
  • 999
  • 92
  • 197
Well-informed
250 Views
Message 2 of 14
Flag for a moderator

Re: Network logs… do I have an issue?

Not necessarily.

Are your services and devices working OK?

I have the same messages in my Hub's logs and I'm not aware of any issues.....

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I know a bit about Wi-Fi, Telecoms, and TV as I used to do it for a living but I'm not perfect so don't beat me up... If you make things you make mistakes!
0 Kudos
Reply
g0akc
  • 999
  • 92
  • 197
Well-informed
247 Views
Message 3 of 14
Flag for a moderator

Re: Network logs… do I have an issue?

Here are my similar log entries;

 

12/07/2021 05:00:34criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=*********;CMTS-MAC=*******-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
11/07/2021 11:36:12noticeDHCP Renew - lease parameters tftp file-cmreg-vmdg505-bbt060+voc-b.cm modified;CM-MAC=*******CMTS-MAC=********;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
11/07/2021 11:36:12ErrorDHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=********CMTS-MAC=******;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
11/07/2021 11:06:12noticeDHCP Renew - lease parameters tftp file-cmreg-vmdg505-bbt060+voc-b.cm modified;CM-MAC=********;CMTS-MAC=*********;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I know a bit about Wi-Fi, Telecoms, and TV as I used to do it for a living but I'm not perfect so don't beat me up... If you make things you make mistakes!
0 Kudos
Reply
lotharmat
  • 2.54K
  • 189
  • 462
Trouble shooter
241 Views
Message 4 of 14
Flag for a moderator

Re: Network logs… do I have an issue?

I also get the same - with no discernible issues!

 

TimePriority Description
13/07/2021 15:27:7criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
12/07/2021 21:13:9ErrorDHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
09/07/2021 18:01:5criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
09/07/2021 09:13:8ErrorDHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
06/07/2021 04:10:43criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
02/07/2021 09:13:7ErrorDHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
29/06/2021 01:29:11criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;



------------------------------------------------------------------
Hub 3 - Modem Mode - TP-Link Archer C7

0 Kudos
Reply
TALON1973
  • 112
  • 0
  • 28
Up to speed
214 Views
Message 5 of 14
Flag for a moderator

Re: Network logs… do I have an issue?

Ok . Thanks for the replies .

0 Kudos
Reply
Steven_L
  • 5.29K
  • 371
  • 538
Forum Team
Forum Team
145 Views
Message 6 of 14
Flag for a moderator

Re: Network logs… do I have an issue?

Hey @TALON1973,

 

Thanks for reporting your issues on our forums and I'm sorry that you have had connection issues.

 

I have done some checks on your equipment, connection and the local area and cannot find any issues. I have looked into your account and can see that you have installed the WiFi pods since you last posted. Have the pods made any difference with your connection issues, since you installed them onto your network?

 

Regards,

Steven_L

0 Kudos
Reply
TALON1973
  • 112
  • 0
  • 28
Up to speed
134 Views
Message 7 of 14
Flag for a moderator

Re: Network logs… do I have an issue?

@Steven_L

 

yeah it was terrible … totally killed my internet speeds…constant drop outs and blocked WiFi look-up on ALL my devices .

 

My mobile AND iPad literally couldn’t find ANY WiFi network in my street with that that piece of garbage connected . I couldn’t even find the 5gz virgin using my phone. 

0 Kudos
Reply
jem101
  • 1.72K
  • 238
  • 802
Very Insightful Person
Very Insightful Person
127 Views
Message 8 of 14
Flag for a moderator

Re: Network logs… do I have an issue?


@TALON1973 wrote:

@Steven_L

 

yeah it was terrible … totally killed my internet speeds…constant drop outs and blocked WiFi look-up on ALL my devices .

 

My mobile AND iPad literally couldn’t find ANY WiFi network in my street with that that piece of garbage connected . I couldn’t even find the 5gz virgin using my phone. 


Probably not the answer he was hoping for!

0 Kudos
Reply
Zak_M
  • 4.44K
  • 259
  • 421
Forum Team
Forum Team
69 Views
Message 9 of 14
Flag for a moderator

Re: Network logs… do I have an issue?

Thank you for coming back to us @TALON1973 

 

I am really sorry to hear that you have had some issues with the pod, are you able to let me know, do you have the 2.4 and the 5ghz frequency's split?

 

Kind regards,

Zak_M

0 Kudos
Reply
TALON1973
  • 112
  • 0
  • 28
Up to speed
59 Views
Message 10 of 14
Flag for a moderator

Re: Network logs… do I have an issue?

@Zak_M


Yes the frequencies are split. It’s the worst designed piece of equipment I’ve ever seen in my life. The “light” on it is big as a pinhole , so no way of telling what’s it’s doing when a plug socket is 3 inches off the floor. Made ZERO difference to the WiFi strength upstairs, and totally tanked my WiFi connection as a hole.

If that’s the best you offer for extending WiFi in a home I can’t see me staying beyond my contract. The only advantage you have is speed atm, but that’s no good if I can’t take advantage of it beyond my main entertainment room.

0 Kudos
Reply